Al jáááren had ik een muffinvorm in de la onder de oven liggen. Grote Pol ontdekte 'm toen hij de boel overhevelde naar het nieuwe fornuis. 'Wat is dát?' vroeg hij vies, want het ding was enigszins (eufemisme) aangetast door de tijd en het stof dat zich altijd in zo'n la verzamelt. 'Dat is nu een muffinvorm,' doceerde ik. (Sindsdien heeft Grote Pol het in zijn verstrooidheid steeds maar over brownies, maar dit terzijde.)
Dus vorige week toog ik met hernieuwde moed aan het bakken. De eerste en enige keer dat ik muffins had gebakken met die vorm was het hopeloos mislukt. De anti-aanbaklaag was niet zo goed als ik gehoopt had, gewoon invetten bleek achteraf geen luxe.
Maar goed. Vorige week vette ik de vormpjes in dat het een lieve lust was, bakte ik heerlijke bananenmuffins met een kruimeltopping. Ze gingen erin als koek. En ik vroeg mezelf af waarom ik dat nu niet eerder had gedaan. Het enige minpuntje was die tijdrovende rotklus van het invetten.
Gisteren bakte ik weer muffins. Ander recept. Misschien was dat het.
Of misschien was dit chemisch goedje de veroorzaker, dat zou jammer zijn want het werkt als een trein. Of de grotere hoeveelheid bakpoeder. Maar de Muffins smaken MUF! Zelfs de vogels lusten er geen brood van.
Hebben jullie een goed muffinrecept?
9 opmerkingen:
yes! recepten zat---ik ga ze mailen, oke? en ik logde pas over muffins en chemische goedjes:
http://scrapothekerin.blogspot.com/2011/02/gelukkig-hebben-we-de-fotos-nog.html
Aan de bakspray ligt het NIET, die gebruik ik soms ook. Nog veel sneller en handiger gaat het gewoon met papiervormpjes:)
Hahahaha! 'Zelfs de vogels lusten ze niet!' Kun je niet gewoon cakemeel gebruiken? Dat smaakt wel wat anders dan muffins, maar misschien lukken die beter?
Kijk eens hier voor wat recepten:
http://lavieestbelleasalon.blogspot.com/search/label/baking%20and%20cooking
Ik werk ook met papieren vormpjes in de muffinvorm. '
Cakejes kun je er inderdaad ook in bakken.
Vroeger was er een Amerikaans merk te koop voor heerlijke bosbessenmuffins, maar dat is uit de schappen verdwenen sinds Nederlandse fabrikanten de markt voor muffins hebben ontdekt.
Iets anders: ken je het recept van Rich Rock Buns?
Rich Rock Buns
Voor 20 stuks
225 g zelfrijzend bakmeel
140 g margarine
140 g kristalsuiker
1 losgeklopt ei
150 g gewassen rozijnen
50 g kokos
Alles bij elkaar doen.
Snel kneden met koele hand.
Maak bergjes op de bakplaat, niet te netjes (rock buns).
Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven (220-230 ° Celsius).
Bak ze 10 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Nog een beetje warm zijn ze het lekkerst.
ik heb hier een heel boekje met lekkere muffinreceptjes...maar het is even geleden dat ik er nog gebakken heb...
ik gebruik meestal ook papieren vormpjes, dan hoef je niet zo in te vetten :-)
:-)
Het wordt toch wel heel grappig als jij en Grote Pol over het zelfde onderwerp gaan bloggen.
De ietwat verschillende invalshoeken maken het nóg interessanter!
Sorry, geen muffin-recepten.
Het woord heeft mij nog niet tot bakken kunnen aanzetten.
Misschien toch maar eens gaan proberen. Ik heb hier ook zo'n muffinbakvorm, maar die gebruik ik altijd voor kleine pompoencakejes.
:-) blij dat jij ook geen bakwonder bent - ik koop ze gewoon ( en heb zelfs als excuus dat ik geen oven heb )
ik neem meestal vloeibare boter om in te vetten , gaat snel en heel goed......
Hallo,
Ik gebruik het recept van het blog
van Meibloempje.
Deze muffins smaken heerlijk.
meibloempje.blogspot.com/2009/11/
muffins_18.html
Groetjes,
Helene
Een reactie posten