maandag 18 oktober 2010

Let there be light!

'Zo,' zei ik ferm. En ik vatte de koe bij de horens, gooide in het voorbijgaan nog eens een knuppel in het hoenderhok en spande Grote Pol voor mijn karretje. 'We Gaan Een Lamp Kopen.'
En we reden spoorslags naar een winkel met wel duizend lichten.
Maar geen daarvan kon ons beiden bekoren. Want we hadden te veel noten op onze zang, we wilden:
iets met een spaarlamp of LED,
iets transparants,
iets dat niet te fel is om in te kijken,
iets wat goed schoon te maken is,
iets dimbaars,
iets betaalbaars.
En ook nog iets moois.
Dat bleek allemaal te veel gevraagd. Elke lamp die we zagen kon maar aan hooguit één aspect van ons wensenlijstje voldoen.
We vroegen de winkelbediende om licht in de duisternis. Blij toonde hij ons wat dimbare, maar lelijke spaarlampen. Verder kon hij ons ook niet helpen. Integendeel. Tot overmaat van ramp stelde ik ook nog een Moeilijke Vraag waar hij helemaal geen raad mee wist. Deze lieve jongen bleek geen helder licht. Hij hakkelde een soort antwoord dat kant noch wal raakte en ik kreeg spijt van mijn vraag omdat ik hem daarmee zo ongelukkig maakte. Wilde de vraag het liefst dan maar zelf beantwoorden.

Nu wacht ik tot het kalf verdronken is. Als de put gedempt is, gaat ons vast eindelijk een lichtje op.

12 opmerkingen:

Madelief zei

Oh ja, hier van hetzelfde laken een pak hoor! We moeten ook nog een lamp boven de eettafel en op onze slaapkamer en dat vraagt dus serieuze voorbereiding want alleen de beste lamp is goed genoeg. Maar helaas ook onbetaalbaar. ;-( Ik wacht op het moment dat ik dus een lamp voor mijn voet zie en een licht op mijn pad, En dat ligt weer in de kast, als je het nog snapt.. ;-)

Tante Sis zei

Kun je niet de leverancier van de oude lamp benaderen of er niet nog ergens in een magazijn een nieuw lampenglas voor de kapotte lamp staat, ligt of hangt. Het is zo'n mooi lampenpaar. Je zou dan wat losse opmerkingen kunnen maken over het weggeven van een warme douche. Als je dan toch van het kastje naar de muur gestuurd wordt om een kluitje uit het riet te halen, deel jij een koude douche uit. Tante Sis

tsnte Sis zei

PS Heb je een inboedelverzekering?

Greet zei

Die verkoper was dus duidelijk geen groot licht. Toen je je licht ging opsteken bij hem bleek hij zijn licht niet onder de korenmaat te steken want dat bezat hij niet. Hij kon misschien wel enigszins zijn licht laten schijnen over jullie wensen en hij kon jullie misschien wel lichter maken maar hij is dus gewogen en te licht bevonden.
Ik mag dan wel geen nieuw licht op de zaak kunnen werpen, maar het is niet zo dat ik je het licht in de ogen niet gun.
Vandaag of morgen zal er duidelijk iets aan het licht gebracht worden en dan zul je licht aan het eind van de tunnel zien.

Caro zei

www.ikea.nl?

Toaske zei

Ja, het wordt er niet eenvoudiger op in lampenland. Maar het zal best goed komen. Ooit. Toch?

baasbraal zei

Ik had vroeger een collega(ze was een beetje bekakt, maar erg aardig) Zij vertelde mij dat ze een keer in de week een stagiaire had in haar huis, die ze dan de huishouding leerde. Ze zei erbij : "Ja, deze meisjes hebben de lamp niet zo helder branden" Het duurde even voor ik het begreep. Het is jarenlang een gevleugelde uitdrukking geweest als we iemand tegenkwamen zoals jouw verkoper.... Maar vervelend van die lamp! ERGENS is er namelijk een lamp die aan bijna je hele lijstje voldoet, maar ik zou zeggen (als we nou toch bezig zijn): "Zoekt en Gij zult vinden..."

Fi3n3 zei

Mmm...ik vind het ook altijd zo lastig om de juiste lampen te kopen. Oh ja, ik heb je trouwens getikt, zie:http://bewustgenieten.blogspot.com/2010/10/pompoensoep-met-herfstsalade.html wat het inhoudt!

Greet zei

Waarom heb je een nieuwe lamp nodig? Jij, als zonnetje in huis, straalt toch al genoeg!

Fienke zei

Haha. Ik vind het alleen maar errug grappig.

Fokelien Haije-Ploeg zei

Doar goat mien lamp van uut!

Sarah zei

Lampen zijn een ramp! Daarom moeten ze hoog hangen, zodat als ze lelijk zijn je er niet zo vaak naar hoeft te kijken. Misschien is Loods5 of iets in die richting wel leuk. Xenos of Blokker kunnen ook ineens iets heel leuks hebben!

Enne, ik vind woordgrappen het einde (Greet).

PS Spaarlampen en dimmen spreken elkaar een beetje tegen. Want dimmers gebruiken veel meer energie dan gewone aan-uitknopjes.