dinsdag 11 januari 2011

Koningin Purperpol spreekt weer vanuit haar koninklijke lakens

Jahaa. Daar ben ik weer.
Nog niets wijzer, wel iets armer. Zweet voornamelijk. En een infuuspaal met vocht. Want eindelijk drong het hier door dat ik van mezelf al een zuperd ben. En dat zo'n aanhangende paal met zak die overal achter blijft haken met een slang die ik elke nacht drie keer om mijn bevallige lijf weet te draaien een beetje overbodig was. Dus ik ben verlost.
Maar nog niet van de koorts. Even leek het erop, tot ik vanmiddag weer begon te bibberen en te daarna te zweten en purperrood begon te kleuren. Ondanks paracetamol enzo.
Dat komt natuurlijk van die computer van u, zei mijn buurvrouw zuur. Die doet de hele dag niets anders dan liggen, zitten en weer liggen. In de verte kijken en praten met mij. En bladeren in een ouwe Story die ze al 500 keer van voor naar achter doornam. Dat ook nog. Verder is het een lief mens, hoor.
Maar mensen, ik zit helemaal niet veel achter dit laptoppie hoor. Veuls te lastig en te vermoeiend. Af en toe lees ik jullie lieve reacties, kikker daar helemaal van op (blijf vooral doorgaan, ook al weet je niets meer te schrijven. Bedenk gewoon een goeie mop of vertel iets over jouw dag in de normale buitenwereld - altijd leuk voor zo'n gehospitaliseerd persoontje), bekijk ik een paar blogjes (sorry, sorry, als die van jou er niet bij zat vandaag) en that's it. Dan ben ik weer uitgeput.
Dus nu ook!
Toedeloe, tot de volgende keer. Dan vertel ik iets over een andere buurvrouw hier. Heel grappig wordt dat. Denk ik. Iets met een vallende po, die komt er zeker in. Jahaa. Je maakt wat mee.

34 opmerkingen:

Karien zei

Ja, het is gelukt! Humor vanuit het ziekenhuis, petje af! Maar inderdaad, ik voelde me ook net de koningin toen ik in het ziekenhuis lag na de keizersnee. Wil je nog wat drinken? Wat wil je morgen eten? Kruis maar aan. Maar ja, jij voelt je natuurlijk heel wat belabberder dan ik toen... Daarom, nogmaals: beterschap!!!

YKO zei

Aan koningin Purperpol tussen de koninklijke lakens.

Hier een berichtje van je nederige dienares uit het hoge Noorden.

Het weer is hier tussen de druppels door droog en de wind waait tussen de bomen door.

Maar nu alle gekheid op een stokje, ik hoop dat het snel de goede kant weer met je mag op gaan en dat de "knappe" koppen iets uitvinden dat je weer snel naar de andere Polletjes mag gaan.

Maar houd moed, ook al vliegen er dingen op je oren die niet horen te vliegen. Sterkte er mee en ik hoop dat je gauw weer krachten hebt om weer een verfrissend blog te schrijven.

Groetjes ut Fryslân en oant moarn
Ineke

wilma zei

Wow,.leuk zo'n buur.
Ik lees al langer je blog maar plaats nooit een reactie.
Is buur niet jaloers op je paal?Sommige mensen lijken dat geweldig,maar je moet er maar aan hangen,je kunt bijna niet naar links of naar rechts.Samen een rondjedoen door de gangen van het hospital?
Hopelijk gaat de koorts gauw weg en voel je je weer wat beter.
In ieder geval, we hopen voor een spoedige beterschap.

Wilma

Tineke Plooij zei

tja, vooral balen dat de koorts weer terug is gekomen!

Iets leuks, of opmerkelijks?
Vandaag heb ik op facebook een krantenkop aangehaald:

Ziekenhuizen worstelen met donornieren op internet.

Met daarbij een opmerking van mijn kant:

Zie je het voor je?

Ik weet niet of je om zo iets nu kunt lachen.

Ik kreeg wel één reactie van een facebookvriend:

visualiseren.....heb een kwartier gelachen!

Mijn blog kun je niet gelezen hebben, want ik heb niet echt een blog.

