vrijdag 22 mei 2009

Delighted

Een van de programmaonderdelen van de verjaardag van de leerkrachten in de klas van Kunstpol was Group 8a's got talent. (Dat hoort dan in het Engels, dat is namelijk cool. Ik zal ook eens cool zijn en wat Engelse termen gebruiken in dit berichtje.) Alle kinderen, behalve de jury en de cameraman - de non-performers, spotlighthaters - hadden wat ingestudeerd. Van Waveboarden tot Gevechtstechnieken, van Onbewoonde eilanden tot Bach op gitaar.

Kunstpolletje wist allang precies wat hij wilde gaan doen. Hij ging voor Something Completely Different...
Maar er was wel een risico aan verbonden: het was al eens op televisie vertoond en Kunstpol wil graag origineel overkomen. Alsof ie het allemaal bedenkt waar je bij staat. 'Maar,' zei hij zichzelf geruststellend: 'de kinderen uit mijn klas kijken naar heel andere programma's dan wij. Zij kijken altijd naar X-factor en Idols enzo. Dus ik durf het wel aan.'
Wij kijken inderdaad naar andere programma's. Wij zijn inderdaad completely different dan de grote meerderheid in zijn klas.

Praktisch probleempje bij die act was dat hij als attribuut een (accu)boormachine nodig had. En die hebben wij niet. Want Grote Pol heeft twee linkerhanden. En ik moet er nog altijd één krijgen op moederdag. Maar dan krijg ik altijd al potbloemen (petunia's). Gelukkig hebben we Beste Buurman B., die in tijden van nood wel overál gaten voor ons wil boren. En Opa T. natuurlijk die de grotere klussen met volle overgave en een grootmoedig hart op zich neemt.

Maar goed. Een accuboormachine. Gelukkig wist ik raad: de body van de elektrische tandenborstel. Hier een homevideotoegift, special edition for purperpol.blogspot.com (let ook op zijn stralend witte lach, thanks to Oral B's nieuwe opzetborsteltje:

(Bij mij speelt het geluid veel sneller af dan het beeld, maar het is dus de bedoeling dat je synchroon robotachtig gezoem hoort bij elke beweging.)
En die elektrische tandenborstel bleek goed te werken, want Kunstpol won met zijn robotact de eerste prijs! Deze, een heel pak voor hem alleen.
And now Kunstpol's so Mars delighted!

2 opmerkingen:

Willy zei

Ehhh ... delighted, daar zit light in??? Want anders ... een heel pak ... ik hou me ernstig aanbevolen!

En ik ben ook ernstig blij dat jullie naar heeeel andere programma's kijken!

Fijn weekend!

Hadasse zei

Oh wat leuk, idd jammer dat het geluid sneller gaat dan het beeld maar ik snap em wel hoor, en ik snap heel goed dat hij die heerlijke marsen heeft gewonnnen!! Nice ;-)

P.s: en de foto's van Luuk's kunst (links) verbazen mij, voor mij heeft hij echt talent!! Echt een gave...ik ken die gave niet ;-( en daarom bewonder ik dat altijd als ik dat bij (jonge) kinderen zo zie..!