zaterdag 11 september 2010

Tikkie

Ik ben getikt. Door Gerda van De Heekjes. U vindt mij misschien wel getikt, of zelfs compleet gestoord, maar op wat vreemde dwangneuroses en tics na ben ik volkomen normaal. Dat zal ook blijken uit de antwoorden op de onderstaande vragen die ik nu van Gerda moet (of mag?) beantwoorden.

Vier dingen in mijn handtas:
Ik heb wel ergens een handtas, maar ik gebruik 'm niet, ik ben niet zo handtasserig en voel me er altijd heul ongemakkelijk bij. Volgens mij moet je een goede handtasdraagster een bepaalde mate van elegantie bezitten, en het is duidelijk, die heb ik niet. Dat ding zakt ook altijd van mijn schouder af. Of is het dan geen handtas, maar een schoudertas?
Ik neem altijd zo min mogelijk mee en dat past meestal prima in mijn jaszakken. Moet ik meer meenemen, dan heb ik een heel mooie schooltas, waar dan weer heul veul ballast inzit. Bijvoorbeeld een stuk of acht witte potloden, papieren die elke keer heen en weer gesleept worden en waar ooit nog wat mee gedaan moet worden, uitgedroogde lippenbalsam etc.etc.
Wat heb ik dan meestal in mijn jaszakken?
- een 50 centstuk
- sleutels
- een zakdoek (van stof, die zijn toch het fijnst)
- een portemonnee, met bijna nooit een noemenswaardig geldbedrag erin.

Vier dingen in mijn bureaula:
Ik heb thuis geen bureaula, maar op mijn werk wel. Die zit bomvol met oninteressante dingen. Plakband, perforator, stiekeltjes enzo. Enigszins interessant is misschien:
- zakje met rubberen 'driehoekjes' voor om potloden van kinderen die een slechte pengreep hebben.
- kwaliteitenspelletje
- beloningsstickertjes
- klitteband.

Vier dingen in mijn slaapkamer:
- met stip op 1: mijn bed
- heul veul originele Gouden boekjes, behalve de twee die ik nog mis: Toontje m'n zoontje en Tobias zoekt plezier (nr. 39 en 44) (ik noem het hier maar even, wie weet...)
- een (los) glas-in-loodraam
- een berg kleren die nog niet in de was hoeft, maar ook niet gedragen wordt (ik mis de discipline telkens alles netjes weer op te vouwen en weg te leggen).

Vier dingen die ik nog graag zou doen, maar nog nooit gedaan heb:
- studeren aan de universiteit
- cursus edelsmeden, boetseren, kleinkunst, fietsen repareren, glas-in-lood
- ballonvaren
- naar Barcelona, maar binnenkort ga ik erheen want buurvrouw T. boekt voor ons tweetjes een reisje. En ze betaalt het helemaal zelf, uit eigen zak. Not. (Helaas.)

Vier dingen die ik op dit moment erg leuk vind:
- rustig re-integreren op mijn werk
- killersudoku's oplossen
- bloggen
- fietsen.

Vier dingen die je nog niet van mij weet:
Ja, dat weet ik niet hoor. Er lezen hier mensen mee die alles al van me denken te weten. En wat ze nog niet weten, hoeven ze ook niet te weten te komen, vind ik. Zeker niet hier op het weeweewee. Ik richt me dus maar op de gemiddelde lezer... Ik zoek vier 'ongelukkige' dingen.
- Ik heb bij een slager gewerkt en toen ik op een drukke zaterdagmiddag te gehaast de 'korst' van de bacon wilde afsnijden, sneed ik opeens diep in mijn ook al zo vlezige duim. Nu heb ik daar een litteken. Ik heb geen talent voor slagersmeisje.
- Ik heb nog meer littekens. Een op mijn been (auto-ongeluk, knal-boem-pats- gedoe en ernstige toestanden), twee op mijn buik (maar het lijkt er maar één (twee keizersnedes over elkaar heen)).
- Op de middelbare school hadden we een keer veel lol met een winkelwagentje dat daar stond. Toen ik erin ging zitten, gaf iemand anders (ik weet nog precies wie!) dat wagentje een heel harde duw en kletterde ik en het omgekiepte wagentje op de straat. Ik had een enorm blauw oog.
- Ik ben een keer heel hard met de fiets gevallen. Toen ik een jaar of twaalf was. Ik ging toevallig net naar de moeder van Grote Pol, waar ik toen nog helemaal niets mee had, om de maat van mijn voeten en onderbenen te laten nemen. Zij ging witte kniekousen met gaatjes voor me breien. Ik bloedde uit mijn knie, dus ik kreeg van haar een pleister, maar ik had nog veel meer pijn aan mijn schaambeen. Dat durfde ik niet te zeggen, want Grote Pol was erbij. Dat schaambeen werd heel dik en opgezet en nog steeds zit er een rare bobbel op, of ik moet het me sterk verbeelden. 't Zal toch niet zo zijn dat er toen een scheurtje of zo in is gekomen?

Nou. Ben ik getikt of niet? Wie wil ook? Jacq? Sarah? Susanna?

6 opmerkingen:

Susanna zei

Ja, leuk dat getikt worden en oei....snijden in je vingers...
Leuk al die 4 dingen!

Susanna zei

ja, ik was moe en beetje hangerig dus dit was wel even lekker om te doen!! ben er van opgeknapt! Haaaahaa ;-)
En ik ben hem nu!

De Repel zei

wat leuk om een ander getikt iemand te zien ;-)

Greet zei

En wat wil je dan gaan studeren aan de universiteit?

Madelief zei

Zijn killersudoku's hele erge vreselijke moeilijke sudoku's? En oh wat naar van dat vallen en dat schaambeen...en dat allemaal voor een paar witte kniekousen!

sillie zei

snoezig gebreide witte gaatjes kniekousjes.....maar voor de rest pure horor ;-)