dinsdag 4 augustus 2009

Rolmodel met sleeptouw

It's a small world. Zit je rustig op je vakantieadresje te genieten van je boek en het heerlijke weertje, komt er een wildvreemde knappe gozer op je af die jou blijkt te kennen. U bent toch Grote Pol? En jij bent toch Purperpolletje? Jahaa. Dat zijn wij.

Die wildvreemde knappe gozer blijkt Ruben te zijn, in een heel ver grijs verleden jongste koorlidje van het kinderkoor dat Grote Pol leidde in de kerk. Inmiddels getrouwd met een lieve vrouw en opgeklommen van de MAVO, nu bijna afgestudeerd wiskundige.
(uiterst rechts, tweede rij)

De Polletjes zijn diep onder de indruk. Ruben is knap. Hij is leuk. Hij is open en hartelijk. Hij heeft veel energie. Hij heeft mooie tanden en haren. Kunstpol wil ook zijn haar en tanden zo. Later. (Na die veel te dure beugelbehandeling die over een jaar eindelijk van start gaat komt ie vast al een heel eind in de richting van dat schoonheidsideaal.)
En... Ruben houdt ook van militaria en militairen en bunkers en tanks en loopgraven en kogels en mortiergranaten en ... En hij weet er ook veel van. En hij is onvermoeibaar.
Ons vakantieadresje ligt middenin in de Siegfriedlinie waar ten tijde van het Ardennenoffensief zwaar gevochten werd. En daar horen tegenwoordig kilometerslange wandelroutes bij die je op je bergschoenen sportief fluitend in de brandende zon zou moeten afleggen. Ruben heeft een beter idee. Hij neemt De Polletjes tweemaal een paar uur op sleeptouw en scheurt in zijn autootje door haarspeldbochten, slaat onbevreesd bemodderde, steile landweggetjes in en legt de gansche route gemotoriseerd af.
Dus zijn De Polletjes op die manier toch nog in de bunker geweest waar Hitler-himself nog op gestaan heeft, zijn ze door prikkelig struikgewas gedrongen om originele WO-II-kogels te zoeken, zochten en vonden ze loopgraven en maakten ze foto's van al dat interessante.
Dank je wel, Ruben en Hanneke, voor jullie modelfunctie en sleeptouw. En voor jullie aangenaam gezelschap! We hebben er allevier van genoten!

5 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Oh wat een knap stel inderdaad!!

Anoniem zei

En waar blijft nou het rolmodel-op-sleeptouw-bootjes-verhaal?:)

Purperpolletje zei

@scrapothekerin: helaas had het rolmodel met sleeptouw geen functie bij het kanovaren. Dat was nog eens een oplossing geweest voor Grote Pol.
Nee, ik bedoelde het dus anders: het rolmodel zorgde ervoor dat de er in de REST van de vakantie weinig geslikt hoefde te worden...

Ruben zei

Heel bijzonder dat we elkaar troffen in de middle of nowhere... De kans op deze gebeurtenis was vrij klein aangezien:
1) het pension een beperkt aantal kamers heeft
2) jullie ons niet zouden herkennen
3) ik bij toeval Grote pol herkende
4) ik eigenlijk van plan was naar een andere camping te gaan (dit was keuze 3)
5) De gast-vrouw voor ons een uitzondering maakte; eigenlijk mag daar niet gekampeerd worden.

Ik vond het erg leuk dat Parapol en Kunstpol meegingen op de bunker-tour: medestanders! Ook vond ik het boeiend en leerzaam om met Grote Pol te praten.. Ben vastberaden om binnenkort een cd-winkel te bezoeken voor een cd-tje van Bob Dylan. ;-)
Het allerbeste en veel school plezier voor de junior-Polen in het nieuwe jaar.

The Pol-family Rulezzzz!!

Ruben Tankcommandant b.d.


ps.
@scrapothekerin: Onze kano toch enkele dagen laten is finaal in het water gevallen. Mijn wederhelft wilde niet peddelen.. dit is geen probleem als je samen in één kano zit. Hier totaal geen rekening mee houdend heb ik in mijn eigen onhandigheid 2 aparte kano's gehuurd.
Resultaat: Aan het eind leken we wel het verslagen Duitse leger...

Fleur zei

Ik vond dit al een geweldig verhaal, vond Rolmodel met sleeptouw alweer briljant gevonden.
Maar dat rolmodel nu zelf ook nog erg amusant en gezellig weet te schrijven maakt dat ik denk: kan-ie volgend jaar niet met mij mee op vakantie (enneh...4 kiendjes ipv 2 en de leeftijd ligt ook íeeetjes lager.....).