zaterdag 25 september 2010

Losse eindjes - antwoord op al uw vragen

Mijn vaste lezerskring vraagt zich vast het een en ander af. Ik roep heel wat vragen op met die onzinnige blogjes van me. Het is zaterdag, een mooie dag om op uw vragen antwoord te geven. Kunnen we allemaal weer met een schone lei aan de nieuwe week beginnen.

U vraagt zich vast af hoe het is afgelopen met het raadsel over de hond, de kat en het konijn. Nou. Slecht. Na nog tientallen onzinnige oplossingen van de Polletjes te hebben aangehoord en telkens sphinxachtig neegeschud te hebben, kreeg ik last van mijn nek. Je kunt bij de opvoeding maar beter veel knikken en bevestigen, dan telkens nee schudden en afkeuren. Daar krijg je maar spierpijn van. De Polletjes waren ten einde raad, mijn nek raakte totaal verkrampt, dus ik heb het uiteindelijk maar verklapt. Ook de hint die ik hoopvol gaf, hielp namelijk niet.
U wilt de oplossing ook weten? Vooruit. Ik geef eerst de hint, daarna de oplossing, misschien heeft u wél genoeg aan de hint.
Hint: De boer voer 3,5 keer heen en weer.

Oplossing: de boer bracht eerst de kat naar het eiland, toen de hond, maar nam de kat weer mee terug. Toen bracht hij het konijn, terwijl hij de kat alleen in het oude huis achterliet. Ten slotte haalde hij de kat op.

Ook de oplossing van het geitjesraadsel is vast gewenst, er is zelfs een lezer geweest die mij gemaild heeft met de vraag om alsjeblieft de oplossing te geven omdat haar studievoortgang ernstig stagneerde. En een lezeres die (even) niet meer oplette in de kerk omdat ze maar aan die geiten zat te denken...
Komt ie: de broers leenden een geit van de buurman, verdeelden de geiten: de oudste kreeg er negen, de middelste zes, de jongste 2 en vervolgens brachten ze de buurgeit weer netjes terug. Met een strikje om z'n nek.

Greet adviseert n.a.v. dit raadsel http://www.rekenbeter.nl/ aan de Polletjes. Da's een leuke site, bijna net zo leuk als http://www.beterspellen.nl/, maar ik vrees dat het voor de Polletjes niet gaat helpen bij het oplossen van dit soort raadsels. Bovendien zijn ze, OMDAT ze nu eenmaal op de Middelbare zitten, absoluut afhankelijk van hun rekenmachine en de spellingscontrole op de computer. Ik kan ze het niet aandoen. Ik doe overigens wel fanatiek mee, elke dag.

Op de e-mail van Kunstpol aan de dominee, die hij in iets gewijzigde vorm daadwerkelijk stuurde kreeg hij antwoord. Kunstpol moest maar niet te dicht bij het raam of op het balkon gaan zitten, adviseerde de dominee. Daarnaast gaf hij ook een serieus antwoord, waarop Kunstpol toch wat verbolgen reageerde. Die lui van de kerk nemen ook bijna alles serieus... Kunstpol neemt bijna niets serieus, da's het verschil.

Voor de biologierepetitie behaalde Parapol een 6,2. Een wat mager resultaat, vind ik, maar hij is natuurlijk dik tevreden. Hij gaat nog informeren of zijn antwoord goed is gerekend. Als hij eraan denkt.

En dan waren er nog enkele lezers die maar met een half oog keken naar dat ding dat ik van de postbode kreeg. en zich afvroegen wat erin zat. Mensen, dat was dus een POMPOEN, en daar zat dus ook POMPOEN in. In elk geval geen Edammer kaas.

Ik hoop u hierbij voldoende informatie te hebben gegeven. Mocht het zo zijn dat een en ander niet naar tevredenheid is afgehandeld: u kunt uw vragen stellen in de reactiebox of via de e-mail: purperpolletje@gmail.com

Tot de volgende keer!

7 opmerkingen:

Diana zei

Hèhè....eindelijk!! Vooral de geiten hebben me toch wel bezig gehouden... Op naar de volgende Polletjes Raadsels..;-)

Greet zei

Eigenlijk een beetje flauw omdat je de namen van de beesten veranderd hebt. Maar de Polletjes hadden de reacties moeten lezen en dan hadden ze gezien dat het om kool, geit en wolf, en 17 kamelen ging. Even googelen en je hebt het antwoord: http://gifkikkerd.web-log.nl/gifkikkerd/2005/10/het_raadsel_van_1.html en http://www.puzzle.dse.nl/logical/wolf_goat_cabbage_nl.html


Hier staan er nog veel meer": http://www.puzzle.dse.nl/logical/index_nl.html

Ramsis zei

met de variant wolf, kool en geit leren de polletjes ook nog waar de uitdrukking "de kool en de geit sparen" vandaan komt. Hoe ze door iets meer inspanning te leveren en buiten het kader te leren denken meer kunnen bereiken.
Maar ja, voor puberpolletjes is dat toch ook veuls te veel moeite.
Tante Sis

Toaske zei

Hahaha, leuk dit logje. Zijn we weer helemaal op de hoogte!

Judith zei

hahahah ja ben ook al lid van die twee websites . tis leuk iedere dag te beginnen met spellling en rekenen..het gaat helemaal goed.hahahaha ja was leuk die pompoen opgetsuurd te krijgen..gelukkig herkende ik er wel een pompoen in...

Karin zei

Kijk, daar wordt een mens nou wijzer van ;)

Wondelgijn zei

Ooo, een pompoen!! Maar nu weet ik nog niet van wie hij hem heeft gekregen!!! Blijf ik alsnog met raadsels zitten.... (lekker is dat!)