vrijdag 6 mei 2011

DWZI militarirariraria


De Polletjes zijn gek. Gek op militaria. Gek op meer en meer kennis van de Tweede Wereldoorlog. Helemaal gek op meer en meer spulletjes uit de Tweede Wereldoorlog.

Dat de Polletjes, met zulke pacifistische ouders (van Grote Pols hand werd deze week nog een 'linksige' brief gepubliceerd in ons dagblad), er zulke hobby's op na houden is eigenlijk maar heel vreemd. Er moet ergens een chromosomale afwijking zijn. Bij de Polletjes dan, dus, laat dat duidelijk zijn.

Deze week hadden de Polletjes natuurlijk weer hun jaarlijkse TOPweek... Plenty oorlogsfilms en -documentaires op televisie, herdenkingen en vieringen in het ganse land, een vriend te logeren die óók over niets anders praten kan dan de Tweede Wereldoorlog en die er zo mogelijk nóg meer vanaf weet.

Ze sloegen hun slag.
Daarom deze week  in Deze Week Zag Ik:
MILITARIA!!!!

 Parapol kocht deze Russische pet voor €2,50 in de Spakenburgse kringloopwinkel en heeft op MP alweer een bod van €20,- op dit ding. Snapt u het? Snap ik het.
En ach, wat schattig. Parapol kocht daar ook een letterbak.
In zo'n geval zette ik vroeger mijn 'beeldjes'. M'n lievelingsbeeldje was een wit konijntje met azuurblauwe oogjes.
Deze letterbak gaat gevuld worden met MILITARIA!  

Maar mensen, dit is echt het KLAPSTUK!!!! Deze charmante dame is mijn moeder! En weet u wat ze aan heeft? Een ghillie suit. Dat is een netachtig gewaad waar Parapol allerlei jutedraadjes en lapjes in heeft genaaid. En het is bedoeld om onopgemerkt in het bos te liggen. Camouflage. En ik denk dat ik dit gewaad maar eens ga lenen, dan ga ik met een boek, een zak drop en een MP3-spelertje een paar uur in het bos liggen bijkomen van deze vakantie. Pfff.

Voor meer DWZI: klik hier!

9 opmerkingen:

Inge zei

Wij stonden ooit in een meivakantie op DE stranden in Normandië: mijn oudste heeft de hele week gestraald. En de vakantie kon helemaal niet meer stuk toen op 4 mei ook nog eens "the longest day" op tv werd uitgezonden ....

Anoniem zei

Volgend jaar samen naar Wageningen?

Anne-Jo zei

Hihi, dat kun je inderdaad best doen! Of je kunt ze een twaalfjarig bestand afdwingen;-)

Wiek zei

Ja, dat is duidelijk...
Het militariagen heeft, als alle goede (?) eigenschappen, een generatie overgeslagen!
Volgens mij is jouw moeder een leuke oma :-)

marion zei

ik heb hier een kind dat weg is van warhammer...klinkt zo hetzelfde

Anoniem zei

Dank voor je compliment Wiek!
Maomi

Roos zei

Die foto van je moeder: goud waard, met Moederdag in zicht ;-)

Toaske zei

Geweldige DWZI. En hoera, moeders moeder ook een keer op de foto!

Judith zei

haha geweldig!