donderdag 18 oktober 2012

Van de schoonheid ende blijdschap - 1

Het wordt tijd voor iets fijns. Donker buiten, donker binnen, grijze regen buiten, grijze regen binnen, u kent dat wel. Terwijl er zoveel moois, zoveel schoons, zoveel blijdschap is. Troost voor de ziel. Maar dat te blijven zien, dat is dan weer de kunst.

Vanaf vandaag dus een serietje op dit blog - en misschien wilt u wel meedoen op uw eigen blog? ik vermeld het hier graag - van pure schoonheid en ware blijdschap. Vandaag deel 1.

Momenteel kan ik het wel twintig keer per dag beluisteren. Het is geen zangtechnisch volmaakte uitvoering, zoals hier, ik mis de omarmende, troostende begeleiding van de violen ook wel een beetje, het is echte uitvaartmuziek, de tekst is zwaar en getuigt niet van de hoop die in ons is, ik ben niet gecharmeerd van de tatoeages, maar ik vind het zó prachtig, zó diep indringend, zó mooi.
Wordt u even heel stil en geniet:

4 opmerkingen:

Kaatje zei

Prachtig! Fijn dat je me liet meegenieten, ik hou ervan!
Waar ik benieuwd naar ben, is waarom je het zangtechnisch niet volmaakt vind?
Ik ben benieuwd naar de volgende :-)

Anoniem zei

Hoi!!

Ik vind de versie met Emma Kirkby mooier, het is echt genieten!! Allang geen oude muziek meer gehoord, moet ik weer eens doen, het geeft rust.
Bedankt!
Trouwens, tot schoonheid en blijdschap behoort ook jouw sjaaltje!! Ik geniet ervan en iedereen vind het mooi!!
Nogmaals bedankt!!
Jojo

merula zei

potverdikkie ik kan het echt even niet zien en niet horen nie! Als ik klik op de linkjes gebeurd er niets! Zo kan ik natuurlijk niet hier mijn mening neer gooien......
(ik probeer het morgen nog eens)

merula zei

ja nu lukt het wel! idd niet slecht!