maandag 1 juni 2009

Veertien - deel 5

Veertien is ie en hij houdt van uitdagingen. Gisteren wilde hij wel van het balkon afspringen. Ik heb geleerd dat mannen ook wild en ongetemd moeten kunnen zijn, het zijn geen watjes, dus het mocht. Voor een keertje. Het gaat ook maar om één verdieping. Goed te doen. Het mooie was dat hij toch even niet durfde (korte broek - blote knieën, goed excuus). Kunstpol deed het kunstje een keer voor en Parapol, ínmiddels met lange broek, deed het zo na.
Toen hadden ze de smaak te pakken en wilden ze nog tig keer. Maar dat mocht dan weer niet.
Dus gingen ze maar buiten spelen. Buurtkleuter was er en Parapol kan daar goed mee. Hij leert hem van alles. Bomen klimmen, slingeren aan touwen, hutten bouwen en héél diepe valkuilen graven, van die echte mannendingen. Je kent het wel. Buurtkleuter is voor geen kleintje vervaard en doet alles wat zijn grote held doet na. Maar het werd tijd voor een nieuw mannending.
Mmm.
Ah. Parapol had al een idee! Een demonstratie balkonspingen. Lekker stoer en goed voor zijn eigen ego. Gelukkig vroeg hij het nog even en hé, wat verrassend: het mocht niet. Dat was nou jammer en Parapol spoedde zich naar het balkon om van daaruit de reeds in toeschouwersstand gesettelde Buurtkleuter toe te schreeuwen: 'Het mag niet, want mijn moeder is bang dat jij het gaat nadoen!'
Parapol is nog niet héél erg pedagoochem...

7 opmerkingen:

Nicolette zei

Volgens mij geniet jij net zo hard mee van al die 'mannen dingen'. Ik ben ook een echte jongens-moeder, maar soms, heel soms, mis ik toch ook wel een vrouw in huis erbij... De poes kan ik nl niet meerekenen.

Hadasse zei

Haha, ik dácht al dat ie dat zou gaan zeggen toen ik het las, en jawel ;-)

Inge zei

Mannen blijven kinderen, echt! Hoe oud ze ook worden: het blijven kinderen! Het is maar goed dat er dan tenminste 1 moeder in huis is om af en toe de boel te temmen! Hahaha!

Fijne dag!

Nicole zei

Of juist wel, door jouw als spelbreker aan te wijzen!

Wondelgijn zei

Hahaha, heerlijk, als die stoere mannen dingen!! Ik zou gewoon meedoen, denk ik... ;-)

Tricky zei

herkenbaar, heb 2 broers... hihi!

jente zei

Heerlijk zo'n buurjongen die je vanalles leert... Onze stoere jongen van vijf heeft ook zo'n voorbeeld: kijk eens wat ik kan!
Even later zag ik hem nog net met één voet op zijn zadel voorbij 'fietsen' ;-)