dinsdag 3 januari 2012

Nachtelijke bespiegelingen 2 - tijdverdrijf

Dit is een riskant berichtje. Ik loop namelijk grote kans dat u mij totaal geschift gaat vinden bij het lezen ervan. Het zij zo. Een korreltje zout, een tikkeltje maf, staat hier ergens rechts al. En ach, ik zit er niet mee, zolang het maar niet de spuigaten uitloopt.

's Nachts lig ik wel eens wakker. Om de tijd een beetje te doden, geef ik mezelf opdrachtjes. Van die onzinnige dingen. Schaapjes tellen bijvoorbeeld. Of dingen die niet bepaald slaapverwekkend zijn, en dus niet handig. Zoals het alfabet achterstevoren opzeggen en dan oefenen tot ik het snel genoeg naar mijn zin kan. Voor de verstaanbaarheid in het filmpje (de beelden slaan nergens op, 't gaat om het geluid) heb ik het iets langzamer gedaan dan ik echt kan.

En het tweede kunstje is verwant aan het eerste kunstje en het slaat werkelijk helemaal nergens op. Het dient geen enkel doel en is ook volkomen onschuldig.  Al verschillen de meningen daarover, want volgens Parapol kan ik nu vervolgd worden wegens majesteitsschennis. Ik haperde bij de opname nog even bij het 'vrij onverveerd', maar verder kan ik wel zeggen dat ik dit lied onder de knie heb.

Er zijn mensen, ik ken ze persoonlijk, die vloeiend achterstevoren kunnen spreken. Zo ver wil ik niet gaan. Ik ben al gestoord genoeg van mezelf. Het gevaar ligt echter wel op de loer, want ik betrap mezelf er al regelmatig op tad ki sneklet neve nerovetsrethca ag nekned.

Om me te behoeden voor een achterstevorendenkdwangneurose zoek ik naar nieuwe uitdagingen voor wakkere uren. Weet u nog iets? Grote Pol moet er geen last van ondervinden, hoor, anders heb ik de poppen aan het dansen en zijn de rapen gaar!

10 opmerkingen:

Judith zei

hahhaa geweldig. leuk toch van die filmpjes.heb t nooit geprobeerd eogenlijk. ben meer van dingen tellen als ik me verveel ergens( orgelpijpen tellen als t een kerk betreft of tegels in de wc oid)

CdeV zei

op elke ademhaling een tel, tot 10 omhoog, dan terug naar 1, dan omhoog naar 9, dan terug naar 1, dan omhoog naar 8, dan terug naar 1, etc. Elke keer als je was afgedwaald - niet opnieuw beginnen, maar verdergaan waar je je het laatst herinnert waar je was (qua tellen dan, hè). succes...

Anoniem zei

Hoe krijg je het voorelkaar!
Helpt het? ik zou er helemaal niet meer van slapen,
Maomi

Anoniem zei

W.s.vind de Majesteit het juist luek, stuur het naar haar toe, je zal heus niet vervolgd worden.
dit wou ik nog even toevoegen
Maomi Welterusten!

Tineke Plooij zei

Wat ik nog wel eens doe:
Bij elke letter van het alfabet een schrijver bedenken.
Zo van: Aafjes, Bomans, Bordewijk, ( meer dan één bij een letter mag), Couperus, enzovoort.
Of, om het iets moeilijker te maken hetzelfde in het Engels:
Asimov, Austen, Brönte, Baldwin, enzovoort.
In het Frans of Duits wordt het niks, dus dat probeer ik nooit serieus. Kennelijk toch een gebrek in mijn litteraire opvoeding.

nicolette zei

Je van die achterstevorenpratendwangneurose afhelpen?
Ben je gek?!?!
Ik vind het juist een hele leuke dwangneurose.
Zou ik ook wel last van willen hebben.
Maar ik heb er het geduld niet voor (of lig er niet genoeg wakker voor).
Ga jij maar leuk door met achterstevoren denken/praten.
Als je het Wilhelmus achterstevoren kent, op zijn minst het 1e en 6e couplet, kun je je misschien aan andere liederen gaan wagen. De geloofsbelijdenis van Nicea bijvoorbeeld. (maar dan zijn Grote Pols rapen helemaal gaar waarschijnlijk...)

Om je vast een beetje te motiveren: heb je Marieke Deckers wel eens gehoord met "etjnaJ gaz snee nemiurp negnah"?
http://www.markdeckers.net/2011/02/ejtnaj-gaz-snee-nemiurp-negnah.html

Ik zeg: leev terpnerovetsrethca tsneweg.

Mrs. T. zei

Hahaha, jij bent echt geweldig plezierig gestoord!

Blauwe Druijffjes zei

Ik zit je filmpjes te bekijken... zegt mijn man "wat ben jij nou aan het doen?!"
Ik vind het geweldig!!

fleur zei

Hoi....hi.hi....
Zeg als je niet kan slapen, heb ik gelezen dat dit kan helpen;
Alles in je lichaam 1 voor 1 even inspannen/bewust voelen en dan weer ontspannen;Ze voelen dan loodzwaar... bij de grote teen beginnen en dan naar boven toe etc....meestal was ik na alle tenen al in slaap gevallen.
tis geen gymnastiek hoor! niet echt bewegen!....voor grote pol ook beter...
of;
de dag nagaan in gedachten vanaf je opstond...
succes,
fleur

Mevrouw Blommekes zei

Ik vind je ook geweldig prettig gestoord!