dinsdag 15 maart 2011

Puberwijsheid

Wij hebben het zó getroffen. In ons huis wonen twee bronnen van opperste wijsheid. Puberwijsheid zelfs.Het orakel van Delphi is er niets bij. Beter kun je niet krijgen.  Wat een voorrecht.
Allerlei moeilijke dingen worden moeiteloos haarfijn verklaard, voor oplossingen op problemen kun je altijd bij hen aankloppen en man o man, wat weten ze veel van Het Huishouden.
Bijvoorbeeld wanneer hun slaapkamer opgeruimd moet worden (twee keer per jaar). Of hun bed verschoond (nooit). Hoe vaak ze moeten douchen (hooguit één keer per week). Hoe vaak ze schone kleren aan moeten (dagelijks). Wat we moeten eten (patat). Waar we heen moeten op vakantie (Normandië).

Gisteren kregen we op onze kop, Grote Pol en ik. Iemand van ons had het gore lef gehad het raam op een van hun slaapkamers open te zetten. Dat leek ons wel nuttig, i.v.m. met de zware braaklucht daar.
Dat Hadden We Dus Nooit Moeten Doen. Waarom niet? Nou, als het raam openstaat komen er onmiddellijk drommen motten naar binnen (die dus daarvoor zich al tijden ophielden aan de buitenkant van dat raam, te wachten en te wachten) om zich behaaglijk te kunnen nestelen in de vooroorlogse militaire jassen die op diezelfde braakkamer hangen.
Dat we dat niet begrepen.

Dat ik toen zei dat hij later, als hij groter was, ons echt wel zou gaan begrijpen en waarderen, wilde er niet in. Nee. We kregen weerwoord: 'Later, als ik groot ben, zullen jullie misschien eindelijk zo wijs geworden zijn om mij te begrijpen, maar ik heb er weinig hoop op. Jullie hebben wel bewezen dat jullie er he-le-maal niets van begrijpen.'

Ach. Het is hopeloos.

11 opmerkingen:

Toaske zei

Ach, arme ouders dat jullie daar zijn. Weet je wat: zet hem op marktplaats. Er is vast iemand die 'm wil kopen.

Fokelien zei

wat zijn jullie rijk! ;-)
Tel uw zegeningen, een voor een!
Ik zou gewoon net als non Maria (ja van The Sound of Music) mijn schouders gelaten ophalen, m'n hoofd schudden en verder gaan.
Tegen zulk wijsheidgeweld kunnen jullie niet op!

Lydia zei

zegge, wat vinden die pubers er zelf eigenlijk van, dat alle verhalen van de alledaagse dag zo door de ogen van hun moeder te lezen zijn voor al haar vriendinnen en onbekende mensen? Ik kan me enigszins voorstellen dat je het als puber dan al moeilijk hebt, maar dat het versterkt wordt doordat je moeder en in zulke geuren en kleuren zo hilarisch over vertellen kan...

Meyser zei

Een vliegenraam zeg ik! Amen.

marion zei

de eerste begint hier te puberen.......ik lach nog steeds......:):)

Greet zei

Ja, het is wel hopeloos voor de puberpolletjes. Je zult toch maar zulke ouders hebben.

Anoniem zei

Puberteit is ...... als je ouders moeilijk beginnen te doen.

Het is half 4 en ik zit hier hardop te lachen. Sorry *hik*

DharSon zei

O wat moet ik hier om lachen en wat erger is het is zoooo herkenbaar!!

Vooral dat raam, waarom o waarom mag dat raam nou niet open.

ChoCho zei

haha, jaaaaa seg, ze weten wél wat ze willen ;-) maar ondertussen zou ik toch ook een vliegenraam voorstellen als compromis :p

Anoniem zei

Au. Fijn dat ik even kom buurten. Lotgenotencontact, heerlijk!

sillie zei

hihihi nee gelukkig , mijnes zijn gewoon al bang voor een overdosis frisse lucht in zijn kamer ... vrees ik