zondag 14 juni 2009

Lief tafelkleed,

Het grapje heeft nu lang genoeg geduurd. Hou er nu maar eens mee op. Al meer dan een week ben je al weg en waar we ook zoeken, je laat je niet vinden. Tussen de schone (en de vuile) kleren van De Pollen lig je niet, niet bij de keukenhanddoeken, de washandjes en het beddengoed. Ook tussen het verstelgoed en bij de nieuwe lappen ben je niet te vinden. En op al die andere plekjes, waar we dan maar uit pure wanhoop, tegen beter weten in, ook keken, ben je ook al niet.
Het is toch onbegrijpelijk dat een tafelkleed van jouw kaliber, jouw felle tint en jouw enorme staat van dienst zo'n flauw geintje met ons uithaalt? Dat had ik nou nooit achter je gezocht!

Trouwens, je mist heel wat aan tafel. De laatste week hebben we wat afgelachen en gesproken. De Polletjes hebben voor hun doen redelijk gegeten. Hun bordjes waren niet heel vol, maar - op de zuurkool na - werd alles behoorlijk vlot weggegeten. Enne, de andijviestamppot was anders dan anders, maar goed te doen. Geknoeid werd er bijna niet.

Maar goed, jij was er niet bij...
En je bent zo verschrikkelijk nodig. Jaha, dat weet jij nog niet, maar Purperpolletje is snipperdesnipverkouden en een gewone zakdoek is lang niet voldoende. Het snot stroomt tappelings uit dan weer het linker-, dan weer het rechterneusgat. Jij bent echt de oplossing! Zo'n dankbare taak laat je toch niet aan je neus voorbijgaan? Daarna, dat beloof ik je hierbij plechtig, word je lekker heet gewassen met een heerlijk wasmiddeltje.
Tot die tijd behelp ik me met het bloemetjesgordijn. Maar ja. Je begrijpt wel...

Kom alsjeblieft snel weer te voorschijn, we houden van je, lieve groetjes,

Purperpolletje

8 opmerkingen:

Nicole zei

Misschien is het kleed bij al die sokken die mysterieus verdwijnen?

Tricky zei

hihi, wat grappig! misschien st antonius es aanroepen, naar 't schijnt kan die wel es helpen bij het terugvinden van verloren dingen...
succes ermee, ook met je verkoudheid, snif snif!

Jeanette zei

dat tafelkleed zag de (snot)bui natuurlijk allang hangen en komt pas weer tevoorschijn als t over is, zodat t weer netjes t eten kan opvangen ipv snotjes :0)

Christina zei

Ons lieve blauwe tafelkleed is ook zoek. Zouden ze samen op vakantie zijn?

sillie zei

hmm wellicht is het weggevlogen van de waslijn toen het het liedje van paul de leeuw hoorde vlieg met me mee naar de regenboog? heb je daar al eens gekeken? onderaan de regenboog?
gr sil

Bellavien zei

Die hebben de sokkenkabouters meegenomen, dus als je over een poosje in het kabouterbos loopt en de kaboutervrouwtjes in jou tafelkleedpatroontje ziet lopen, moet je ze echt eens gaan aangeven bij de politie! ;o)

Wondelgijn zei

Ik heb ooit een tafelkleed terug gevonden in de schuur! Gewoon, omdat we hem op de buitentafel hadden gebruikt en de kinderen hem hier met de tuinkussens hadden opgeruimd in de schuur...! Al gekeken?? Zoek ze!!

Hadasse zei

Haha, gewéldig! En, al gevonden?