zondag 31 mei 2009

Duif en patatkip
Andere mensen zetten met Kerst een boom in huis, of met Pasen een tak. Wij hangen met Pinksteren een duif voor ons raam. Ooit gekocht met 50% korting in de kerstuitverkoop bij de Hema. Weet de Hema veel. Die duif hoort bij Pinksteren! Het is een prachtig symbool van de Heilige Geest en zoals hij in onze harten mag wonen, hangt deze duif als een teken van zachtmoedigheid, vrede en liefde ook in ons huis.

Vanmorgen zat een andere duif (vanwege zijn omvang hier ook wel patatkip genoemd) op ons balkon deze mooie witte duif te bewonderen. Hij hipte wat heen en weer, van balkonrand naar bloembak, van bloembak via vogelhuisje naar wasrek. Draaide zijn hals in allerlei bochten om een totaalplaatje te krijgen en leek zijn uiterste best te doen deze verschijning te doorgronden. Of genoot deze patatkip gewoon van de aanblik van deze blanke schone?
Hij hoeft het ook allemaal niet te begrijpen. Wie hangt er nu een duif voor het raam? Het is een kwestie van het hart en daar 'weet' patatkip alles van. Hij zit regelmatig met z'n vaste verkering op een tak verderop te tortelen. Ze zijn razendverliefd en staan in vuur en vlam. En zo zijn we weer terug bij Pinksteren!

6 opmerkingen:

Madelief zei

Dat lijkt me een leuk gezicht: die patatkip die denkt dat jullie duif echt is! Mooi trouwens dat jullie een duif voor het raam hangen. Er zijn tegenwoordig nog zo weinig mensen die weten wat Pinksteren betekent. Je hebt het mooi omschreven! Fijne dagen nog!

Wondelgijn zei

Ik vind het wel een mooie gedachte, die duif! Wij zijn niet echt gelovig, maar wij proberen onze kinderen wel bij te brengen wat nu precies kerst, pasen, vasten, hemelvaart, pinksteren e.d. inhoudt. Er zullen niet veel mensen (kinderen) zijn die weten wat pinksteren nu precies is....

Nicolette zei

Wat mooi om een duif voor het raam te hangen. Ik houd de Hema in de gaten deze kerst...
Fijne dagen!

Anoniem zei

Wat een mooie gedachte, een duif met pinksteren. Dank je wel voor dit idee.

Voor ons zijn de kerkelijke feestdagen wel belangrijk. Pinksteren vind ik geweldig.

Toaske zei

Als ik een duif zou zijn, dan werd ik ook verliefd op dit prachtige exemplaar.
Mijn moeder maakt voor de kerk, speciaal voor pinksteren, een heel mooi wandkleed met een duif erop.

Inge zei

Het is een prachtig symbool voor Pinksteren! Heel mooi!
En zo heb je voor iedere feestdag wel een symbool hè?
Zelf heb ik geen versieringen, ik vier het wel met kijn hart...

Heb een fijne 2de Pinksterdag hoor!

Dag! Groetjes van Inge