maandag 25 oktober 2010

Dat wil je toch niet?

Dat een juffrouw van school je belt, dat jouw peuter opneemt en zegt: 'Nee, mama kan niet aan de telefoon komen, want ze zit te poepen.'

Dat je vergeet je vinger uit te steken op de fiets, terwijl je dat altijd netjes doet, want je hebt tenslotte een voorbeeldfunctie en je bent keurig opgevoed, maar je droomt een beetje te erg en je let één keertje niet op, en een oude, strenge meneer achter je roept: 'Hé, vinger uitsteken!'

Dat je een daklozenkrant aan het verkopen bent en je groet iedereen vriendelijk met het enige Nederlandse woord dat je kent, goedendag, en iemand wil beleefd een praatje met je aanknopen en je weet dus niets te zeggen en je wilt haar ook al niet je laatste krant verkopen, want dan heb je geen krantje meer om te showen, want bijna niemand geeft geld om daadwerkelijk dat krantje te kopen, maar dan sta je daar met lege handen en dan zou je helemaal terugmoeten naar het daklozenkrantuitdeelpunt en dat is weer zo ver lopen en dan vraagt de volgende mevrouw die jou aanspreekt om je ID en die heb je niet eens bij je of je doet of je niet weet niet eens wat dat is, maar dat zal toch wel?

Dat je naar de wc bent geweest en je rok zit van achteren helemaal in je panty.

Dat je de haren van je kind knipt, omdat hij/zij nooit naar de kapper wil en dat je dan gigantisch misknipt zodat je kind meer op een penseelzwijn lijkt dan op een gewoon, normaal, leuk mensenkind, waardoor je kind gedurende enkele dagen tot weken een pet/hoofddoekje moet dragen, maar dat dat dan niet mag van het strenge schoolregime.

Dat je kind in een volgestouwd theater op het podium mag komen en geïnterviewd wordt en dat het dan zo leuk en spontaan en schattig vertelt dat hij/zij om de nacht in het bed bij mama mag liggen omdat papa altijd zo hard snurkt en dat papa dan in zijn/haar bedje moet liggen.

Dat je... (vul zelf maar in! Graag in de reactiebox, want ik wil ook wel eens lachen!)

(Overigens, voor de goede orde, voor u nu van alles gaat bedenken: alles is waargebeurd, maar niet alles is  één of meer Pollen overkomen.)

22 opmerkingen:

Jeanette zei

*Dat je op vakantie in het buitenland gaat en op plaats van bestemming erachter komt dat je reischeques nog thuis op tafel liggen....
(overkwam mijn ouders 23jr geleden toen ik voor de laatste x met hun mee op vakantie ging).

*Dat je wilt gaan zwemmen en alleen het bovenstukje van je bikini bij je hebt...

*Dat je naar een optocht kijkt en de buggy, waarin nog een kind zat, vergeet op de rem te zetten terwijl je op een hellinkje staat

*Dat je aan het (rij)lessen bent en de rotonde letterlijk rechtdoor neemt.

Bovenstaande blunders heb ikzelf gemaakt (en nog veeeeeeel meer, maar dan word het antwoord te lang hihi)

Lies86 zei

Dat je concert kaarten koopt voor 9 (ja NEGEN) personen en ze 1 dag voor het concert nergens meer kan vinden, echt nergens nie nergens! En dat je dan dus ZELF NEGEN kaarten opnieuw kan kopen die gelukkig nog te krijgen zijn.

Dat je de concertkaarten gelukkig nooit meer terug vind.

Dat je in de sauna moeilijk doet met uitkleden om vervolgens in je blote kont overal heen te stappen.

Dat je een vriend die je niet zo vaak ziet spontaan de naam geeft van de vriend die je heel vaak ziet. Jammer dat ze elkaar niet zo mogen.

plukdedagsandra zei

Hihihi. Leuk om te lezen.

Schuldenaar zei

dat je in een videotheek staat met je dochter van toen 3 en die zegt ineens kijk mam... die meneer kijkt naar jou tietjes..

Dat je met je zoon van 4 over een braderie loopt en hij ziet een lilliputter en zegt dan... Kijk Mam... dat kleine jongetje rookt!!!

Dat was mij dus overkomen.

Ik zelf heb mijn moeder ook vaak genoeg voor schut gezet..

