vrijdag 29 mei 2009

Hellup!!!

Wie weet een winkel waar ik veertien hele kleine glazen potjes met dekseltje kan kopen? (Blokker, Xenos, Action, Hema, V&D hebben niets geschikts.) Ik wil een leuk, creatief, alternatief medicijnorgeltje maken. Want als ik er zo één koop bij de apotheek voel ik me zóó bejaard. Bovendien zijn de vakjes vaak te klein.
Ik heb er wel één nodig, want ik maak fouten. Gisteren per ongeluk een dubbele dosis van een nieuwe pil genomen. Grote Pol beloofde plechtig meteen de huisartsenpost bellen als ik in shock zou raken. Was gelukkig niet nodig.

Wie weet of laminaat in de keuken een goed idee is? Vooral voor spetterende Pollen die wel eens wat water knoeien hier of daar?

Wie weet een huis, ergens in Nederland, waar we (tegen betaling uiteraard) een weekje in de vakantie, ergens begin augustus, op zouden mogen passen en van zouden mogen genieten?

Wie weet of je twee weken na een valpartij met blijvende heel lichte pijn aan je enkels toch naar de dokter moet?

Wie weet hoe je moet leren lanterfanten? En daar ook nog van kunt gaan genieten?

Wie weet altijd iets leuks te doen? Want wij vervelen ons, dus jij moet iets verzinnen...

15 opmerkingen:

Scrapothekerin zei

Haha leuke vragen. Ik heb geen huis in Nederland. Wel een idee voor 2010: Misschien hebben jullie dan wel zin om naar ons (Zwitserland) te komen en wij naar jullie?

Over de medicijnen: Ik heb er wel een idee voor. Misschien wil je me eens mailen: tedaldi@gmx.ch

Laminaat in de keuken gaat goed maar het moet dan wel speciaal kueken- en-bad-laminaat zijn. Zegt mijn meubelmaker-zoon:) dan he.

Over die enkel: Hoe zeit hij eruit? Blauw, dik? Ga eens met je been omhoog zitten zo vaak het kan. Een paar blokjes ijs in een plastikhandschoen of in een boterhamzakje en op de enkel leggen.Maar dat wist je beslist al wel.

Lanterfanten? Ideen genoeg hier....

Nicolette zei

Ik heb voor mijn man zijn medicijnen een doosje met 3 vakjes (2x4cm/doosje) met daarin zijn pillen voor 1 dag. Ik zet ze nl. uit (anders vergeet hij de helft) en hij slikt ze dan trouw. Ik heb ze bij de apotheek vandaan, werkt goed hier.

Een gekneusde enkel kan vaak langer dik en pijnlijk zijn dan wanneer hij gebroken is. Kan echt lang duren, helaas.

Dat lanterfanten, dat wil ik ook wel leren of tips over krijgen...

Toaske zei

Ik probeerde vriendje een tijd geleden zo ver te krijgen dat hij voor vakantiehuizenruil wilde gaan. Dus wij ergens anders, andere mensen hier. Maar hij ziet het niet zitten helaas.

Ik wil ook wel een vakantie ruilen met Ellen trouwens!

Scrapothekerin zei

Tja Toaske, leuk idee. Maar als Vriendje het niet ziet zitten....
Jammer!

Wondelgijn zei

Voor oudste hebben wij 'gewoon' een medicijnendoosje gehaald bij de apotheek. Een klein bakje met 7 laatjes erin (ma t/m zo.) en voor iedere dag plaats voor 3 pillen. Anders zou je eens bij Karwei of Praxis moeten kijken, bij de schroeven/spijkers...?
Tjee, als ik dit eerder had geweten, had je bij ons in huis gemogen, hoor! Brabant, dicht bij bossen, 30 km. van Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven. 4 slaapkamers... maar nu blijft middelste thuis. En of jullie nu op een puberende 17 jarige zitten te wachten... betwijfel ik...
Ik zou naar de huisarts gaan met mijn enkel en me zo strak laten inzwachtelen dat ik vanzelf leerde lanterfanten, het liefst in de tuin, onder een parasol, met drinken en lekkers binnen handbereik! Hahahaha..
Enne... ga een cursus schrijven doen, dan kan je iets met je 'hobby' beginnen!!

Wondelgijn zei

Ik liep vandaag in Eindhoven en wandelde voorbij een hobbywinkel met kralen, knopen, etc... en dacht direct aan jou!! Zou dáár niet iets gezelligs zijn voor je pillenorgel????

