woensdag 23 maart 2011

Sandalenweer

Zodra het lente is en het iets warmer dan 12 graden is, wil ik sandalen aan. Móet ik sandalen aan. Dan ben ik de strakheid van sokken, laarzen of schoenen echt zat. Dan wil ik Vrijheid. Lekker ongelimiteerd alle kanten op wiebelen met m'n tenen, rondjes draaien met m'n enkels, zon en wind op mijn blote huid. Licht en lucht op die voetjes!

Maar ik heb een probleem. Een nierprobleem, dat zie je niet zo. Behalve dat mijn hoofd iets van een luchtballon heeft (=Prednison) en dat mijn voeten vaak opgezet zijn.
En de schoenmode is verkeerd. Vorig jaar ook al, maar toen had ik nog oude sandaaltjes waar ik op liep. Maar nu zijn die sandaaltjes echt te oud geworden, ik krijg acuut pijn in mijn rug en enkels als ik ze draag. Ja, ook met nieuwe zooltjes erin.
En als ik leuke, nieuwe sandalen pas (ik wil eigenlijk alleen Wolky's of Zoo's), ziet het er echt gek uit. Dat vinden de verkoopsters ook, dus dan is het zo.
Zo ziet het eruit, ongeveer dan:


Dus moet ik nu verplicht sandalen kopen die ik niet mooi vind. En die bovendien slecht voor ons huwelijk zijn. Of heeft u een beter idee?

22 opmerkingen:

CowRoad zei

Crocs! Ik draag ze al jaren, ze zitten geweldig en ik vind dat ze er ook geweldig uit zien (ik heb zelf knal roze Mary-Janes)!

Anoniem zei

Ja! Birkenstocks zonder bandje bij de "bult" Of zoiets:

http://image01.bonprix.de/bonprixbilder/artikelklein/7er/235x328/var1/92/3/923992.jpghttp://image01.bonprix.de/bonprixbilder/artikelklein/7er/235x328/var1/94/4/944348.jpghttp://image01.bonprix.de/bonprixbilder/artikelklein/7er/235x328/var1/92/6/926835.jpg

Toaske zei

Is er echt geen wolky dat voldoet? En Zweedse klompen, of is dat suf?

Sorry, maar ik vind stiekem de tekening erg grappig.

Christina zei

Er zijn ook mooie crocs (die klompen vind ik zo lelijk, daar is geen huwelijk tegen bestand.

Of zoiets? http://www.ecco.com/nl/nl/collectie/dames/outdoor/27813/54316/detail.do

HOEPZIKA ! zei

Wat een vreselijk probleem, ik heb een schoenentic, dus heb oprecht medelijden...

Jet zei

Oh lief Polletje niet die sandalen op die foto's kopen hoor, dat kan over 20 jaar ook nog. (ik had ze vroeger ook maar dat moet je niet doorvertellen.)
Ik heb crocs als pantoffel maar ik weet niet of dat wat is als het zomer is, dat plastic. Volgens mij móet er ergens toch wel iets leuks te krijgen zijn. Misschien een idee om via internet eerst her en der te zoeken om te kijken wat er allemaal is?

Annemarie zei

Misschien Teva's? Die zijn er tegenwoordig in veel verschillende modellen. Wel duur, maar dat zijn Wolky's ook...en mijn Teva's, zwart, redelijk elegant model, gaan al jaren mee.

meiske zei

Ik zweer bij Teva's. Alhoewel huwelijken daar ook op kunnen stranden.
En toch ook Crocs, en dan de vrouwelijke varianten. Zitten echt heerlijk, en staan ook best leuk.

Michaja zei

Birkenstocks zijn ook niet oke?

Greet zei

Die bult heeft wel wat. Mooi gezichtje of zo op tekenen. Heeft verder niemand.

Annika zei

ecco's

Anoniem zei

Wat dacht je van blote voeten, Lydia? ;)

Tineke Plooij zei

Ik draag heel graag Ecco.
Ik draag dan weer niet graag sandalen, maar daar hebben we het geloof ik al eens over gehad.
Over Teva's hoor ik van familie heel positieve dingen.

ChoCho zei

ecco heb ik ook en ben daar heel blij mee - de andere merken die hier genoemd worden ken ik niet zo - maar ik zou zeggen, alles is beter dan die op de foto's die je er bij gezet hebt ? ;-)

Sarah zei

Ik heb Crocs (de ouderwetse versie) in het knalrood. Ook ideaal als waterschoenen. Daar heb je vast tegenwoordig hele leuke van. En dan loop ik de hele zomer op mijn Birkenstocks. Goed voetbed. Ik weet uit betrouwbare bron dat zelfs koks (mensen die de hele dag staan) er op lopen, dus is geen rommel. Van werkschoenen heb ik Clarks. Ook leuke dingen gezien. Misschien moet je op de site van die vreselijke gilreclames kijken (Zalando).

Succes!!!

Mammalien zei

Teenslippers?

En sterkte met je huwelijk (-;

Anoniem zei

Ik draag sandalen van het merk merrell. Ze zijn sportief en lopen heerlijk!
http://www.merrellschoenen.nl/

Elly zei

Oh, daarom droeg mijn schoonmoeder deze altijd.......

CdeV zei

ik heb teva's en crocs en ik lig in een scheiding :-) (hep niks met die schoenen te maken, heus waar!) blote voeten met leuke teennagellak, ook reuze elegant & 'lentes'?

gerrie zei

Schoenen, als ze goed van kwaliteit zijn ben ik vaak al tevreden. En je kijkt naar iemands gezicht -Prednison gezicht ken ik uit ervaring, helaas- en niet direct naar de voeten. Je man en kinderen weten beter, dus een huwelijk overleeft alle soorten schoeisel. Wij thuis hier zweren bij Finn Comfort. Misschien iets duurder maar van de sandalen draag ik één stel ook al veertien jaar.
Maar ik geef toe, ik ben niet mode gevoelig. "Als je haar maar goed zit".
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Anoniem zei

Kijk eens bij de collectie van El naturalista! Het is een spaans merk dat ook in nederland verkocht wordt, en ze hebben schoenen en sandalen die lekker zitten, redelijk modieus zijn, en milieuvriendelijk ook nog. Alleen misschien niet portemonnee-vriendelijk, maar dat zijn Ecco's en Wolkys ook niet. En ze gaan jaren mee (de mijne nu al 3 jaar)!

Hanneke zei

Ik ben dol op Ecco's en Wolky's - met mijn enórme voeten, en mijn lengte en gewicht wil je gewoon goede stevige schoenen - dus die schoenen op de foto voldoen voor mij uitstekend, zeker omdat ze bij warm weer en dikke voeten verstelbaar zijn!!!
En als je huwelijk dáár al niet tegen bestand is! (Daar geloof ik eerlijk gezegd niets van!)