Dat je met je dochter in het ziekenhuis zit en de dochter kijkt heel de tijd een mevrouw aan..
Dochter zegt ineens... mevrouw je mond plakt en je stinkt ook.

Dat je met die dezelfde dochter weer eens in het ziekenhuis bent waar een meneer komt met een been prothese en dochterlief stort zich op de vuilniszak om dat been eens te bekijken en stort zich daarna op de broekspijp van de meneer om te kijken waar zijn eigen been nu is..

( Dat heb ik dus gedaan en gezegd in mijn jonge jaren..)

Anoniem zei

Dat je een vaginale schimmelinfectie hebt die zo zeer doet, dat je je geen raad meer weet. Je lief is aan het werk, je kinderen zitten in bad en in pure wanhoop bel je je beste vriend met de vraag of hij met je naar de huisartsenpost kan rijden. Als je beste vriend in aantocht is, rennen je kinderen (destijds 5 en 3 jaar oud) de straat op -let op: we woonden in een buurtje waar iedereen 's avonds heerlijk voor zijn of haar huisje zat met een bakkie leut, dus de hele buurt kon meegenieten- en verwelkomen hem al schreeuwend: 'Ome Gert, mama heeft zooooooo'n jeuk aan haar plasser!!!' Ik heb me zelden zo geschaamd als toen ... .

Anoniem zei

Vooruit dan, nog eentje: dat je tijdens een ouderavond de vraag van een vader krijgt over je huisadres. Het pand waar ik woonde was omgetoverd tot een bordeel en vader informeerde klaarblijkelijk naar mijn neveninkomsten ...

Anoniem zei

Voor alle duidelijkheid, ik woonde er toen natuurlijk al niet meer, maar in de schoolgids stond mijn naam nog wel heel fijntjes bij dit adres vermeld ...

Corrie zei

Dat je in zwangere toestand, nog net ff voor sluitingstijd, een kerstoutfitje tracht te scoren.
En dat je dan als antwoord op de vraag; kan ik u misschien helpen?
Zegt; nee, dank u ik wil alleen maar even rondneuken. (als in rondneuzen).

Madelief zei

Oh wat leuk om alle reakties ook te lezen!

Zo zei onze jongste een keer toen de telefoon overging: Hallo met ... mijn moeder kan niet aan de telefoon komen want ze is aan het stofzuigen en gooide zo de haak er weer op!

Of die keer dat hij met m'n man voor op de fiets in het zitje zat en een lilliputter langs zag fietsen. Het bleef even stil en toen riep hij: kijk papa, een kind met een mensenhoofd!

Onze dochter bad 's avonds voordat ze naar bed ging: Here God heeft U papa al voorbij zien vliegen nu hij in het vliegtuig op weg naar huis is?

Ik heb vroeger álle leuke uitspraken opgeschreven en het is zo leuk om ze terug te lezen!

Mammalien zei

Dat je als kleine mamalien heel hard in de bus roept, wijzend op de hoerenbuurt:"daar werkt papa toch?" - ja inderdaad, maar dan in een keurig pand een heel klein stukje verder...

Anoniem zei

..dat je met 2 (mannelijke) vrienden een weekendje uit gaat en je de enigste vrouw bent bij het ontbijt.dat al die kerels aan de tafels achter jouw vrienden aankijken en je dan eindelijk beseft dat je in een homo-hotel bent:))


dat je in een lange rij aan de kassa staat, de mevrouw voor je de toiletpapieractie wel handig vond en haar halve wagen ermee vulde..en dat je peuter dan roept: "mama kijk eens, die mevrouw moet ZOOOOOO veel poepen!"


dat je peuter naar iedereen, die op straat een broodje ed eet, roept: "Héééééé eerst bidden hè!!"

Mammalien zei

Die van jou zijn ook heel eluk trouwens, en sommige ook heel herkenbaar (zoals die rok en die panty ja)

Tineke Plooij zei

Dat je heel even de deur uitgaat; en je baby ligt binnen te slapen.
En de brandweer moet komen om de balkondeur te openen, zodat je je flatje weer binnen kunt, omdat je je huissleutel binnen hebt laten liggen.

Dat is mij overkomen, nu al weer zo'n 21 jaar geleden.

Toaske zei

Hahaha!!! Heerlijk dit logje en de reacties.

