zaterdag 7 mei 2011

Lastminutemoederdagcadeau

Lieve moeders, u beseft toch hopelijk wel hoe stressvol het maken van een moederdagcadeautje op school kan zijn? Voor de leerkracht, dan.
Ik hoop dan ook dat maandag, als u morgen zo'n zelfgewrocht vogelhuisje/ bloemschilderijtje / sieradendoosje / theezakjeshoudertje / wattenbollenopbergkonijn / waxinelichtjeshoudertje / notitieblaadjesblokje gekregen hebt, de juffrouw of meester hoogstpersoonlijk en liefst diepontroerd bedankt.
En ja, ik weet het, het opzeggen van Het Gedichtje zal natuurlijk het allermooiste MoederdagMoment zijn.
Toen ik een jaar of wat geleden nog zelf voor een groep 2 stond, was ik een beetje vergeten dat het al snel Moederdag zou zijn. We begonnen dus wat laat aan het cadeau, maar dat was dan ook wel iets heel prachtigs.
Van klei kneedden mijn ijverige kleuters een schattig schaaltje en daar drukten ze mozaïekjes in van scherfjes uit ouderwetse kopjes en schoteltjes (met bloempatroontjes). Even kort in de oven, want veel tijd was er niet meer en een goede klei-oven was er eigenlijk ook niet. Een paar bonbons erop, ingepakt in folie met een leuk, zelfgemaakt labeltje eraan, hop hop hop, nog net op tijd af. Echt een superleuk, creatief geheel werd het. Zo leuk, dat ik het voorbeeld dat ik gemaakt had de vrijdag voor Moederdag meenam naar huis en op de schoorsteenmantel zette. Als pronkstuk.
Maar helaas en tot mijn ontzetting vielen op zaterdag al een voor een de ingedrukte mozaïekscherfjes eruit en brokkelde de klei langzaam af. En dat was dus ook gebeurd bij al die 24 bonbonnières bij de kindertjes thuis. U begrijpt dat ik geen leuke Moederdag had.
De maandag erop hing ik gauw een excuusbriefje bij de deur en begonnen mijn ijverige kleuters en vooral ik aan een nieuw en 'veilig' cadeautje.
En het gekke en frustrerendste was dat de moeders er niet eens om konden lachen. Dat had ik ergens nog gehoopt...

16 opmerkingen:

becced zei

Daarom maakt deze juf er niet al te veel werk van. 9/10 keer hoor je er niets meer van... Dit jaar geven de kinderen uit mijn klas een kopje mama-thee. Ik hoop alleen dat de betreffende moeders zo slim zijn om de theezakjes (die besmeurd zijn met plaksel) niet meer te gebruiken :D.

Mammalien zei

Wat een serieuze zeurpieten die moeders...

Tineke Plooij zei

Het mooiste knutselwerkje dat ik me herinner is gemaakt op een peuterspeelzaal.
Elke peuter kreeg een stukje vlindermacaroni. Die mochten ze verven; ik denk met hun vingers.
De peuterleidster maakte naderhand een broche van de vlinder door er een brochespeldje aan te bevestigen.
Door waarschijnlijk meer geluk dan talent was mijn broche prachtig van kleur,een mengeling van geel en blauw, echt heel goed gelukt.

PIKE zei

Haha,ik mag toch hopen dat ik er wel om zou lachen. Beter eigenlijk zo'n kado dat je gewoon ongegeneerd mag weggooien....

Anoniem zei

Hahaaaa niet echt een troost, maar deze mama kan er hartelijk om lachen:)

Snelle en toch leuke cadeautjes; foto van het kind maken, ikea-lijstje laten verven...

Bloempot(je) verven, tuinkers o.d. erin...

Toaske zei

nou ja zeg, waren ze echt sikkeneurig die moeders. Echt niet leuk.

Anoniem zei

Manlief bedacht zojuist 22u dat hij niet aan een ontbijtje heeft gedacht... Dus nu moet ik in bed blijven tot maandagochtend. He wat vervelend nou :)

Inge zei

Ik zal je vertellen: ik heb àlle moederdag-knutselwerkjes bewaard maar heb nooit de juf bedankt .... oeps. Fijne moederdag! Gr, Inge

ChoCho zei

tja, de brieven bewaar ik, maar de cadeautjes niet ... dus ik zou het helemaal niet erg vinden als het uit elkaar viel ;-)

Fokelien Haije-Ploeg zei

och heden, juffenstress! Ik had al veel bewondering voor onderwijsmensen, maar nu ik dit lees zeker! Gelukkig bedank ik de juf ook tussendoor in het jaar voor wat ze doet! ;-) Het narcissenbloembollenpotje vlak voor de voorjaarsvakantie werd gewaardeerd! Maar voor het laatste cadeautje (zie blog) zal ik haar apart bedanken, ik was er heel blij mee!

Wiek zei

Prachtig verhaal, jammer dat de moeders niet mee konden lachen...
Geen kinderen dus eigenlijk mag ik niet meepraten, maar al dat 'verplichte' gedoe rond moeder- en vaderdag, sla mij maar over.
Ook op de creche maken de babies, amper een paar maanden oud, al een kadootje... Pffffff.

In ieder geval heb jij mij doen lachen met je verhaal. Zo, mooi meegenomen!

Tineke Plooij zei

Inderdaad maken kinderen ook in de kinderopvang al 'werkjes'; zo heeft mijn kleindochter voor Pasen al een papieren ei mogen beschilderen. Ze was toen 8 maanden oud. Naar verluid vond ze de verf wel heel interessant, en zaten restanten ervan nog een poosje onder haar nageltjes.
Ik heb nog niet van mijn dochter gehoord of ze nu ook een moederdagcadeautje heeft gemaakt.

Tineke Plooij zei

Mijn kleindochter was de afgelopen week niet op de kinderopvang omdat mijn dochter vakantie had; anders had ze daar zeker iets 'gemaakt' denkt mijn dochter.
Maar ze is evengoed wel als moeder in het zonnetje gezet!

Anoniem zei

O, nu begrijp ik dat jij mij toen vroeg, of ik oude gebloemde kopjes had!
Het sleutelrekje wat jij voor mij had gemaakt, heel lang geleden, is nog steeds in gebruik!!! (toch?)
Maomi

CdeV zei

hihihihihihihihhihihi

almay`s home zei

Wat een grappig verhaal. Ik kreeg je blog via email door en ben gelijk even gaan lezen.
Ik sta ook voor de klas en het is ieder jaar weer even zoeken naar iets leuks. Eén keer hadden we potjes met bieslookzaad gemaakt en een receptje erbij voor bieslookboter. Het is door menig kind verstopt onder het kussen terwijl er eerst nog 2 weken meivakantie gevierd werden. Ook niet handig van ons! Alles zag zwart van de aarde.