donderdag 25 oktober 2012

Sprookje

Er was eens een droomverkoper. Hij verkocht Grote Pol een Experia Box en beloofde gouden bergen. Wat een voordeel, wat een luxe, wat een Experience.
Het enige minpuntje: Purperpolletje, de enige echte klusser in Huize Pollenstein, moest het zaakje gaan  installeren. En zo handig en energiek ben ik nu ook weer niet.
Alles verliep gladjes. Soepel sloot ik eerst de telefoon aan en liet vervolgens de computers contact maken met de gloednieuwe Experia. Alles deed het. Dacht ik. We konden vanaf vandaag nog voordeliger internetten plus bellen. Dacht ik. Nou ja. Het klopt ook wel. Bellen kunnen we wel, maar gebeld worden, nee. Dat dan weer niet. Dus ik bel met KPN en toen ik me door alle irritante keuzemenu's en lelijke muziekjes had geworsteld kreeg ik eerst een heel bijdehante jongen aan de lijn. Die mijn lijn ging controleren. De lijn waarmee ik hem op dat belde, dat had ik nog gezegd: bellen kan wel, gebeld wórden niet. Tuuttuuttuut.
Toen weer wat geworstel met keuzemenu's die ik nu al uit mijn hoofd kende en schreeuwerige muzak, maar de beloning was zoet: ik kreeg een moederlijke mevrouw aan de lijn die al jaren dit werk deed, dat hoorde je zo. En ze legde me het netjes nog eens uit. Iets met toch echt wél een splitter installeren, met een oude ADSL-aansluiting, met een lasdop en een ISRA1 of ISRA2. Ik moest maar eens even lekker gaan knutselen, adviseerde ze me warm.

En nu moet Grote Pol tóch die enorme kast met boeken, cd's en stereoinstallatie leegmaken en verschuiven. Hopen dat hij dat houdt, want hij is al oud en erg krakkemikkig. Ik bedoel die kast.
Ergens daarachter zit een aansluiting dus en daar moet een splitter bij. Schijnt. Ik zie nu, als ik er zo'n beetje achter probeer te kijken, voornamelijk spinnenrag. En ettelijke vierkante centimeters neergedwarreld stof. Wat zou die moederlijke KPN-mevrouw daarvan vinden? Ik denk dat ze zou adviseren ook dat door de mannelijke Pollen netjes te laten verwijderen.

Ik ben dus even bezig, mensen. Ik houd u op de hoogte. Bel mij vooral niet, want ik weet even niet of ik lang en gelukkig leef op dit moment.

6 opmerkingen:

Greet zei

Sterkte en succes!

wilmi zei

haha, hebben wij ook ooit gehad. Blijf vooral rustig, op den duur lukt het.. En nee, ik ga je niet bellen want je neemt em toch niet op;)
Sterkte!

Inge zei

Ik beloof dat ik je niet zal bellen :-)

Mrs. T. zei

Ach hemeltje! Het komt vast en zeker goed. Ooit!

Jet zei

Ja joh! Juist wèl bellen! Hoe eerder jij weet dat je het hele zaakje goed aangesloten hebt!

Anoniem zei

oo, ziets is vreselijk!! Gelukkig doet manlief dat (graag en goed) en zoonlief kan het ook, dus ik weet er helemaal niets over :(
Succes ermee!
Doei,
Jojo