zaterdag 20 oktober 2012

De lamp van Hitler

De Polletjes weten veel. Ontzettend veel. Nou ja. Niet over alle Aspecten van het Leven. Hun kennis is beperkt en vooral geconcentreerd op de Tweede Wereldoorlog en Alles Daaromheen. Graag delen ze hun kennis met mij, maar ik sta er niet zo voor open. Mijn interesse ligt echt ergens anders. Bij de schilderkunst bijvoorbeeld, een beetje dan.
Laatst moest ik van de Polletjes een schilderij bekijken op Google. Toen ik het snel beoordeelde als slap romantisch prutdoekje, knikten ze tevreden, ik had juist geoordeeld: 'Het is ook maar een Hitler.' En ik bleek blijkbaar een echte kunstkenner.
Het zijn echte verzamelaars en met hun kennis en waren verbazen ze ons en anderen steeds weer. Het is een ernstig onderwerp, zwaar en verdrietig. Een zwarte periode in de wereldgeschiedenis.
Gelukkig is er ook nog plaats voor humor. Kunstpol moest hoognodig een nieuwe lamp op zijn kamer, er hangt nu nog een zwaar zielig geval met Donald en Katrien Duck. Die fase is allang voorbij. Maar wij zijn creatief, zuinig en doen aan recycletoestanden. Hij heeft een oude lamp van ons kunstig (lees: slordig) beschilderd met wat letters en vraagt dan aan mij: 'Zal ik er nu ook nog 'Mein Lampf' op schilderen?'

5 opmerkingen:

Inge zei

Een volgende trip met de jongens gaat dus naar Berchtesgaden?

merula zei

hihi hier moest ik weer hard om lachen! (en dan vraagt tv kijkende man weer 'wat?' en dan zeg ik 'grappige opmerking' En kan dat weer niet uitleggen, je moet de boel wel een beetje volgen natuurlijk)

erika zei

ik moest er aanvankelijk ook om lachen, maar bij nader inzien denk ik dat je daar geen grappen over moet maken, te akelige gebeurtenissen !! doe maar niet

Anoniem zei

o, jawel hoor. Mein lampf. Dan past die dus naadloos in het WO-II prullariteiten-kabinet. Topf. Arie

willem zei

Ik sluit me aan bij Arie. De opmerking is Topf.