zondag 3 oktober 2010

Freud zou er zijn vingers bij aflikken

Ik maak wilde dingen mee. U wilt niet weten hoe avontuurlijk mijn leven is. Ik bungeejump zo'n vijf keer per jaar boven een snelstromende rivier met uitstekende rotspartijen, rijd wekelijks op een paard zo mijn klas in (dat paard kan ook vliegen en lijkt verbazend veel op Witje van Pippi) en bestuur regelmatig een tractor op een eindeloos maaiveld, vol rode, paarse en oranje dahlia's. Ik doe dat allemaal in het holst van de nacht. In mijn dromen.

Vannacht droomde ik iets uitzonderlijks. Iets nieuws. En wat het te beduiden heeft, kan ik u echt niet vertellen. Freud zou er z'n vingers bij aflikken, maar omdat de man al eenenzeventig jaar en een dikke week geleden overleed, heeft hij zich waarschijnlijk vannacht in z'n graf omgedraaid, verzuchtend dat aan deze ene droom minstens nog een hoofdstuk gewijd zou moeten worden in zijn 'Traumdeutung'.

Ik droomde van een gesprekje met Parapol. Ik vroeg hem: 'Moet je onderhand niet eens een meisje?' En Parapol antwoordde goedmoedig: 'Ja, dat wil ik best, hoor, maar er zijn helemaal geen leuke meisjes. Geen enkel meisje dat ik ken, lijkt ook maar een beetje op jou.'

En toen werd ik lachend wakker. Nog steeds voel ik me gestreeld, al heb ik van de weeromstuit maar een paar uur slaap gehad en achterhaalt de harde, puberale waarheid me minstens drie keer per uur.

Mocht u nu denken dat ik aan grootheidswaanzin lijd, dan geef ik u onmiddellijk gelijk. 's Nachts lijd ik inderdaad aan heel bijzondere kwalen, waar ik overdag gelukkig geen last van heb.

11 opmerkingen:

Mammalien zei

Hihi, het duurt nog een jaar of 65, maar dan zal hij het vast wel toegeven. Je had gelijk!

Greet zei

Eh, narcisme? Omgekeerd Oedipuscomplex? Moederkloekcomplex? Ik noem maar eens wat op.

Toaske zei

Wat een heerlijke droom!

baasbraal zei

Wie heeft er nou gezegd: Ïk ben een God in het diepst van mijn dromen"...? Das net zoiets toch?

Tricky zei

oh, wat een heerlijk stukje... en dat witje en pippi er in opdoken maakt het nog heerlijker...

Jacqueline zei

En de meest bijzondere kwaal waar jij 's nachts aan lijdt, is dat je dan ineens niet meer weet dat je 'ik lijd' niet met dt schrijft. :-p

Anoniem zei

Geweldig!!!En eeh...soms worden dromen waar...

Purperpolletje zei

@ Jacqueline: o, wat errug!!! Ik schaam me echt diep. Helemaal niets voor mij, kan ik écht niet hebben...

Jacqueline zei

Haha, ja dat heb ik zelf ook hoor, ik maak die fout tot mijn eigen schaamte ook wel eens in een mailtje ofzo. Dan heb ik altijd de neiging om er nog een mailtje achteraan te sturen, om te bewijzen dat ik echt wel weet hoe het moet. En dan blijkt dat de afzender er vaak ook nog gewoon overheen gelezen had. ;-)

ChoCho zei

ach, een zoete droom op zijn tijd is nooit weg ;-)

Nicole zei

Heerlijk, als je jezelf zo hoog hebt zitten! Houden zo.