dinsdag 27 maart 2012

Zwemobservaties 3

Het is gewoon een complot. Ik word Hoogstwaarschijnlijk onderworpen aan een Eng Wetenschappelijk Onderzoek. De laatste weken krijg ik steeds meer het idee dat het zwembad stiekem een heel groot geheim laboratorium is.
Tijdens het zwemmen moest ik denken aan een experiment met een stel apen, waarbij in het midden van hun verblijf een wasmachine werd neergezet. U kunt zich voorstellen wat er allemaal gebeurde. Het leverde in elk geval veel interessant observatiemateriaal op, zowel voor de apen, als voor de gedragswetenschappers.
En nu ben ik zelf zo'n aap. Denk ik. Ik word aan alle kanten geobserveerd, daar.
Gelukkig heb ik ze door. Mijn huis komen ze niet in. Ik eet niets wat ik niet zelf heb klaargemaakt, de post gooi ik ongeopend weg en met de metaaldetector van de Polletjes heb ik het hele huis gescand op afluisterapparatuur en camera's..
Vooralsnog lijkt het experiment zich te beperken tot het zwembad. Mooi dat ik m'n badpak thuis alvast onder m'n kleren aantrek en mooi dat ik met nat badpak onder mijn kleren het zwembad weer verlaat. Mijn blootje krijgen ze mooi niet te zien. En binnenkort neem ik de metaaldetector mee en plaats ik zelf contra-afluisterapparatuur.

Wat is het geval?

Het experiment van vorige week:
Midden in het zwembad stond de afgelopen week een steiger omdat de verlichting moest worden nagekeken, vanwege het tragisch ongeval in Tilburg. (Dat is de officiële verklaring, maar ik weet wel beter: het is een dekmantel!) Daaromheen werd het bad afgezet met snoeren, waardoor de zwemmers in goede banen werden geleid. De vaste zwemmers hebben ook zo hun vaste banen en man-o-man, wat hadden die het moeilijk vorige week. Helemaal ontheemd waren ze. Meer bezig met die werklui en die steiger dan met zwemmen. Erin-eruit-erin-eruit. Zo af en toe moest er iets op de onderste plank van de steiger gelegd worden, zodat de werklui niet door het water hoefden en de vaste zwemmers streden om beurten om de eer dat te mogen doen. Het leek wel een schoolklas met overijverige leerlingen die bij elke vraag van de juf hun arm bijna uit de kom zwiepen als ze hun vinger zo hoog en zo snel mogelijk opsteken.
Vrijdag - het hoogtepunt: toen was ook de beweegbare bodem van het ondiepe versteld, zodat je nergens meer kon staan. Dat gaf een boel commotie, zeg. U moet namelijk weten dat de vaste zwemmers voornamelijk vaste staanders zijn. Die staan eigenlijk voornamelijk aan de rand van het bad de toestand van de wereld in het algemeen en die van het zwembad een beetje te becommentariëren.
Ik heb me nergens wat van aangetrokken en ben stug doorgegaan met het zwemmen van mijn baantjes, mijn best doend om stiekem de verborgen camera's, zowel onder als boven water, te ontdekken. Wat niet lukte. Dus heb ik de hele tijd gekke bekken getrokken. Dat misleidt de boel hopelijk een beetje. Dan vinden ze me niet toerekeningsvatbaar en dus ongeschikt voor het onderzoek.

Het experiment van deze week:
Ik vermoed, kan het na één keer zwemmen nog niet hard maken, dat deze week gebruik gemaakt wordt van Mystery Guests. En dan kijken hoe ik erop reageer... Gisteren was het er een die zijn zwembroek zogenaamd was vergeten. Hij riep het nogal hard door de kleedruimte en heel opvallend (dus totaal niet discreet) vroeg hij bij de receptie om een reservebroek. Die kreeg hij, maar deze zwembroek was minimaal vijf maten te klein. Ik kon zeker een decimeter bilspleet bewonderen toen deze man stond te douchen. Jammergenoeg kon ik weer de verborgen camera's niet ontdekken. Ik hoop voor deze Mystery Guest dat zijn financiële vergoeding voor medewerking aan dit experiment goed hoog is,want ik zou dit dus in geen duizend jaar voor minder dan duizend euro willen doen.
Morgen, als ik weer ga zwemmen, verwacht ik een badgast in duikerspak met een rubber eendje in z'n handen. En vrijdag dobbert er een yellow submarine.
Of zo.
Maar ik ga net doen of ik het niet zie.

Ik laat me niet gek maken.

6 opmerkingen:

Karien zei

't is wat met je... maar toevallig weet ik dat alle zwembaden zullen moeten worden bezocht door controleurs van de schroefjes waarmee van alles aan het plafond is opgehangen. Want de combinatie van dampen in zwembaden heeft invloed op zulke schroefjes. En dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Zoals is gebleken. En zoals hopelijk bij jou in het zwembad niet zal blijken. Want daar zijn ze nu nagekeken!

marion zei

oooh dat was een drama, het personeel heeft er nog last van. Lang niet zoveel als de ouders natuurlijk. Ik moet er weer helemaal aan denken

Mammalien zei

(-;

meta zei

oh my! :) grappig!!!!!

merula zei

nee je moet je natuurlijk niet gek laten maken...... dat zou namelijk een beetje gek zijn.

wilmi zei

Bel me
Ik ben heel goed in undercoveren
met als specialisatie
zwembaden