Anoniem zei

Bij Xenos hebben ze doosjes in leuke kleurtjes, ook voor als je voor 1 dag mee wilt nemen.
Lanterfanten is alleen maar leuk als je ook leuke dingen kunt doen, als zelfs dat niet meer gaat zoals in mijn geval is lanterfanten niet zo leuk meer. Maar gewoon een eindje fietsen, wandelen, dvd-tjes kijken kan toch wel en je dan niet schuldig voelen dat je lekker niks doet dus.
Liefs, Ellen

Christina zei

1. Laminaat in de keuken is een prima idee, kun je lekker schoonhouden (maar geen emmers op leeggieten uiteraard, meestal de luiwagen). Wel even goed uitzoeken hoe slijtvast en waterbestendig het is. De Ikea heeft hele goede voor een klein prijsje.

2. En eind juli?

3. Het kan even duren, als het alleen pijn is zou ik zeker eerst even googleen.

4. Ik ben er slecht in, maar een kat op schoot helpt. Of een kat die op je voeten in slaap valt. Borduurwerk, boeken en eenvoudig knutselwerk helpt ook.

5. Ik weet niet of er niemand is die zich ooit verveelt, maar maak 2 potten voor het hele gezin. 1 met klusjes die iedereen kan doen, en 1 met leuke dingen idem. Als je je verveelt pak je uit beide potten een briefje, eerst een klus doen en dan als beloning de leuke activiteit.

Marjolein zei

Dag Purperpolletje,

Omdat ik voor mijn werk/opleiding (MBO-verpleegkunde, richting psychiatrie) een klinische les over SLE ga geven, kwam ik op je blog terecht. Wat schrijf je leuk!
M.b.t. je laatste blog: ga eens kijken bij Pipoos, misschien vind je daar wat...toytoytoy! En ik kan me voorstellen dat je niet aan zo'n apotheekweekdoos 'toe' bent!
Oja, ken je de website www.simplifylife.nl? Staan leuke tips over lanterfanten op!
Mocht je nog interessante tips hebben voor mijn les over SLE, dan houd ik me natuurlijk aanbevolen.

Wie weet tot horens en nog een goede week,

een hartelijke groet van Marjolein

pien zei

lanterfanten kan ik als de beste!

heerlijk in t hoge gras liggen en wolken kijken, grasspriet in je mond, grapjes maken met manlief, of alleen.
op de bank mijmeren, je gedachten helemaal laten gaan, potje thee ernaast, of met een tijdschrift of een tekenboekje of een leesboek.
komjoeteren
beetje koffiedrinken in de stad na net al je favoriete winkels te zijn afgelopen.
luisterboek luisteren.
beetje tutten
dingen verzinnen die je allemaal wel zou willen doen.
fantasieplekje bedenken van je droomhuis op je droomplek.
enzenzenzenzovoooooort

Purperpolletje zei

@ allemaal: leren lanterfanten, genoegen nemen met gewoon niets (niet werken, niet huishouden) doen en je dan niet schuldig voelen is het probleem. Hoe leer je dat precies? Ik denk door het gewoon veel te oefenen ;-)

@ Christina: ik ben bij Ikea geweest en heb wat proeflatjes meegenomen. Lijkt me wel wat!

'k Ga binnenkort maar eens naar Arnhem, naar Pipoos en Dille & Kamille enzo. En als ik dan niets vind, dan koop ik gewoon zo'n seniorendoos. Ofzo.

En we hebben een vakantiehuisje op het oog. Dus als je nog wat weet: snel! Anders gaan we reserveren (oei, duur!, maar vakantiegeld genoeg! Hebben we nog over van vorig jaar, zie blogje over die geslaagde vakantie op Texel)

Anoniem zei

Hé Lydia, ik heb nog een website met hele leuke pillenjadoosjeskunjehetnietnoemen.
Komt ie, was gisteren niet gelukt
http://www.anbo.nl/keuzewijzer/IWS6.html ga er zelf ook een daar bestellen. Liefs, Ellen

Anoniem zei

Hé Lydia,

Mijn vader heeft een heel grappig torentje voor de pillen, staan wel de dagen van de week op, maar verder niet heel standaard. Bij Medi7 volgens mij.

groet van Lydia

Jeanette zei

Iets verzinnen om wat leuks te doen? Ligt eraan waar jullie met zn viertjes van houden, maare...neem een kijkje op mijn blog en zie wat ik oa met mijn gezin heb ondernomen afgelopen weken ;0)

Laminaat heb ik jaren gehad, ook in de keuken, en ik vond het ideaal. In dit huis zaten helaas plavuizen, we doen t er maar mee, maar als t aan mij lag hadden we t vervangen door laminaat.

Anoniem zei

action in Ede heeft leuke kleine glazen potjes met metelen dekseltjes... bedoelde je zoiets? Ik zag ze gisteren staan. In de buurt van de koffiekopjes (iets daarvoor).