donderdag 27 januari 2011

Wakkere Polletjes

Deze week wordt er niet zo goed geslapen in huize Pollenstein. We houden er allemaal maar vreemde slaapgewoontes op na.

De Polletjes hebben allebei deze week een nacht gehad dat ze opgestaan zijn, zich aangekleed hebben en naar beneden zijn gegaan. Gebaald dat het brood in de broodbakmachine nog niet klaar was, de lichten aangedaan, op de bank gaan zitten wachten op een liefhebbende ouder die een ontbijtje klaarmaakt (onder het genot van een stripboekje) en maar eens op de klok gekeken. En nog eens. En nog eens. En toen langzaam tot het besef gekomen dat het nog bepaald geen tijd voor school was.
Kunstpol: 'Het was 00.40 uur en nee, ik had geen schone onderbroek aangedaan omdat ik de avond ervoor nog had gedoucht.'
Parapol: 'Ik baalde eerst en dacht: heeft papa wéér de broodbakmachine niet goed ingesteld. En ik was best nog moe.' Ja. Natuurlijk. Het was 01.40 uur. Dan is zelfs Parapol moe.
Het voordeel was dat ze eindelijk een keer geheel vrijwillig, met grote dankbaarheid zelfs, hun bed weer opzochten.

Dat was een totaal nieuwe ervaring voor de Polletjes.

Ach ja. Je maakt wat mee in je jonge leven.

5 opmerkingen:

Marianne zei

Wat een lieverds!

Karien zei

Bijna niet te geloven. En toch is het mezelf ook een keer overkomen - toen ik ergens logeerde... gelukkig kwam ik er zelf weer achter en heb het die mensen nooit verteld!

Judith zei

hahaha geweldig zeg!.. eh tis ons wel eens overkomen maar dan waren we maar een uur te vroeg en kwamn we er vrij snel achter

ChoCho zei

hahahahahahahahaha - daarom kijk ik dus éven op die wekker VOOR ik me aankleed en/of naar beneden ga - misschien een tipje voor de jongens ;-)

Vlijtig Liesje zei

Zo zie je maar weer: elk nadeel heeft z'n voordeel!