maandag 7 maart 2011

Over een jarige Jet en een Purperpol die eigenlijk helemaal niet moe is

Gisteravond waren Grote Pol en ik voor het eerst sinds jaren weer eens samen naar een verjaardag. Verjaardagen met meer dan vijf mensen zijn voor mij uhm, uitdagingen, zeg maar. Ik vind het leuk, maar word ook erg moe van het gekakel en de overmaat aan andere prikkels dat ik ze dus maar zoveel mogelijk oversla.
Maar de laatste maand gaat het heerlijk goed met mij. Geniet ik van de energie die ik opeens wat meer blijk te hebben, van mijn eigen ontspannenheid en blijheid, van mijn verbeterde conditie. We wilden het er dus weer eens samen op wagen. En bovendien: een van de leukste en liefste mensen die ik ken was jarig. Eentje die echt voluit geniet van alles wat er zo bij zo'n verjaardag hoort. Alleen al daarom wilde ik erbij zijn, want kijken naar haar: daar word je gewoon nog blijer van.
Een uurtje zouden we blijven, hadden we afgesproken, anders zou ik er alsnog te moe van worden.
En ja. Het was leuk. Het was druk, het was enorm gezellig en de jarige Jet was inderdaad helemaal blij en hieperdepieper en o ja, ik werd er moe van.

Maar toen Grote Pol mij na een uur kwam ophalen uit mijn vrouwenkringetje (we hadden het over blogs...), was ik nog niet uitgenoten en wilde ik eigenlijk nog lange niet, nog lange niet naar huis. Gehoorzaam als ik ben (...) gingen we toch. Maar ik grapte nog: 'Ja, als ik nu niet ga, kan ik morgen weer niets anders bloggen dan dat ik moe ben. En dat is niet wat mijn lieve lezers willen lezen....'

Dus mensen: ik ben niet moe. Alleen maar een beetje. Een heel klein beetje. Maar dat komt omdat ik vandaag weer zo genoten heb van mijn verbeterde conditie. En ik heb ontdekt dat ik best elektromonteur kan worden. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

8 opmerkingen:

Mammalien zei

Wat leuk dat jij mensen kent die bloggen.... lezen ze ook mee?

Mirjam zei

Ja, mij ;)), maar ik was weer niet op die verjaardag.....

Greet zei

Wat fijn om te horen dat het zo goed met je gaat.

Toaske zei

Fijn dat je je zo goed voelt. En leuk dat je genoten hebt van deze verjaardag.
Ben benieuwd naar dat andere verhaal. ;-)

wilmi zei

Fijn dat het goed met je gaat Pol! Heeft dat logeerpartijtje in het ziekenhuis toch vruchten afgeworpen!? En de zon natuurlijk, die doet ook wonderen momenteel!
Knap trouwens dat je goed naar jezelf luistert en op tijd weggaat op zo'n feestje. Zou ik niet kunnen denk ik..
Maar je bent vast door ervaring zo wijs geworden ;)

Anoniem zei

Was jammer dat je zo snel al weer weg 'moest'. (Verstandige Grote Pol). Had graag nog wat met je gepraat. Maar zooo goed dat je er was en dat je een beetje meer energie hebt!
Groetjes, Ellen

ChoCho zei

Fijn dat je zo genoten hebt ! :-)

marion zei

hoe herkenbaar maar geweldig dat je je wat beter voelt