maandag 18 juli 2011

Vakantieweggevertje: Het Billetjesblootspel!

Zoals beloofd geef ik Het Billetjesblootspel weg! Weet u niet waar het over gaat? Lees dan het vorige berichtje. Reageer snel, sluitingsuur: woensdag 20 juli, 12.00 uur.

Spelregels voor deelname:
Lees onderstaande casus en beantwoord de vragen!

Vandaag liet ik per ongeluk een klein geitenkaasje in m'n winkelwagentje liggen, i.p.v. het af te rekenen bij de kassa. Ik kwam erachter toen ik m'n fietstassen aan het inpakken was. Wat denk je? Ben ik
a. het alsnog netjes gaan afrekenen?
b. heel snel weggefietst?
c. rustig weggefietst omdat ik van mening ben dat Appie maar meer moet doen aan de beveiliging tegen diefstal? (dit is een korte samenvatting van een lange redenatie met talloze argumenten)

Een van deze antwoorden komt van Kunstpol (pubertje van 13 dat meestal alleen maar aan zichzelf denkt), één van Parapol (PUBER van 16 die de schuld altijd bij een ander legt) en één is van mijzelf (zeer gevorderd moreel ontwikkeld).

1. Inkoppertje: welk antwoord is van wie?
2. Wat zou jij doen?
3. Verzin zelf nog een andere originele Billetjesblootvraag.

9 opmerkingen:

YKO zei

Antwoorden:

A. Jij ging netjes terug om afterekenen.
Je zestien jarige puper fietste rustig weg, was AH zijn eigen schuld
Je 13 jarige puper nam snel de benen.

B. Wat ik ging doen, terug naar de winkel en netjes betalen.
Ja zo ben ik nu eenmaal

C. Mijn vraag voor het billetjesblootspel.
Wat is de beste klus in huis die je twee pupers van 13 en 15 jaar kunt laten doen.


Fijne vakantie, ik doe nog even de laatste loodjes.
Vrijdagmiddag 12.00 uur precies begint hier ook de vakantie want sluit de basisschool eindelijk maar toch de deuren.

Groetjes Ineke

Anoniem zei

A + B zie Yko!

C Wat zou jij doen als je in een overheerlijke lasagne sliertjes tegenkomt die verdacht veel op groente/vitamines lijken?

1. Snel een hap nemen, mjammie, gezonde voeding! Ik hou van de schijf van vijf.
2. Mijn bedenkingen hebben maar deze niet uiten. Groente is nu eenmaal niet mijn favoriet, zeker niet in de vorm van sliertjes. Maar ja, ik doe de kok een plezier en eet zwijgend.
3. Als een ware archeoloog graaf ik naar alle vitamines en weiger ik deze te eten; ik maak hier een echte theatervoorstelling van, waardoor ik boven op mijn slaapkamer beland.

Misschien kunnen we hier nog wat leren van zo'n Billetjesblootspel!

;-)

YKO zei

Ga mijn antwoord bij vraag C nog even aanvullen.

1. Geen enkele klus, pupers moet je gewoon laten slapen
2. Alle keukenkastjes een goede beurt geven.
3. Oke de keukenkastjes maar wat beurt het!

Groetjes Ineke

Greet zei

Als goed christen ga je het alsnog betalen. Je zou me teleurstellen als je het niet deed. Parapol geeft anderen de schuld dus in dit geval AH. Dan fietst Kunstpol snel weg.

Nou mag jij drie keer raden wat ik zou doen. Ik denk dat je het de eerste keer al goed hebt.

Vraag 1: Je bent puber (dus ver terug in de tijd, Purperpol). Je ouders gaan een weekend weg. Hoe ziet het huis er op zondagavond uit?

Vraag 2: Je hebt een afschuwelijk lelijk cadeau gekregen van iemand die het heel goed bedoelt en regelmatig in jouw huis te gast is. Wat doe je met het cadeau?

Vraag 3: Je staat op het punt om naar een afspraak te gaan. Die afspraak is een verplicht nummertje. Je hebt er niet veel zin in. Dan ineens staan er onverwachts goede vrienden voor de deur. Wat doe je?

Vraag 4: Een zwerver vraagt je om een euro. Geef je het hem/haar?

