vrijdag 23 juli 2010

Russen verven, Duitsers schuren

Deze vakantie wordt er weer fanatiek gemodelbouwd door Parapol. Kunstpol doet voor spek en bonen mee: alleen als hij zin heeft en dat is bijna nooit. Parapol ergert zich aan de lakse houding van Kunstpol en stelt steeds verwachtingsvol enthousiasmerende vragen als: 'Zullen we Russen verven?' 'Duitsers schuren?' 'Engelsen vijlen?' Hij ziet dit als een gezamenlijk project waar in de zeer nabije toekomst, een waanzinnig, razendpopulair en wereldberoemd WOII-museum uit zal ontstaan.
Maar Kunstpol is niet gemotiveerd. Niets kan hem momenteel bewegen uit zijn luie stoel te komen en zijn Agent 327-strip weg te leggen. Hij heeft vakantie, ja, is dat duidelijk?
De stemming werd er vanmorgen niet beter op toen Parapol begon te zeuren over de Britten. Op die minuscule poppetjes blijkt na controle namelijk het een en ander grondig misgegaan te zijn bij het verven. Broekzakken zijn aangezien voor munitietassen, het ene wapen is verward met het andere wapen en in plaats van kleur 434a had in sómmige gevallen dus kleur 433b gebruikt moeten worden: een nuanceverschil waar Parapol U tegen zegt, Kunstpol zich niet druk om kan en wil maken en waar ik voor de verandering eens totaal NIET wakker van kan liggen. Sterker nog: ik ZIE het niet eens.
Maar dat komt omdat ik er ook niet naar kijk. Zo'n ongeïnteresseerde moeder ben ik dus, ik beken het hier maar eens op het wereldwijde web. Parapol zegt hierover, met de intonatie van Jaap Kooiman van TWGHG: 'Ik heb weer eens een moeder.'

En om te bewijzen dat ik toch erg van mijn kindertjes hou, plaats ik maar eens een foto van een stelletje pasgeverfde Duitsers. Hun broekzakken zijn in elk geval helemaal oké.

En hieronder de Britten, met hun foute broekzakken en munitietassen. Echt schandalig, vindt u niet?

3 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Ik zie ut nie neej... schandalig he. En ik heb nog wel op elk fotootje afzonderlijk geklikt. Om te bestuderen. Maar nee, ik zie ut nog steeds nie. Ik vind het wel een leuke hobby trouwens, net zoals lezen.

Judith zei

wel een leuk toch!!!wil je niet gezellig meeschilderen??

ChoCho zei

haha, ik heb hier een ventje die van die ventjes verft - euh verfde - want eerlijk is eerlijk - ik zie ook niet het verschil tussen verfje 335a of 335b - tssss schandalig ;-)