vrijdag 23 april 2010

Het Tientje van Jet

Bijna een halfjaar geleden kreeg ik van vriendinnetje Jet dit tientje. Voor mijn verjaardag, om er wat leuks van te kopen. Ik vind dat een heul leuk cadeau. Het opent perspectieven en ik zie allerlei mogelijkheden. Ik voel me er stinkend rijk mee. Echt, u hoort hier al lezend misschien een cynische toon, maar als u het me in real life zou kunnen horen zeggen, dan zou u niets van sarcasme of cynisme ontwaren. Heus.
Maar het leuke is, is dat het Tientje van Jet nog steeds in de kast ligt, gezellig bij de bloemenbon van Grote Pol die ik nog langer geleden kreeg omdat hij zelf maar geen mooie bloemen voor me kan kopen.
Door dat Tientje van Jet word ik me eens te meer bewust van mijn weifelachtigheid, maar ook van mijn rijkdom. Beide aspecten leg ik even uit.

1. De Weifelachtigheid
Inmiddels heb ik wel wat mezelf-verwen-dingetjes gekocht, bij elkaar voor wel zo'n beetje een tientje, maar ik ben nog niet tevreden. Hier spreekt weifelachtigheid uit: zou Jet dit ook gegeven hebben? Zijn deze cadeautjes Jet-waardig? Of kan ik beter één ding van het Jettientje kopen?
Hier een foto van zo'n tientje-waard-verwen-jezelf-dingetjes, met:
- een kussentje-voor-veel-te-weinig-geld (Xenos);

- een bolletje wol (leuk voor mijn tegenwoordige haakobsessie (binnenkort volgen foto's van mijn eerste echte werkstukjes));

- een nostalgisch trommeltje waar ik gekregen restjes wol in ga bewaren (ik heb alleen geen gekregen restjes wol, dus woon je in de buurt van Huize Pollenstein: restjes wol gratis af te geven op nr. 14 ;));

- twee kettinkjes voor heul goedkoop uit een graaibak bij V&D. Ik ga ze uit elkaar peuteren en er wat nieuws van maken.

2. De Rijkdom
Maar veel leuker vind ik het om natuurlijk iets anders te kopen van dat Tientje van Jet. Iets nieuws. En als ik dat dan gekocht heb, dan heb ik het achteraf toch eigenlijk gekocht van mijn eigen geld, zodat het Tientje van Jet weer in de kast kan blijven liggen. Voor een volgende keer. En dan laat ik dus wéér dat Tientje van Jet in de kast liggen, en weer en weer. (U begrijpt het al, zie ik.) 
Zodat ik een voortdurend gevoel van rijkdom heb. Wat wil je nog meer, een eeuwigdurend Tientje van Jet!

Het is dus net het kruikje van de weduwe van Sarfath, dat Tientje van Jet.
Ik raad u allen aan ook zo'n Tientje van Jet in de kast te leggen. Of een Vijfje van de buuv, of een Twintigje van Toos, of een Snip van Zalm. Dat zal u goed doen!

8 opmerkingen:

lenteroos zei

ooohhhwww... jij doet ook kettinkjes uit graaibakken omdat de kleur of de vorm van de kraal goed is met het idee er iets nieuws van te maken. Laat je zien hoe het werd? Een soort voor en na??? Ik koop ook weleens iets met dat idee maar heb mezelf onlangs eens streng toegesproken dat ik het niet eerder weer mag doen dat ik ook daadwerkelijk weer eens wat heb gemaakt. Eerder zat daar een soort ritme in, dat maakte ik binnen een bepaalde tijd iets anders maar dat ritme is al jaren zoek. Nu hoop ik daar binnenkort weer mee te beginnen... Gaat vast lukken!
Fijn weekend.

Toaske zei

Oh, ik ga ook een tientje van Truus in mijn kast leggen! Grandioos idee.

Karien zei

Ik heb ze ook nog liggen; het is iets meer en het is van mijn ouders. Maar ik weet nu wel wat ik ermee ga doen, maar dat mag ik nog niet zeggen omdat eerst André zijn 50-e verjaardag moet vieren...

Anoniem zei

Ik vind alleen de naam al mooi: Tientje van Jet. Alleen daarom al zou ik moeite hebben om 'm uit te geven.

Ik herken 't wel. Normaal kan ik bij de HEMA zonder nadenken m'n mandje vullen. Had ik voor m'n verjaardag een bon voor de HEMA van m'n vriendinnen gekregen; heb ik daar zitten dubben en dubben.

Fijn weekend!

Franca zei

Hoe herkenbaar!
Ik krijg in mijn werk weleens een kadobon. Heel soms kan ik er iets van uitgeven , maar vaak ligt het eerst heeeel lang in de kast.

Repel zei

Jouw glas is halfvol! En er is overigens ook niks leukers dan de voorpret voor een leuk kadootje!

Heel veel plezier met je twijfelen en weifelen...en met je tientje.

Madelief zei

Ja hoor, ik heb het ook! Het verjaardagsgeld van m'n moeder ligt nog in de kast en soms vergeet ik het en als ik het niet vergeet dan kan ik weken lopen denken wat ik er toch van ga kopen!

Anoniem zei

Weet je wat nou zo leuk is... ben ik (Dé Jet) een weekje met man en 2 kids naar Belgie geweest. Wou een aardigheidje voor kind 3 (eigenlijk kind 1) kopen, kon niks vinden. Wat leuks voor de bijna zichtbare baby van de buren... niks gevonden. Maar, mijn oog viel wél op iets heel leuks wat ik nou typisch iets voor Purperpol vind, en dat heb ik maar gewoon gekocht, en als ze zich lang genoeg heeft afgevraagd wat dat zou kunnen zijn, krijgt ze het.