woensdag 25 mei 2011

Losse eindjes

U, als vaste lezer hier, bent natuurlijk razend nieuwsgierig naar al die onopgeloste Purperpolkwesties. Ik gooi de bal vaak wel virtueel op, maar vang hem hier dan niet weer op. Schrijf een sentimenteel / grappig / serieus berichtje over Het Een Of Ander, geef een voorzet, licht een tipje van de sluier op, maar ik maak 'm niet af. En u hebt natuurlijk wel récht op een keurige afhandeling van de zaken hier.
Gelukkig heb ik een oplettende lezer, die bovendien Erg Nieuwsgierig is. Ik hoop dat ze er nog net geen slapeloze nachten van heeft. Zij confronteerde me gisteren met een vijftal prangende Purperpolvragen waar ze graag antwoord op krijgt. Goed, goed, ik ben de beroerdste niet.
Komt ie. Eerst de vragen, dan de antwoorden.

1. Wanneer ga je een weekendje weg en waarheen?
2. Hoe gaat het met het tweede spoor?
3. Ben je er al uit wanneer sint-juttemis is?
4. Heeft er zich een sollicitant gemeld op je advertentie?
5. Welk ijsje heb je gegeten van die gewonnen twee euro?

1. Het weekendjeweg gaat er zeker komen. Maar dit weekend is Parapol al een weekendjeweg, volgend weekend is al druk genoeg van zichzelf met familietoestanden, het weekend zit Parapol midden in een toetsgebeuren en moeten we het leerproces nauwlettend volgen (lukt niet met de geïnstalleerde webcams), het weekend daarna is het Pinksteren en het weekend daarna is Kunstpol een weekendjeweg. Daarna volgt de zomervakantie die vanwege De Middelbare nog steeds vrij eindeloos duurt. Zo is er altijd wat.
Als we toe zijn aan ons weekendjeweg zijn de Polletjes natuurlijk ook weer een heel stuk volwassener (zo'n vakantie doet altijd veel) en kunnen we vast met een gerust hart een weekjeweg. En dan waarheen? Waahahaheen? Ik denk Amersfoort, of Kampen, of ja, Zuid-Limburg. Iets met een leuk B&B. Maar dat zien we dan wel weer. Als de Tijd Daar is. Met sint-juttemis dus (zie vraag 3).

2. Het tweede spoor is net gestart. Ik kan en wil er hier niet zo veel over melden. Lees momenteel een boek dat Ik heet, dat maakt me misschien wat egocentrisch (zie berichtje van gisteren). Wat wel leuk is, is als jullie doorklikken naar de bij dat boek horende site http://www.missionstatement.nl/, dan zien jullie waar ik nowadays (alles wordt gelardeerd met Engelse termen) over na moet denken. Ik zou zeggen: voel je vrij om op die site ook mee te doen met mij! Join me!

3. Sint-juttemis is het als Grote Pol en ik een weekendjeweg gaan. En sint-juttemis valt op de dag dat Kunstpol zijn bordje met groenten netjes en vlot opeet. En toevallig valt sint-juttemis dit jaar op een blauwe maandag.

4. Er zijn 84 brieven binnengekomen. Momenteel zijn we bezig met het maken van een eerste selectie. Wanneer u niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, krijgt u binnen twee weken hiervan bericht. Wanneer we graag met u persoonlijk verder kennismaken in een gesprek, maken we daarvoor telefonisch een afspraak.

5. Ik heb nog geen ijsje gegeten van die twee euro. Die twee euro zitten overigens in de portemonne van Grote Pol, wat eigenlijk heel oneerlijk is.
Wel at ik een ijsje van een andere euro (gewoon eerlijk verdiend geld), maar dat telt niet. Ze hadden namelijk geen zuppa inglese, en dan gaat het feest nog niet door.

7 opmerkingen:

HOEPZIKA ! zei

Jong, nu weet ik weer een heleboel meer...

Greet zei

Gelukkig, nu kan ik weer rustig slapen. Hoewel, bij nader inzien, zijn we nog niet veel wijzer geworden.

Toaske zei

Ik zeg: ga 'ns heel snel een ijsje eten van die € 2,=!

Sannah zei

Kijk! Zo bedoelde ik de term losse eindjes nou begin maart.
(misschien zouden we dat allemaal eens in de zoveel tijd moeten doen).

Ik geef je oplettende lezer helemaal gelijk, en blij dat je die handschoen oppakte.

Anoniem zei

Kampen ... !!! Da's wel heul dichtbij mij. Je weet 't, zelfs op Sint Juttemis op een blauwe maandag zijn jullie van harte welkom!

Enne ... ik heb vanmiddag een envelop vol verrassingen op de post gedaan ;-)!

Fokelien Haije-Ploeg zei

Ik sluit mij helemaal aan bij de vorige lezeres. Kampen is zoooo mooi! Ik ben er geboren en getogen. En met Sint Juttemis ligt Kampen er nog steeds! Wellicht met een nieuwe tramlijn in plaats van het boemeltje dat er nu spoort, zo las ik vandaag op mijn werk.
Maar Amersfoort, waar ik nu woon, is ook mooi. Laat je zo vlak voor S.J. maar even horen, dan help ik je zoeken naar een idyllisch slaapplaatsje!

ChoCho zei

haha, weten we dat ook weer ;-)