maandag 30 januari 2012

Stok achter de deur

Ze waren nét binnen. Ik was de eerste klant die er een kocht.
Ik móest wat, want geld terug of een tegoedbon mocht niet. Dus paste ik iets - dat doe ik bijna nooit - en sprak mezelf moed in. Over een kilo of vijf staat ie vast heel leuk. Nóg leuker, bedoel ik.
Dus nu heb ik ook nog een stok achter de deur bij het lijnen. Oftewel een superleuk tuniekje. Maar ik mag 'm nog niet aan. Pas over vijf kilo. Dus ik ga straks nog even een rondje lopen-alsof-ik-haast-heb. Maar eerst een kopje kruidenthee. Met zonder chocolaatje. Jammer dan. Maar ik moet niet denken in wat ik niet eet, want dat hellupt niet. Dat dacht ik eerst stiekem een beetje: vandaag én geen appeltaart én geen slagroom op de chocolademelk én geen patat én geen chips, cola en rode wijn, goed bezig! - maar niet heus.
Ik moet denken aan wat ik wel doe/eet/denk/hoop. En daar blij mee zijn. Sjonge, wat een inzicht. Ik kan wel een zelfhulpboekje schrijven. Of een website met on-linehulp exploiteren.

Na m'n rondje haastig lopen ga ik tien minuten hoelahoepen met de Wii. Rechtsom (dat lukt me nooit zo goed) en linksom. Voor een slankere taille. En de Jackknife (nee, daar laat ik geen foto van maken. Sterker nog: zo'n oefening doe ik alleen als ik ganz allein ben). En free joggen, want dan kun je ondertussen lekker zappen. Gek hè, dat free joggen kan ik prima twintig minuten volhouden, maar vraag je me een minuut écht hard te lopen, kun je me naderhand van het asfalt schrapen. Dat Start to run gedoe is (nog) niet voor mij weggelegd.

U bent er nog? Ik zwets hier een eind weg en u blijft gehoorzaam lezen? Heel aardig van u.
O.
Ik snap het al.
U wilt dat tuniekje weleens zien?

Nou. Vooruit.
Een slechte foto. Zonder mij erin. En niet meteen ook naar die winkel rennen. Deal?


12 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Dat is een ERG leuk tuniekje, Purperpol, ik weet zeker dat dat je heel mooi gaat staan, over 5 kilo. Ach, eigenlijk denk ik dat het je nú ook al mooi staat, maar ik wil je natuurlijk niet de-motiveren, ik vind het juist zo dapper van je dat je zo je best doet! Echt, ik zal je iets zeggen, niet verder vertellen; (waar is het kleine lettertype?) 2 weken terug heb ik ook, voor het eerst, een paar km hard gelopen, maar ik miste een muziekje in m'n oren, ik heb nog niet zo'n mp3ding, want ik weet niet hoe het werkt, hoe ik daar gospel opkrijg. Ofzo. En dus is het bij 1x hardlopen (nouja...af en toe hard lopen en tussendoor stevig doorwandelen...) gebleven. Maar goed, ik vind je dus dapper. En als je em nu aan mag he, als die 5 kg er af is, dan zou ik zooo graag zien hoe ie je staat ;-)?

CdeV zei

leeeeuuuuk! ik vind 4 kilo ook al heel knap trouwens :-)

Mrs. T. zei

Dat is een kek tuniekje. Gaat je vast lukken!

Tineke Plooij zei

Ik kijk ernaar uit om je te zien in dat tuniekje!

HOEPZIKA ! zei

Krijgen we over 5 kilo een foto met jou erin? Mooi tuniekje hoor, de moeite waard!

Anoniem zei

Dat is wel een tuniekje om moeite voor te doen. Ik snap het wii leed, hij staat hier al veertien dagen klaar, ik kijk er steeds naar met eens schuin oog...... maar ik moet er eigenlijk maar eens op gaan staan!

Succes, het gaat je vast lukken. Ik kom af een toe eens checken. (volgen)

Vlijtig Liesje zei

Het ziet er leuk uit! Zo kun je zien waarvoor je het doet! Veel succes met die 5 kilo!

marion zei

gaaf tuniekje......enne dat gaat lukken hoor......

Fokelien zei

Haha, ik volg je nog hoor, die wii-termen heb ik ook gedaan. Waarom nu niet meer eigenlijk? Geen idee. Leuke tuniek, en een mooie stok achter de deur. Maar jezelf niet te hard slaan ermee hoor! Het mag best gezellig blijven. Al die lijfstraffen, daar hou ik niet zo van...

wilmi zei

hang em aan de koelkast zou ik zeggen!
Wil wel es helpen heb ik gehoord.
Ik wens je sterkte.
En mezelf ook een beetje, want ach, hoe herkenbaar;)

merula zei

nu zal ik even wat motiverende aanmoedigingen erin gooien!?
Hupsa! Je kunt het!!!! Ik weet het je kunt het!!! Denk aan je einddoel! Die appeltaart kun je ook nog wel eten als je 80 bent! Die kleding kun je dan echt niet meer aan.
Hup volhouden!!!

Anoniem zei

Een hele goeije tip om aan de lijn te doen, die heb ik nog nooit gehoord! succes!
Maomi