maandag 12 maart 2012

Ware Broederliefde 2

Kunstpol heeft minimaal een verstuikte enkel, mogelijk een gescheurde enkelband en heel misschien een breukje. Gevalletje rampoline. Bewijsfoto's mocht ik er van deze p.u.b.e.r. niet van maken, dus u moet mij maar op mijn blauwe ogen vertrouwen.
Nu mag hij niet naar school, het arme kind. Dus verveelt hij zich te pletter op de momenten dat hij niet beschikt over televisie, computer en/of iemand om tegenaan te kletsen. Incidenteel leest hij een paar letters uit een boek dat hij voor school moet lezen of een Asterix die hij al 462 keer eerder heeft gelezen. Of hij krukt wat doelloos door de kamer om daarna uitgeput weer neer te ploffen in z'n ziekenhoekje.

Dat de Polletjes in volledige symbiose leven werd gistermiddag wel heel duidelijk. Kunstpol heeft een week of wat geleden een nieuwe metaaldetector gekocht en ze hadden er samen graag op uit gewild om hele ladingen schatten uit de wijde wereldoorlog op te graven. Parapol mócht dat ding wel lenen, maar op twee voorwaarden:
1. de buit wordt eerlijk verdeeld;
2. de boete wordt door Parapol betaald.

Blijkt dus dat de Polletjes bang zijn. Bang voor de boze boswachter en de sluwe politie die altijd en overal in het bos achter elke boom en onder elke struik verdekt opgesteld staan /zitten/liggen om de Polletjes op heterdaad te betrappen.
Blijkt dus dat mijn brave Polletjes stiekem illegale dingen doen, ondertussen zeven angstige kleuren sch....end. 
Blijkt dus dat ik naïef was en dacht dat de Polletjes Altijd en Immer Goed en Eerlijk en Braaf waren.


Omdat Kunstpol niet mee kon en dus ook niet zou opdraaien voor de boetes, bleef Parapol, het berekenende typeje onder de Polletjes, ook thuis. En verveelde ook hij zich dus verschrikkelijk te pletter.

Mensen. Dat was erg! Parapol verveelt zich anders werkelijk nooit en hij wist eigenlijk niet wat hem overkwam. Hij vond het zo gigantisch waardeloos dat hij ten einde raad boos (op wie?) en opstandig riep: 'Ik ga slapen!' En hij vertrok naar z'n bed, waar hij inderdaad in slaap viel. En daarin leek hij weer erg op zijn broertje die verplicht rust hield in z'n ziekenhoekje.

3 opmerkingen:

YKO zei

ach wat een zielig verhaaltje.

Beterschap en sterkte voor je jongens.

Groet Ineke

Anoniem zei

Mooi he, die band tussen broers.
Zucht.
Jij ook sterkte gewenst.

Groetjes, Arie.

Verwonderd zei

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/devallei/10652316/Hobbyist-vindt-vliegtuigbom-in-Wageningse-Bos.ece

Ik moest meteen aan dit blogje denken.... ;-) Maar nee hè, 't zal wel niet over de Polletjes gaan,.... toch?