zondag 17 juli 2011

Ik ga op reis en ik neem mee: essentiële onderdelen

Deel 3 in deze zomerse vakantiereeks. Klik hier en hier voor deel 1 en 2. Bedoeld om u in een nog betere vakantiestemming te krijgen.

Stel: u gaat nu op vakantie. Een dezer dagen. Of u bent nu op vakantie. En u hebt besloten niet zo ver te gaan, dit keer. Want België/Nederland/Groot Brittannië/Duitsland/Denemarken is wel mooi zat. Ergens in een straal van pak-'m-beet 150 a 200 kilometer om mij achter m'n laptoppie heen. Dan hééft u kans op regendagen. Zou zomaar kunnen. En dan móet u wat.

U kúnt niet dagen achtereen boeken lezen, rondlopen in de dichtstbijzijnde IKEA, HEMA of V&D. Het plaatselijk walviskaakmuseum heeft u uitgebreid bewonderd, de pijlpuntententoonstelling (met educatieve speurtocht voor kinderen tot 10 jaar) heeft u ook al wel gezien, het zoveelste orgel- met panfluitconcert in het lokale kleine witte kerkje trekt u niet meer, van de patatatmosfeer in de dierentuin met overdekte speeltuin wordt u gaar bij de gedachte alleen al en van het indoorzwembad krijgt u het Spaans benauwd. U bent oostindisch doof geworden voor de smeekbeden van uw bloedjes van kinderen die de laatste dingen wél ambiëren.

U móet wat!

Dan is categorie 3 van de heringedeelde lijsten van Grote Pol precies dat wat u zoekt. Essentiële onderdelen voor regendagen. Die helpen u uit de brand, na de spreekwoordelijke regen breekt de spreekwoordelijke zonneschijn in uw tent/caravan/camper/veel te klein en primitief vakantiehuisje/trekkershut/hotelkamer door.

HOERA!

Deel III: Essentiële Kofferbestanddelen ter Ontspanning bij Regenvakanties

Het billetjesblootspel

Eenvoudig zelf te maken, maar binnenkort is er ook gratis ende voor niets een gebruikt exemplaar te winnen bij uw eigenste Purperpol.
Wat is het billetjesblootspel?
Anders dan de titel in uw verdorven geest misschien doet vermoeden: er komt geen striptease bij te pas.
Het spel bestaat voornamelijk uit heel veel kaartjes met uiteenlopende vragen, waar op verschillende manieren mee omgegaan kan worden. Gewoon een kaartje trekken, de vraag lezen en de vraag vervolgens (al liegend en bedriegend, of juist goudeerlijk) beantwoorden of laten beantwoorden door iemand uit het gezelschap, da's leuk genoeg. De Polletjes bleken, ondanks hun doorgaans lollige en oppervlakkige gedrag, heel goed in staat tot filosoferen en het formuleren van serieuze antwoorden en nieuwe vragen.
Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gemakkelijk meedoen. Op de foto ziet u enkele voorbeelden. Met die voorbeelden moet het te doen zijn om zelf ook vragen te bedenken. Dan heeft u wel weer een extra regenachtige middag zinvol besteed. Veel plezier ermee!

Muziekinstrumenten

Haal die valse oude gitaar van de zolder, leen een accordeon (met lesmethode, je speelt zó een eind weg), koop een blokfluit en speel! Leen desnoods een 'Jonge blokfluiter, deel 1' uit de bieb. Begin op de gitaar met wat basisakkoorden en binnen no-time blèrt de hele tent Blowin' in the wind met u mee. Of The house of the rising sun. Altijd fijn.


Regenkleding en oude kinderfietsjes

Niets is zo mindfull (blèh, wat een rotterm. Wie heeft een goed alternatief?)
als bij uw volle bewustzijn door de regen te fietsen. Met regenpak of zo schaars mogelijk gekleed.
Gebruik daarbij al uw zintuigen. Wordt vies en nat en moe en GENIET!!!! Als je er eenmaal dóór bent, is er niets leuker dan eindeloos te slippen over het campinggrasveld. Of een wedstrijd zo langzaam mogelijk fietsen.
Neem dan wel wat gereedschap mee (Grote Pol: hamer, imbussleutels, fietspomp en bandenplakset).
Altijd leuk om de zadels en stuurtjes van de kinderfietsjes heel hoog mee te stellen, zodat de volwassenen er ook wat mee kunnen.

Wie heeft nog meer ideeën?

7 opmerkingen:

Wondelgijn zei

Organiseer een eigen Master chef thuis! Iedere dag mag er iemand anders koken en worden de menu's beoordeeld door de rest. Geef wel budget mee, want voor je het weet zit je zalm, kaviaar en champagne te eten en drinken!! :-)

Toaske zei

Dat billetjes bloot spel, dat lijkt me wel wat.

Marian zei

Leuk zeg! Die kaartjes.

CdeV zei

dat billetjes bloot spel, daar kan toch niets tegen op?! wat een gouden idee! dat moet je commercialiseren! :-)

Anoniem zei

Het idee van Wondelgijn lijkt me best goed, de spelregels zijn wel heel belangrijk vind ik,desnoods moeten het elke dag 2personen doen.
Wie met wie gewoon loten !!
Verplicht, elkaar smakelijk eten wensen,al zijn de aardappels aangebrand.
maomi

marion zei

geweldig spel..........

lenteroos zei

Het biletjes bloot spel lijkt me een erg geschikt spel. Weer eens wat anders dan yahtzee of pesten... Ik let op of het binnenkort te verkrijgen is via je blog.