donderdag 20 augustus 2009

De Polletjes gaan naar zee

Als De Polletjes op het strand zijn, is Kunstpol altijd het liefst met zand bezig. Al dat water bekoort hem niet, tenzij hij in een bootje mag zitten dat voortgetrokken wordt door een ander.
Vorige week bedacht ie een vierfasenplan:
1. graaf een kuil

2. maak de kuil dieper...

3. blaas een luchtbed op, leg het luchtbed in de kuil, leg een handdoek op het hoofdgedeelte en ga erop liggen

4. overdek het geheel met zand, met behulp van je liefhebbende ouders. (Die niets te beroerd zijn om met wat zeewier lange haren te suggereren, de contouren van een wulpse vrouw in het zand te tekenen en wat extra lichaamsdelen te formeren uit zand. En er dan een charmante foto van maken...)
Parapol is op het strand altijd totally out of sight. Hij is altijd alleen maar bezig met het vangen van krabben, garnalen, dooie platvissen en levende watnietal. Daarom ook geen foto van hem. Dat is gewoon niet mogelijk, vooral niet als je lekker bij je strandtentje wil blijven zitten lezen...
Kunstpol is dan nog steeds bezig met de heerlijkste fase. Namelijk fase vijf: blijf eindeloos lang lui in je kuil liggen. En zeur af en toe om een snoepje. Of een koekje natuurlijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die kunstpol weet ook overal een feest van te maken, tja als je ook zoveel fantasie hebt!
Parapol heeft het ook naar zijn zin hij houd van verzamelen, heerlijk in de zon langs het water, weer eens wat anders dan de hei,en
zo ktijg jij je boek wel uit!
Maomi

Tricky zei

eindelijk weer es bijgelezen op je blogje! heerlijke dingen die je meemaakt... en mooie dingen die je maakt! je medicijnpotjes bedoel ik dan... zo wordt zelfs dat een 'feest', echt leuk! en ja, dat boek 'taal is zeg maar echt mijn ding' is zeker een aanrader, ik kreeg het voor mijn verjaardag laatst van mijn nederlandse vriendin en het is echt heel leuk om lezen!
veel vakantieplezier nog! en medicijn-slik-plezier!