Iemand heeft er een keer een voor mij gestart:

http://keltischegebeden.blogspot.com/

maar bloggen is kennelijk niet mijn ding.

Nu ja, dan wens ik je maar weer heel veel sterkte toe: en dat de koorts toch maar echt weg mag gaan!

Madelief zei

Ha Lydia, gelukkig dat je nog een beetje kunt bloggen en ons op de hoogte kunt houden. Doe 't verder maar rustig aan hoor, en rust lekker uit, want die Polletjes van jou, die kunnen natuurlijk niet wachten tot je weer thuis bent!
Beterschap en ik hoop dat de koorts vlug zakt en je je weer wat beter voelt. Ik denk aan je!

Alle mooie dingen zei

ja.... de humor is terug.. maar nu nog uit het ziekenhuis... hoewel verhalen wat er in het ziekenhuis gebeurt kan ook heel interessant zijn.. bijvoorbeeld snurkt de buurvrouw?
groetjs
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Sam zei

nou, heb ik nog wat te vertellen? ik wilde je zoiezo beterschap wensen. maarja, he, eigenlijk ook nog even een mop. das wel leuk. of een grappig verhaaltje. ook leuk.

dat zal ik dan maar doen.

log ik in op facebook. een nieuwe melding.

HET WAARHEIDSSPEL
"is Sam kredietwaardig?" "ja" was enkel het antwoord. maar wat ben ik nu verder? ik ben kredietwaardig, en nu? en wat is dat nou eigenlijk?

toch eigenlijk weer veel te serieus... sorry... zal volgende keer een beter verhaal ophangen.

Aritha zei

Eh...ik heb niets te vertellen eigenlijk. Ik kijk wel tig keer per dag of er een nieuw berichtje is op je blog en yes! Nu wel. Met humor nog al liefst. Knap.

Wil je het adres van het ziekenhuis geven?

Hier was het ijzig koud. Ik had de auto niet en haalde mijn zoontje op met de fiets omdat mijn man de auto had. Bibbers. Ralph had het niet koud - hij zat achter mijn brede rug weggescholen, maar ik wel. Verder heb ik ff gewinkeld - jurkje terugbrengen dat veuls te kort was. Ondertussen was mijn dochter al thuis, te vroeg. Die heeft staan kleumen want ik had de sleutel niet op het speciale plekje gelegd. Het was mijn schrijfdag maar er is niets uit mijn pen gekomen. Komt vast wel weer. Als je het een beetje gaat probeer dan het verhaal van je buurvrouw te vertellen. Ben zeeeeer nieuwsgierig. Liefs.

Ria zei

Dag Koningin,
Dus is er toch nog een soort van speach, hoewel niet met kaarsen, bloemen en koninklijk kapsel. En waarschijlijk helemaal niet met dat bekakte accent.
En net andersom dan bij Bea, vorig jaar. Dat het internet wel degelijk zorgt voor verbinding. Ook vanavond rol ik weer even een draadje uit, vanaf mijn bank naar deze alternatieve vorstin. HOu je taai.
Ria

wilmi zei

zo, dus je ligt er nog?
Das balen zeg,
sja..
zijn er geen knappe dokters ofzo?
of verplegers?
of bloggende zusters?
is het eten een beetje lekker daar? In ons ziekenhuis is het echt supers! Ik bestelde dan een beetje extra, kwamen de kinders 's avonds mee eten ;) (ik lag er voor zwangerschapsproblemen en kon niet veel eten, daar baalde ik van joh)Heb weleens gedacht daar gewoon voor de lol te gaan eten, in het restaurant. (niet duur trouwens)

Moet ik een nieuwere story opsturen voor die buurvrouw van je?
of een computerblad;)

Moppen tappen is niet echt mijn sterkste kantje, dus die laat ik even zitten.
Wens je sterkte en koortsvrije week verders, en het liefst weer snel naar huis natuurlijk.
groetjes,
Wilmi

It's me zei

Nou ja zeg !! nu is het wel genoeg hoor.......en dan je buurvrouwen maar tot last zijn met die computer van je.......hoe durf je....en dan kom je niet eens even bij mij buurten....het moest verboden worden.....knap nu maar gauw weer op !! daar heb je meer aan......kun je weer lekker naar je mannetjes......liefs van ons twee.....xxx....

