zondag 19 september 2010

Verzoeknummer

To: dedominee@preekstoel.nl
From: kunstpol@thuis.nl

Subject: preeksuggestie

Hey beste dominee,

Ik heb een vraag. Kunt u misschien eens preken over Handelingen 20: 9? En wat dat betekent voor de kerk van vandaag?
Voor de duidelijkheid: mijn ouders zeuren soms meer over de kerkdiensten dan ik. Ik ben over het algemeen een heel tevreden kerkganger. Maar soms is de preek vet lang. Dat vind ik dan niet chill. Dan ga ik zitten nadenken over de raadsels die mijn moeder me opgeeft en dat doen andere kerkgangers zelfs ook, ik kan het bewijzen. Dus misschien kunt u nog wel wat leren van dit bijbelgedeelte. Of ik. Lijkt me cool.

de mazzel,
Kunstpol

7 Op de eerste dag van de week kwamen we bijeen voor het breken van het brood. Paulus, die van plan was om de volgende dag verder te reizen, hield een toespraak voor de leerlingen die tot midden in de nacht duurde. 8 We waren bijeengekomen in een bovenvertrek, waar veel olielampen brandden. 9 Een jongeman die Eutychus heette, zat in het venster en werd door slaap overmand toen Paulus maar doorging met zijn toespraak. Diep in slaap verzonken viel hij van de derde verdieping naar beneden; toen men hem optilde bleek hij dood te zijn. 10 Paulus ging naar beneden, ging op hem liggen, sloeg zijn armen om hem heen en zei: ‘Houd op met dat misbaar, want hij leeft!’ 11 Hij ging weer naar boven, brak het brood en at. Daarna onderhield hij zich nog lange tijd met de leerlingen, tot het aanbreken van de ochtend. Toen vertrok hij. 12 De leerlingen namen de jongeman, die weer tot leven was gekomen, met zich mee en voelden zich gesterkt door wat er was gebeurd.

4 opmerkingen:

Greet zei

Zeer langdurige preken zijn wel herkenbaar, maar niet alleen de dominee of Paulus maakten zich daaraan schuldig.
Misschien zou Kunstpol de laatste regel van Marcus 6:34 eens kunnen bestuderen.

Madelief zei

;-D

Lies86 zei

Ben benieuwd of hij antwoord krijgt!
Herken me wel in hem.
Liever een goede maar krachtige preek dat een langdradig en niet te volgen verhaal!

Anoniem zei

Hm, als de domi daadwerkelijk gehoor geeft aan de oproep, kom ik spontaan bij jullie in de dienst es horen naar de uitleg!