vrijdag 2 april 2010

Goede Vrijdag

Goede Vrijdag, altijd in Huize Pollenstein een intense dag. Diepste dieptepunt, maar tegelijk ook meteen een opmaat naar het hoogste hoogtepunt.

Mooi om te zien hoe De Polletjes dit op hun eigen manier ook steeds meer en dieper gaan beleven, maar ik wil de details daarvan niet op het wereldwijde web publiceren.
Binnen ons gezin heeft Goede Vrijdag steeds meer een specifieke invulling gekregen, met eigen gewoonten, eigen gedachten, dingen die je wel of juist niet doet.
Sinds een aantal jaar bijvoorbeeld hangen we op deze dag een crucifix op, die we weer weghalen op Stille Zaterdag. Kunstpol, hooggevoelig mannetje, reageerde daar elk jaar in eerste instantie telkens weer heftig op, maar in het gesprek met ons kreeg ook dat een plaatsje bij hem. Dit jaar is het helemaal ingebed en zei hij er iets moois over.

Allemaal een Goede Vrijdag gewenst!

8 opmerkingen:

mama'ritha zei

Het is ook een intense 'terugdenk' dag. Mooi dat je daar als gezin over kan praten, denken enzo. Hier eageren ze ook niet allemaal positief op 'bloederige dingen'. Dus doen we het zonder beelden, en zonder de film van de lijdende Christus. Ik ben heel benieuwd wat hij voor moois zei. Mooi dat het dit jaar wel lukt! Het geeft jullie een extra dimensie.

Anoniem zei

Fijne Pasen!

Wondelgijn zei

En ook voor jullie allemaal een heel Goede Vrijdag!!

Fleur zei

en vooral uitkijkend naar het paasfeest. God is sterker dan de dood; halleluja!

It's me zei

Jij ook een goede Vrijdag lieverd !

Toaske zei

Mooi zulke rituelen. Fijne paasdagen.

Madelief zei

Vorig jaar kwam Pasen zó binnen bij me, want toen voelde ik dat juist doordat het Pasen is, we onze geliefden na de dood weer terug mogen zien!
Fijne Pasen Lydia!

Joeltje zei

Ik vind pasen het mooiste `feest` dat er is, maar dit jaar heb ik helaas de goede vrijdag helemaal gemist door de situatie. Maar ik houd me vast aan het feit dat er dus altijd hoop is.

Fijne dagen!