dinsdag 24 maart 2009

Double date

Kleine Pol is helemaal in de war. In zijn gymtas zat vanaf vrijdag al een briefje, dat hij vandaag toevallig vond (tja...). Een anonieme liefdesbrief. Of een valstrik.
Iemand wil hem morgen bij de grote boom ontmoeten. Om half drie. Als een soort verlate Valentijnsdate.
Maar ons Polletje heeft toevallig al een vriendinnetje. En toevallig hebben ze morgen ook al een afspraakje. En toevallig niet bij de grote boom.
De brief heeft ie verscheurd en bespuugd, want hij wist van gekkigheid echt niet wat hij ermee aan moest. De eerste schrik en blijdschap zijn ook over. Nu overheerst de nieuwsgierigheid.
Voor morgen zijn de volgende mogelijkheden bedacht:
a. Middelste Pol zo gek krijgen dat ie zich in de bosjes bij de grote boom verdekt opstelt (camouflagemateriaal is ruimschoots aanwezig) en een foto laten maken van de afzender.
b. Afspraakje afzeggen en toch gaan, want stel dat het een leuker meisje is.
c. Even tevoren een briefje op de grote boom prikken met de droeve mededeling dat hij al voorzien is, maar dat de afzender van harte welkom is voor een praatje, op een andere plaats, op een andere tijd – donderdag, op ons adres.
d. Net doen of hij (nog steeds) van niets weet en ondertussen stiekem in de klas goed opletten wie zich verdacht gedraagt

De eerste twee mogelijkheden vallen af, want a. Middelste Pol heeft een afspraak met militairen op de hei en dat gaat natúúrlijk voor en b. N. is het allerleukste meisje van de wereld.
Oplossing d vraagt wat acteertalent, maar dat heeft ons Polletje wel. Of ie het ook handig gebruikt, is nog de vraag. Maar het zal c wel worden. Ben benieuwd wie er donderdag aanbelt…

2 opmerkingen:

Hadasse zei

Jaaa, ik ben ook benieuwd, dus dit berichtje krijgt toch wel een vervolg he?! ;-)))

Willy zei

Gisteren heb ik je blog al gelezen en kwam -nieuwsgierig Aagje als ik ben- even spieken of er al nieuws is ... Ben zó benieuwd!