dinsdag 26 oktober 2010

Dat wil je toch niet? deel 2

Wat een geweldige, hilarische verhalen leverde mijn vraag in mijn vorige berichtje op!

Okee. Nog een paar. Komen ze:

Dat je marktkoopman bent en aan een keurig verloofd stel stof verkoopt, zodat zij hun eerste tweepersoonsdekbedhoes kan gaan maken en je zegt vrolijk: 'Sucseks! (rood hoofd) Uhhh, ik bedoel natuurlijk suc-uhhh-ces!!!'

Dat je, als professionele leerkracht, aan een hoogbegaafde moeder met hoogbegaafd kind uitlegt wat we in groep 4 bedoelen met goed kunnen automatiseren: 'Dat ze dus in één keer, zonder erbij na te denken, kan zeggen: 8+5=12.'

Dat je je kleindochter van acht jaar na een logeerpartijtje op de verkeerde trein naar huis zet.

Dat je verschrikkelijk moet overgeven in een overvolle trein omdat je net zwanger bent en hotsieklotsiemisselijk en er is geen doorkomen aan in dat gangpad en dat je het dan maar in het afvalbakje doet.

Dat je tegen een kind in je klas waarvan je de vader nog nooit hebt gezien, maar nu dus wel, maar dat weet je op dat moment nog niet, zegt: 'Zo, dat is gezellig, brengt opa jou een keer naar school?'

9 opmerkingen:

ChoCho zei

hihi, hilarisch ;-) - maar ik heb zelf een paar gaten in mijn geheugen geloof ik, vooral op zulke dagen ;-)

Tineke Plooij zei

dat één van je zusjes achterblijft op station Zwolle, op het perron, terwijl het hele gezin in de trein zit die al naar Groningen vertrekt.
Het zusje was denk ik 8 of 9 jaar oud.
Ik weet niet meer hoe het precies verder is gegaan, wel goed en voor zover ik me herinner zonder veel paniek.
Een conducteur zal het wel hebben opgelost; die waren toen nog zo'n beetje alomtegenwoordig.

Anoniem zei

Kijken naar het debat van de regeringsverklaring en je afvragen hoe deze regering heeft kunnen ontstaan en je afvragen hoe lang deze regering zal bestaan.

Leven in een land waarin een partij als de PVV zo veel stemmen heeft gekregen en je afvragen of je onderhand de enige bent met een greintje gezond verstand. Want dat greintje gezond verstand zou je toch weerhouden van stemmen op zo´n partij.

Je zorgen maken over de toekomst van dit land waarin je kinderen opgroeien.

Kris zei

Aan je lekker aangebraden sucadelapjes water willen toevoegen, zo gauw geen glas zien, maar wel een blinkend schone appelmoespot zien staan, deze vullen met water en zonder kijken in de braadpan kieperen. Vervolgens kijk je verbaasd hoe je vlees ineens begint te schuimen...gr...zat er nog een klein laagje onzichtbaar schoonmaakmiddel in de appelmoespot...Arch!!!!..gauw het vlees, de uien en wortels uit de pan gehaald, onder de kraan afgespeld en in een schoongemaakte pan opnieuw aanbraden.
Dat was drie uur geleden.
Ik heb niemand horen klagen vtijdens het eten.:)
Morgen zal ik het ze vertellen...

Judith zei

hahah wat een leuke verhalen!!!!

Jacqueline zei

Dat je voor het eerst van je leven iets gaat maken met bladerdeeg en je, nadat het aanrecht inmiddels tjokvol bladerdeeg ligt, denkt, misschien moet ik toch het recept nog eens checken, en er dan achterkomt dat er 'acht pLakjes' stond en niet 'acht pakjes'.

DharSon zei

Dat je op de eerste date de naam van je inmiddels man helemaal verkeerd uitspreekt.

Dat je bij een afspraak aankomt bij de tandarts... een week te vroeg...

Dat je iemand niet herkend, die je toch eigenlijk zou moeten kennen want diegene kletst al een half uur tegen je..... (en maar vriendelijk lachen....)

Dat je niet meer weet waar je de auto hebt geparkeerd....

Dat je je sleutels al een kwartier aan het zoeken bent en je hebt ze gewoon in je hand........

Gut af en toe... wordt ik gewoon gek van mezelf...

Tineke Plooij zei

dat je vier weken te vroeg op een studiedag bent.
Dat is mijn man overkomen: nu ja, dat maakt dan heel veel goed van alle te laat komen dat ik al gedaan heb, was zijn commentaar.

Susanna zei

hahahahaaaa....lachen hier!!!
ja, soms komen er vreemde woorden uit kleine mensjes!!