Dat je (vijf jaar) samen met je moeder in de winkel staan en al de hele tijd aan het zeuren bent. Dus je moeder knijpt je even in je arm en dat je dus keihard door de winkel groep: 'En nou nog knijpen ook'.

Dat je moeder tegen een Jehovagetuige zegt dat het nu niet uitkomt omdat je bezoek hebt en dat je kindje dan roept: 'Maar waar is dat bezoek dan?'

Voor alle duidelijkheid: de moeder is in dit geval, mijn moeder. Het kindje, dat ben ik. ;-)

Aritha Vermeulen zei

Echt leuk om op de vroege morgen te lezen. Hahahaha!

muisjoanne zei

Ja zo ken ik er ook ook paar "dat er een redelijke dikke man naast je staat en je zoon van 3 roept mam wat is die meneer dik he

of je word door school gebeld dat je dochter hoofdluis heeft (balen natuurlijk)en je gaat naar de drogist om daarvoor wat te halen roept ze heel luidt "ja ik heb hoofdluis
nou reken maar dat ik toen wel door de grond kon zakken

muisjoanne zei

o ja er schiet mij ook nog 1 te binnen het was nasinterklaas en ik stond op de bus te wachten staat er een zwarte man naast maar ook echt zwart zegt mijn zoontje(toen 3jaar)kijk mam zwarte piet is niet met sinterklaas meegegaan :$

Sarah zei

LOL!

*dat je neefje op de een of andere manier altijd zijn hand tussen je borsten moet steken (omdat het daar blijkbaar heel warm is)

*dat een kind achterop de fiets de hele tijd: Kut, kut, kut roept. Als je dan vraagt of ie weet wat het betekent je als reactie krijgt: ja dat is een kudde met maar 1 dier!
Dan kan je de mond niet meer snoeren.

*dat er aan tafel een enorme dicussie wordt gevoerd over de hemel, bijbel en de betekenis van het leven. En je kind roept: Ik weet het! Iedereen kijkt verwachtingsvol naar het kind en deze zegt: Ik kan kip hakken K-I-P KIP! En klapt in haar handen (dit was ik, 6 jaar en net in groep 3)

*dat je al 2x je huissleutel bent vergeten en de ene keer je buurman laat inbreken bij het slaapkamerraam (en dat ook nog een leuke bezigheid van zijn zaterdagmiddag vind) en de volgende keer je zelf samen met een vriendin inbreekt in de woonkamer...

*midden in een overvolle kantine uitglijden over je eigen jas

Er komen er vast nog meer :-)

jente zei

Super, even lekker grinniken! :-)

Ik ken er ook wel een paar...

Dat je in de bocht over je schouder kijkt en gewoon naar rechts rijdt en vergeten was dat je die keer in de auto zat.. Tot je in je ooghoek een grote rode stip ziet en je dan maar bedenkt dat stoppen toch geen zin meer heeft. En dat de kinderen thuisgekomen blij zeggen: mama, we denken dat de politie het niet gezien heeft want er rijdt niemand achter ons aan!!

Dat je de tweelingbuggy achterin de auto legt en ineens een baby hoort wakker worden...

Dat je in school even achterom kijkt of al het kroost je gehoorzaam volgt en je de jongste mist. Die zat buiten nog op de fiets, in het voorstoeltje...

Tineke Plooij zei

Dat je terugloopt uit de kerk naar de metro, en je man even later, en op het station ontdek je dat één van de kinderen nog in de kerk moet zijn ( kind ongeveer 6 jaar oud).
Als je man het kind ophaalt in de kerk heeft ze ons nog helemaal niet gemist: fijn aan het spelen met een paar andere kinderen.

DharSon zei

* dat je van de wc komt en een stuk wc papier achter bij je broek hebt..... (haastige spoed...)

* dat je zoon naar iemand kijkt die een trui aanheeft in de kleuren geel en zwart en roept 'Kijk mam dat is een HOMO!!!'(Hij bedoelde hommel)

* Sleutel in de auto vergeten, deuren zijn op slot en de kinderen (jonger dan 2) zitten er nog in.

DharSon zei

Kaarten koopt voor een voorstelling en gewoon vergeten er naar toe te gaan, daar kom je dan een week later achter omdat je die kaartje tegenkomt.....