maandag 15 oktober 2012

iPodopvoeding

Kunstpol is een verschrikkelijke sloddervos en ik ben een slechte, inconsequente en luie opvoeder. Een ideale combinatie.
Op elk moment van de dag kun je hem zeggen dat hij zijn kamer moet opruimen, want er is altijd wel wat te doen. Heerlijk als ik nog even rust om me heen wil hebben.
Het frustrerende is dat hij altijd binnen tien minuten weer beneden is met de mededeling dat hij klaar is. En of hij nu ein-de-lijk weer mag computeren/tv-kijken/koek eten/iPodden. Weg rust.
Ik trap er natuurlijk niet in, zeg hem dat hij nog minimaal een kwartier langer moet opruimen en dan taait meneer heus wel weer af naar boven om binnen vijf minuten beneden te komen. Weg rust.
Dit keer heeft Kunstpol bewijsmateriaal op zijn iPod (stom, ik was dus wéér vergeten te zeggen dat hij dat ding beneden moest laten..). Anders ga ik naar boven om te controleren en dat moet te allen tijde worden voorkomen. Liever houdt hij het heft in eigen hand. En ik blijf eigenlijk ook liever in m'n stoeltje zitten breien/tv-kijken/computeren/haken/lezen/suffen/cryptogrammetje maken.
Zijn supersonisch zwiepende beeld- en geluidsmateriaal (van de opgeruimde hoekjes van zijn kamer) laat hij dan zien en dan móet ik wel weer lachen. Handig, zo'n moeder die overal de humor wel van inziet.
Maar de volgende dag stuur ik hem gewoon weer naar boven met een nieuw opruimbevel. En dan vergeet ik voor de verandering niet te zeggen dat hij z'n iPod beneden moet laten. Hoop ik. Kan ik nog éven lekker breien. Maar daarna: met eigen ogen controleren!!! Dit keer echt waar!


9 opmerkingen:

Greet zei

Mooi commentaar bij het filmpje!

merula zei

leuke traditie zo!

tisv@nJikkes zei

Aah jammer, kan het filmpje niet zien op de ipad. Zal morgen eens kiekeloeren op de grotemensenpc, lig nu te lui ;-)

marijke zei

En heerlijk, dat puber commentaar erbij, "Niet meer zeuren".

Heel herkenbaar. Ik heb nu met mijn dochter afgesproken dat ik haar was niet doe zolang zij haar kamer niet opruimt. ( en daar is de kamer van Kunstpol nog heilig bij vergeleken)
Ben benieuwd hoelang we dit volhouden, ze heeft een aardige kast met kleren ;-)

Marijke

Adinda zei

Haha! "En nu niet meer zeuren". Leuk!

Anoniem zei

oja, dat opruimen, ze zijn nooit echt klaar!! en ik vind ook altijd nog iets wat gedaan kan/moet worden.
Doei,
Jojo

Mrs. T. zei

Goh, hij heeft echt z'n best gedaan. ;-)

Anoniem zei

lui ouderschap is het helemaal volgens de Happi-kidz. Kijk maar op de site van Happinez ! Vooral verder breien dus !
Arie

Anoniem zei

Ga eens wat doen, was vroeger de kreet. Ja, wat dan? Wees duidelijker als je de opdracht "opruimen" geeft. Maak bv. een lijstje, was je het bedspul op woensdag, dan is dinsdags de opdracht"bed verschonen en slaapspul bij de was" , woensdags bv. "ruim je sportspullen op/bij de was, sportschoenen schoon maken" dan weet hij dat hij binnen de 15 minuten klaar is (lees: een kastje per dag" en er gebeurt tenminste wat. Niet gedaan heeft dan consequenties, nee, niet "er wordt niet gewassen" daar bezorg je je zelf alleen maar frustratie mee, maar b.v. geen patat maar puree, dat soort dingen, het dringt dan heus wel door dat moeders ook wel eens geen zin hebben in steeds terugkerende werkjes (zoals de buitenkant van de friteuse weer vetvrij zien te krijgen; tip Das ty van de winkel met het matroosje, super!).