dinsdag 17 januari 2012

Juf, wat bent u mooi!

Eeuwenlang droeg ik geen make-up. Daarvoor, in de middeleeuwen zeg maar, gebruikte ik af en toe 's wat oogdinges, maar nee, ik ben geen make-upper. Ook nooit een barbie- of paarden-en-zeehondenmeisje geweest. Ik weet niet of dat verband houdt met elkaar, maar dat zou toch zomaar kunnen.
Doordat ik een tijdje geleden op het blog van Mrs. T. een reactie las over mascara, dat dat eigenlijk iedereen (v) staat, ging het toch weer kriebelen. En ik kocht er een, want de oude stamde dus nog uit de middeleeuwen en de inhoud leek wel oud-Hollandse brokkenpap.
En sinds een dag of drie ben ik een gebruiker.
Niemand hier in huize Pollenstein die het ziet, overigens. Maar meisje M., een fanatiek turnend paarden-en-zeehondenmeisje met talloze barbies op haar roze kamer, zag het vanmorgen meteen. 'Juf, wat bent u mooi. Met mascara kijkt u veel blijer.'

Ik ben om. Voor altijd. Het hek is van de dam. Morgen smeer ik er nog wat oogschaduw bij, tenzij die meer lijkt op groen uitgeslagen boerenbelegenschimmelkaas.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Goedzo, lieve purperpol!
Maomi

Saskia, Jan en Payal zei

haha ik herken mezelf ... ik had wel een barbie (2 zelfs!!!) maar make-up is echt verloren gegaan aan me ... ik heb nog steeds de make-up liggen van mijn huwelijk ondertussen zo'n 13 jaar geleden ... het enige wat ik de laatste tijd al eens durf te doen is nagellak (in de zomer mijn teentjes en nu af en toe mijn vingers) en lippenstift ... maar that's it ...

Misschien moet ik ook eens een kind zoeken dat zegt 'juf wat bent u mooi' (want mijn dochter is niet onpartijdig :o))

marion zei

geweldig!!!!

Gerd@ zei

Met mascara lijken je ogen net sterretjes zij mijn tante toen ik een jaar of veertien was sinds dien gebruik ik elke dag mascara .....
en soms een beetje oogschaduw ....

Groetsssssssss Gerd@

Tineke Plooij zei

Ik gebruik geen make up, nooit gedaan afgezien van enkele onhandige pogingen in mijn puberteit. Lukte ook nooit om het goed te krijgen.
Mijn man hield absoluut niet van make up.

Ik ben ook nooit een barbiepopmeisje geweest, of paarden-en zeehondenmeisje.

meta zei

wat leuk!

Sannah zei

Klinkt als een 'zo uit het hart' reactie, en die doen 't meest. Leuk! (en het verbaast me zomaar niets, dat jij geen b/p/of/zh-meisje bent geweest :-)

Mrs. T. zei

Nou, wat mooi dat ik, weliswaar indirect, deze enorme verbetering te weeg heb gebracht. ;-)

sillie zei

ohwww wat superlief zo'n grietje :-)