donderdag 21 oktober 2010

Leedvermaak

Parapol en Kunstpol bekvechten nog eens even over wat er maandag gebeurde.
Wie heeft het meest geleden - dat is het issue. Parapol heeft zich maandag fantastisch ingezet: hij heeft meegezocht naar het sleuteltje (kilometers fietsen en hardlopen en kilometers speuren) en heeft de volgende dag de fiets met behulp van een oud skateboard naar huis gereden. Ware broederliefde, als je het mij vraagt.
Maar. Het blijft een puber.
Hij vindt dus eigenlijk dat hij behoorlijk erg geleden heeft en wil erkenning. Kunstpol heeft echter meer medelijden met zichzelf dan met Parapol. En dan volgt deze woordenwisseling:

Parapol: Nou, ik heb er ook onder geleden, hoor, Kunstpol.
Kunstpol: Nee, ik meer.
Parapol: Nee, ík meer.
Kunstpol: Nee, ík meer. Jij hebt alleen lichamelijk geleden. Ik heb ook geestelijk geleden.
Parapol: Jij hebt alleen maar geestelijk geleden. Lichamelijk kun jij helemaal niet lijden, want jij hebt amper een lichaam. Had je jezelf eens moeten zien hardlopen... En wie heeft dat hele eind met dat skateboard en die domme fiets van jou erop naar huis gereden??? Nou???
Kunstpol: Wel waar. Ik heb ook lichamelijk geleden en héél erg geestelijk. Vooral geestelijk. En dat is veel erger dan lichamelijk. Maar jij kunt helemaal niet geestelijk lijden, want jij hebt toch geen gevoel.

4 opmerkingen:

Greet zei

Heerlijk, toch, zo'n discussie. Maar Kunstpol heeft het meest geleden omdat Parapol in de riante positie was hulp te kúnnen verlenen.

Anoniem zei

Dankjewel voor je lieve, wijze reactie.

En voor je tip, dankzij jou heb ik Over de streep via Uitzending gemist gekeken en ik was meteen verkocht. Ik heb de film aan al m'n drie klassen laten zien. De leerlingen waren diep onder de indruk. We hebben de film nabesproken en ze hebben er een verslag over geschreven.

Ik was gewaarschuwd voor het hoge Amerikaanse gehalte van de film; ik vond het wel meevallen. Mooi concept, ik denk dat er veel winst te behalen valt!

Evelyn zei

Geweldig! :-)

marjan zei

Prachtig stel knullen, en wat zijn ze aan elkaar gewaagd.
hart. groet Marjan