Uitgelezen 2019

maandag 8 oktober 2012

Urggggggghhhhh!

Parapol, die vanaf nu op dit blog Studiepol heet, is een sportieveling. Bruine band bij judo, hoge cijfers voor bewegingsonderwijs op zijn rapport, voor zijn lol gaan joggen, lang keihard fietsen, opdrukken, dat soort werk.
Dat heeft hij niet van mij en al helemaal niet van Grote Pol.
Ik fiets en zwem en wandel en Wii tenminste nog.
Grote Pol doet NIETS.
Na een finaal mislukt en ultrakort jog-avontuur heeft hij zijn dure sportschoenen in de wilgen gehangen (sterker nog: op Marktplaats gezet, maar niemand wil die dingen kopen. Wie koopt er nu ook zúlke lelijke schoenen???) en beweegt hij zo'n beetje alleen tussen werk en huis. En bij het huishouden. Maar we houden hier een huis van Jan Steen, dus zet dat ook al geen zoden aan de dijk.
Studiepol maakt zich zorgen om de conditie van Grote Pol. Regelmatig spreekt hij hem erop aan en probeert hij er beweging in te krijgen, maar Grote Pol houdt zijn poot stijf. (Sjonge, ik zit hier hardop te lachen om mijn eigen woordspeling...)
Vanavond sloeg er iets van Studiepols bezorgdheid over op mij, toen hij Grote Pol nog eens fijntjes op zijn erbarmelijke conditionele staat wees: 'Je zei vanmorgen zelfs úrggggghhhh toen je het boterkuipje openmaakte.'
Morgen gaan wij een flink eind fietsen. En Grote Pol moet verplicht mee.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed van studiepol, ik ben benieuwd hoe dat afloopt!
maomi

Aikries zei

Schater

Kaatje zei

Jaja, hoe krijg je die Grote Mannen toch aan het bewegen hè?! Hier had Man ook hele goede (en dure, zucht) maar superlelijke hardloopschoenen gekocht om ze vervolgens een keer of...uh...twee te gebruiken. Of dat nou komt door zijn gebrek aan motivatie of door zijn plotselinge modebewustheid, daar ben ik nog niet achter ;-)
Succes voor Grote Pol! Gelukkig is er geen regen voorspeld.

wilmi zei

Ha! Hij moest zich schamen, die grote pol..

Stins zei

Hahaha, hij werkt in ieder geval wel op de lachspieren!

Vlijtig Liesje zei

Dat is inderdaad alarmerend! Ik ben blij dat mijn man elke dag 20 km fietst.

clair1991 zei

hahaha ik zie het voor me... heel beeldend... enne succes.. ik ka er over meepraten want ik heb na jaren opgegeven want wat in zijn kont zit, zit niet in zijn hoofd om maar eens een gezegde te verbasteren....

Mrs. T. zei

Hahahaha, toen hij het boterkuipje openmaakte. Oeps, dat is niet om te lachen, dat is heel erg zorgelijk! Kom in actie!!!

baasbraal zei

Hahaha, jullie hebben zeker een botervloòtje van lood? Ik denk dat Grote Pol faalangstig is. Wie zou dat niet zijn met zo'n zoon die verschrikkelijk sportief is. Nou, jij hebt veel met faalangstige kinderen gewerkt toch? Kolfje naar je hand zou ik zeggen,lekker fietsen om te beginnen....