vrijdag 23 maart 2012

DWZI mijn eigen straatjutkunst

In onze krant stond dinsdag een inspirerend artikel over een straatjutter. Krista Peters, van straatjutter.net, maakt met de dingen die ze op straat vindt  de geweldigste kunst. Zo ontzettend geinig en goed gevonden - letterlijk en figuurlijk!!! Bij het vinden van een blikje weet ze het vaak al: dit wordt een gek mannetje/clowntje/uiltje/dinosaurus.

Ik moest dat natuurlijk zelf ook proberen. Maar ik hoef de straat niet op om rommel te vinden, de kamers van de Polletjes puilen uit. Dat ligt alleen zo'n overvloed aan materiaal, daar kan ik niets mee. Onder het bankje buiten staat nog een kratje met Waardevolle Spulletjes. Daar ging ik eens lekker in jutten. Een koeienkaak, een loodzware katrol om ooit een kabelbaan mee te bouwen, een in een grijs verleden zelfgesneden ijzeren doosje, diverse touwen, stukken oud roest, groenkoperen kandelaars, kapotte tennisballen en plankjes in diverse maten. Daarmee wilde ik ook zo'n kunstwerk formeren. Zo gemakkelijk was dat niet. Hoe ik ook tuurde, ik zag nergens een monster/kip/mannetje/luchtballon/wasmachine/elektrische gitaar in.

Het werd uiteindelijk een bootje met een fikse rookpluim, vind ik. Of ziet u er iets anders in?
Meer DWZI? Klik!

11 opmerkingen:

Stins zei

Wat een leuk idee!
Ik vind het ook een bootje,;het doet me ook een beetje
denken aan de dingen die Wim Hofman maakt.

MamaNatuurlijk zei

Ik zie het wel hoor. Leuk idee ook.

Liefs MamaNatuurlijk

baasbraal zei

Nou, ik vind het echt KUNST!!!

merula zei

nou ik vind het ook toch echt een bootje! Wat een heerlijke zooi spulletjes hebben jullie trouwens in huis. Grappig. ik ben benieuwd naar je volgende creatie!

tricky zei

het IS ook echt kunst hoor, hier heeft het zelfs een naam: recyclagekunst! je kan heeeeel leuke dingen maken met de spulletjes die je vindt! een bootje op de golven bv, ja, dat zie ik er ook in! leuk!

Irene zei

Overduidelijk een bootje!
Je hebt talent!!!

Anoniem zei

Heel erg leuk zeg, ik krijg ook zin zo iets te gaan doen, maar houd nietvan nadoen,
Sterkte met die hand op die knip,
wat een naar bericht trouwens, hopelijk valt het mee, (toch?)
Maomi

clair1991 zei

Creativiteit voert hoogtij .. altijd zo vlak voor Pasen... blijft leuk

Trudy zei

Ja, geweldig zo dat bootje, op een hele wilde zee!!

Anna zei

Hee, wat leuk! Maakt dat je met een ander oog kijkt naar de "rommel" om je heen! (ben benieuwd of je ook binnen kunt jutten, volgens mij zou dat in mijn huis best lukken, wat een rotzooi! ;))

Wondelgijn zei

Mijn vader werd vroeger altijd liefkozend door mijn moeder 'straat-schooier' genoemd. Van alles sleepte hij mee naar huis. Afgedankt door anderen, nieuw voor ons!
Zo jammer dat we tegenwoordig geen vaste ophaaldag meer hebben voor grof vuil.... Ik had graag het stokje van hem over genomen!