dinsdag 3 maart 2009

Handelaartje

Hier in huis hebben we een overvloed aan kogelhulzen en andere militaria (ALLES Wat Je Vindt/Krijgt/Koopt Van Het Leger Is Waardevol). Elias verzamelt fanatiek op en rond de oefenterreinen op de hei en het huis is te klein is voor al die troep. Daarom verplichten we Elias zo af en toe wat te verhandelen. Met ook op de hei gevonden schakels, rijgt hij lange kogelhulskettingen die hij per meter verkoopt. (Hij koopt/krijgt/zoekt en vindt er overigens net zo gemakkelijk een veelvoud aan andere spullen terug.)
Zo heeft ie laatst via Marktplaats voor €20,- een kogelketting van twee meter verkocht en aan een klasgenoot een ketting van €10,- verpatst (ook twee meter - vriendenprijsje). In gedachten zag ik al een paniekerig noodscenario voor me op zijn school met rinkelende alarmbellen, angstige conciërges, ordedienst op tilt en labiele brugklassers. Daarom heb ik hem toch maar even gewaarschuwd dat ie niet in z'n complete standaarduitrusting (met bivakmuts, legergroene arafatsjaal, dito jas en dan ook nog zo'n ketting om heup en schouders gewikkeld) de school moest binnenbanjeren. 't Is soms net een terrorist. De ketting heeft ie dus netjes in een plastic zakkie gedaan en bij de lockers is de boel discreet afgehandeld.

2 opmerkingen:

Mirjam zei

Even heel wat anders ;o)
Heb je ons adres wel?
Kan je emailadres niet vinden op je site...

Helma zei

Hahahah geweldig zo'n verzameling.
Mijn jongens lopen al een paar maanden te zeuren om een bivakmuts. Ik weet alleen echt niet waar ik die kan kopen. Vroeger (hoor mij!) zat er een legerdump in Utrecht maar toen ik daar laatst was was deze winkel ook gedumd helaas. Heb jij een tip? (Of zoonlief natuurlijk)