donderdag 24 maart 2011

Elpee 2: Sprookjes op z'n Indisch

Vroeger draaide ik dus graag elpees. Op nr. 1 stond Bambi, maar op nr. 2 stond toch echt wel deze plaat. Misschien wel duizend keer heb ik 'm opgezet en afgeluisterd.
Luister en kijk eerst maar eens naar dit fragmentje. Let niet op het trillende beeld (Purperpolletje heeft een dag gewerkt en is moe...).

Ik kon vroeger enorm wegdromen en doen of ik daar in Indië woonde, in de tempo doeloe. Met een kleurige (rood-paarse) sarong en een baboe die mij pisangs gaf. Overal frisse beekjes en groene planten met felgekleurde, grote bloemen die ik in mijn lange vlechten kon steken. En vooral elke dag onbeperkt kroepoek, saté babi en nasi rames.
Ik probeerde de woordjes die op de achterkant stonden uit m'n hoofd te leren, dan kon ik zó emigreren.
En wow, wat een intonatie en articulatie had die Johan Fabricius met z'n fabelachtige overhemd. Die rollende r, die klonk zo superrr. Dát nadoen, dat kon ik niet. En nog steeds heb ik zo'n slappe huig-r.

Ik moest weer aan deze elpee denken, toen ik een week of wat Oeroeg van Hella Haasse herlas. Wat een andere wereld in dat verre Indië... En wat een vertekend beeld had ik...

Maar stel, stel dat ik er nu woonde. Welke sandalen droeg ik dan?

4 opmerkingen:

ChoCho zei

nostalgie ... :-)

Anoniem zei

Purperpol, ik weet nog, dat als je ziek was,die platen tevoorschijn kwamen, ik luisterde ook hoor,als het kon, het was een fijne uitkomst voor jou.(en mij)
Maomi

HOEPZIKA ! zei

Dan liep je gewoon op blote pootjes denk ik. Kan je ook proberen ;-)

Diana zei

OOOOOO Polletje toch!! Ik ken hem in het Italiaans, en het brengt mij naar blote voeten in het koele gras, onder een sprankelende sterrenhemel....