donderdag 26 februari 2009

Aan ons ligt het niet

Kredietcrisis? Blijven consumeren? Aan ons zal het niet liggen:
- We kochten, terwijl ons ‘oude’ bed het nog best doet, maar het kan beter, offe, mmm, tja, ‘k zou wel wat beter willen kunnen slapen, met een rechtere rug, maarre niettemin: nieuwe luxe lattenbodems en duur multipocket-veermatras Beaumont met maar liefst vijf comfortzones (€1139,-, maar we kregen er wel gratis en voor niets een moltonhoes en twee hoeslakens bij. Pingelen wilden we wel, maar durfden we niet meer…) Bed wordt binnenkort geleverd, lang zal ik slapen in de gloria.
- een nieuwe broodbakmachine, terwijl de oude het nog wel doet, maar niet zo goed meer.
- de farmaceutische industrie en apotheek is 'blij' met mijn SLE. Elke maand slik ik voor een slordige €385,- aan felgekleurde, vrolijke pilletjes. Norit en paracetamol niet meegerekend.
- Over ons voedsel kun je hieronder het een en ander lezen. Kost ook geld.
- En last but not least we hebben nu ook rode keukenhanddoeken, pannenlappen, ovenhandschoenen en theedoeken. Ik overweeg nog rode vaatdoeken en rode schuursponsjes (waar te koop?) aan te schaffen.

Maar met een nieuwe kachel wachten we nog even. Vorig jaar waren de schoorsteenvegers nogal bot. Ze vinden ons huidige lieve, oude warmhoudertje waar Kleine Pol zo graag op zit, voor ligt of tegenaan hangt, een onhandige rotkachel en kondigden aan hem dit jaar niet meer terug te plaatsen. Kwamen ze met een dure folder aanzetten met foeilelijke, nieuwe gashaarden, zoals dat dan moet heten. En ja, ze dreigden zelfs met koolmonoxidevergiftiging. Volgende maand komen ze weer, hou even in de gaten of ik dan nog wel blog. Bij ernstige radiostilte graag even 112 bellen.
De wasmachine van 23 jaar oud, jawel, die zelfs zo'n vier jaar katoenen luiers poepschoon waste, doet het nog steeds. Die vervangen we lekker ook niet, kicken gewoon.
En Kleine Pol informeerde vanavond eens voorzichtig naar de aanschaf van een derde computer. Ook daarmee wachten we nog. Maar niet vanwege de kredietcrisis.

Geen opmerkingen: