zondag 18 maart 2012

Gek, lief mens

Gehaaid kan ik haar niet noemen. Handig? Mwah. Manipulatief? Veel te negatief.

Mijn moeder verjaart dezer dagen en ze wist mij ertoe te brengen een cake voor haar te bakken, een zus van haar bakte een tulband en een vriendin bezorgde daags voor de feestelijkheden 24 gevulde dadels. Zo hoefde mijn arme, lieve vader, voor wie het moeten inschenken van een sapje voor de gasten in eerste instantie een onoverkomelijk probleem lijkt, amper boodschappen te doen. En zijn die dadels voortijds op? Dan zet mijn moeder de feestgangers gerust toastjes met een restje grijsgekookte witlofbrij voor. Dat vindt zijzelf namelijk heerlijk.
Er moest ook nog een gewoon cadeau komen. Voor het eerst van mijn leven stond ik met een cd van het Urker Mannenensemble in mijn handen. Die stond namelijk op het verlanglijstje van dat loeder van mijn moeder. Toevallig draag ik het Urker Mannenensemble een warm hart toe, vooral door het zien van de voortreffelijke VPRO-documentaire over dit koor, maar het geven van zo'n cd verlegde toch wel wat onbewust opgeworpen grenzen in mijn vrijgevigheid.

Ach. Ik ben mijn moeder dan ook zeer dankbaar. Voor wie zij is. Voor haar schoot waaruit ik geboren werd. Voor de liefde die ze deelt.
En natuurlijk ook een beetje voor het heerlijke plakje cake van eigen deeg dat ik van haar kreeg.

12 opmerkingen:

Judith zei

gefeliciteerd met je moeder. enne eet maar gauw die dadels en cake op.. witlof brei brrrrrrrrrrr

Bastamater zei

Goeie zinnen!

Mrs. T. zei

Toastjes met een witlofprutje???
Enne: van harte met je moeder.

Anoniem zei

Hmmm, doe je, ondanks je verlegde grenzen iets een beetje fout: het urker mannenensemble is iets heel anders dan het urkermannenkoor Hallelujah van de documantaire. Of, nou ja, ze komen allebei uit Urk. Net als ik, een trouwe nooit reagerende meelezer. Voor deze ene keer, om je van harte te feliciteren met je moeder!

Jet zei

Gefeliciteerd met je moeder! En ik ga het hier nooit van mijn leven hardop zeggen dat ik diep in m'n hart wel weg ben van die Urker vissers met hun mooie stemmen. Tjee, die kunnen zingen als de beste! ;-)

Trudy zei

Van harte met je moeder hoor!! Ze boft maar met zoveel zorgende mensen om haar heen!

Anoniem zei

Wat een intens lief logje voor je moeder.
Ik ben zwaar onder de indruk!

Anoniem zei

O,purperpolletje! wat heb je toch weer van vereteld, o.a. die lof,
(dat is niet helemaal waar hoor)
Maar ik ben wel blij, met de rest,
jouw lieve woordjes doen me goed.
maomi

Maria zei

Hoi aangenaam kennis te maken, ik ben je nieuwe volger. Gefeliciteerd met je moeder. Ieuwww!!!! Grijze witlofprutjes maakt mijn moeder ook, het zou verboden moeten worden!
Ik heb in een deuk gelegen toen ik je zwembad opservaties las...zo herkenbaar.
Liefs
Maria

Wondelgijn zei

Proficiat met je moeder!!! En neem nog maar een lekker stukje cake... Zelfgebakken, of niet... ;-)

baasbraal zei

Gefeliciteerd met je moeder en ik vind dat je wel op haar lijkt, uiterlijk in ieder geval... Maak er een fijne dag van met tulband en cake en gevulde dadels en/of witlofprut op toastjes..

Anoniem zei

Gefeliciteerd!