Vraag 5: Er is een ongeluk gebeurd op straat. Er ligt iemand op de grond en er is al hulp bij. Blijf je stilstaan en kijken?

Vraag 6: Je buurvrouw moet dringend naar het ziekenhuis. Met de bus of de fiets komt ze er niet op tijd. Ze vraagt of jij haar ernaartoe wil brengen. Doe je dat? Of zeg je dat ze maar een taxi moet bellen?

Vraag 7: Dezelfde aardige buurvrouw en jij bent de aardige buurman/vrouw. Ze moet weer dringend naar het ziekenhuis maar nu vraagt ze het juist op het moment dat je gasten voor jouw verjaardagsfeest kunnen arriveren. Breng je haar?

Vraag 8: Je loopt in een winkelstraat. Een slordiggeklede jongeman spreekt jou aan. Hij vraagt of hij even jouw mobieltje mag gebruiken omdat zijn moeder doodziek is. Hij heeft een of ander vaag verhaal waarom hij zelf geen mobieltje heeft. Mag de jongeman op jouw mobieltje bellen?

Vraag 9: Je buurman moet dringend ergens heen maar jij kunt hem daar nu niet heen brengen. Leen je hem je auto uit?

Vraag 10: In een vertrouwelijke bui vertelt je vriend/vriendin dat hij/zij iets oneerlijks heeft gedaan. Dit strookt niet met jouw moraal. Hoe reageer je daar op?

Vraag 11: Voor de deur van AH staat altijd een buitenlandse vrouw om de straatkrant te verkopen. Ze praat slecht Nederlands maar ziet er keurig verzorgd uit, beslist geen zwerver. Waarom koop je wel/geen straatkrant van haar?

Vraag 12: Voor je in de rij bij de kassa staan een paar drukke jongetjes. Je ergert je aan hun gedrag. Ze hebben snoepgoed gekocht. Bij het afrekenen komen ze vijf cent te kort? Ze kijken jou smekend aan. Geef jij hun die vijf cent?

En o ja, ik ding niet mee naar het Billetjesblootspel.

Toaske zei

Oh, shoot, wil wel antwoorden, maar mijn ouders komen nu binnen voor kaartavondje. Ik hoop dat ik er straks nog aan denk! ;-)

CdeV zei

ha! leuk :-) jij ging dat netjes afrekenen, zou ik ook doen, zeer irritant en dan maar hopen dat ze er niet met je boodschappen vandoor gaan (ik zou nl de rest wel in de fietstassen laten zitten). puber van 16 reed rustig weg, puber van 13 heel hard.

mijn bijdrage aan het spel heb ik niet zelf bedacht maar ik vind 'm zo goed dat ik 'm er toch in gooi: je komt aangewandeld bij een wissel bij het spoor. verderop zie je dat op 1 afsplitsing 4 mensen zijn vastgebonden, op de andere 1. Help! de trein komt eraan. Je hebt geen tijd om mensen los te knopen. De wissel staat zo dat de trein over de 4 heen gaat tjoeken. Dan zie je de hendel waarmee je het spoor kunt omzetten, zodat de trein in plaats van over 4, over 1 persoon heen tjoekt. Je kunt helemaal niets - je enige optie is besluiten of je de hendel wel of niet naar beneden haalt zodat je het spoor omzet. Wat doe je...?

en dan kan je dat vervolgens nog compliceren door te zeggen van 'en nou ligt jouw kind op het stuk spoor waar de trein overheen gaat tjoeken' etc etc.

mag ik nou meedingen naar het spel? :-)

Karien zei

Leuk blogje - roept leuke reacties op (lijkt wel een forum inmiddels...). Wat nu als je er pas thuis achter komt dat je iets niet hebt betaald? En wat betekent: 'wees niet al te rechtvaardig'?

Pien zei

Heb nog 8 minuten om te reageren en vragen te beantwoorden, pffff

Pien zei

Puber van 13 fietste heeeel hard weg, en die van 16 is héél rustig weggefietst, had de zingende manager maar es op moeten houden met zn show-fratsen op t podium van de zomerhits.
Ik zou teruggaan (ja, sorry)
Mijn vraag:
Waar staat: wat Gij (jij) niet wil dat jou geschiedt, doe dat ook n ander niet"?!