Greet zei

Majesteit, uit het communiqué van hedenmiddag van uw prins-gemaal had ik al vernomen dat uw ongesteldheid (zo noemen ze dat toch in koninklijke kringen) zich aan het beteren is. Het verheugt mij ten zeerste van Uzelve hoogstpersoonlijk te vernemen dat dit inderdaad het geval is.
Ik neem de vrijheid erop te staan dat u uw nederige onderdanen van alle, en dan bedoel ik ook alle, wederwaardigheden, u in uw tijdelijke woonst overkomen, kond zult doen.

Het volgende gelieve u niet te lezen:

Beste lezers van dit blog. U kunt Purperpol een e-card sturen via deze link: http://www.geldersevallei.nl/ecard
Kamer A20 invullen.
Niet allemaal tegelijk anders liggen de vrijwilligers in het ziekenhuis plat.

Judith zei

wow ze bloggen vanuit t ziekenhuis. hoop dat je toch weer gauw naar huis mag en lekker opknapt. balen zo'n paal zeg. heb ik ook vaak gehad en dat is behoorlijk vervelend als je douchen moet. heb er ook een paar dagen twee palen gehad.nou echt dan wete je helemaal niet meer hoe je de wc moeten halen hoor en je deur kan dan al helemaal niet meer dicht. maar goed lag toen in ziekenhuis vanwege mijn zwangerschap(pen). en die tijd komt niet meer terug.
Maar goed ik weet eigenlijk niets leuks te vertellen.,...heb bijna mijn eerst gebreide sok af...gelijk maar maat 45 voor manlief..... is echt leuk sokken breien. Kon t nooit maar ga nu naar t breicafe...en ga nu maar gauw weer liggen want ben uitgeklets. beterschap!

Henderica zei

He gelukkig heb je je humor al weer terug,nu nog van die koorts af zodat je snel naar huis kan ;)

Ik verheug me al op dat verhaal van die vallende po !

Gerda zei

Nou ja zeg... ik loop achter! Meid, wat naar!
Verdulleme.
Bah.
En ja, kom maar hoor met dat verhaal over die po... Ik kan nie wachten nie....

Mirjam zei

Ken je die filmpjes van 'Er was eens...de mens'/het leven'?
Er staan er een paar op m'n blog en natuurlijk heul veul op Youtube...hoef je niet te lezen of te tikken, alleen te kijken :)
#Nostalgie

Toaske zei

Verdorie, wil het maar niet vlotten met die koorts? Balen in het kwadraat dus. Hopelijk morgen toch weer wat beter. Welterusten!

Lies86 zei

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en tis euhhhh wit!!

Lies86 zei

Nee tis niet het zusterpakje

Lies86 zei

Nee tis ook niet je laken

Lies86 zei

Nee tis ook niet die witte bos blommen

Lies86 zei

Neeee ook geen doktersjas!

Lies86 zei

Nee tis ook niet de klok

Lies86 zei

Hey komt er nog wat van?

Lies86 zei

Nee joh die gordijnen zijn toch nie wit??

Corrie zei

Een vroege groet na een drukke nacht.
Ik hoop dat je een betere dag hebt.

Anoniem zei

Super dat je laptopje ook opgenomen mocht worden in het ziekenhuis! Nu maar hopen dat-ie ook geen koorts krijgt!

Lieve groet van Sas

meiske zei

Die omgevallen po? Daar weet ik alles van!! Als beginnende stagiaire in de gehandicaptezorg moest ik 's ochtends vroeg een jongen van een jaar of 19 laten plassen in zo'n urinaal. Maar zijn slurfje was nogal klein, en floepte er elke keer uit. Ok, ik had al een rode kop, dat werd zo dus alleen maar erger. Afijn, eindelijk was het gelukt, de urinaal zat lekker vol. Ik wilde de urinaal weghalen om leeg te kiepen....u snapt het al. Giet ik toch alles over hem heen!!!
Ik heb niet lang stage gelopen daar. Niet daarom hoor.

Kris zei

hoi hoi,

Een digitale fruitmand met flauwe bananenmoppen voor jou:

Het is geel en hangt aan de muur?
Een banaanplakbiljet

Wat doe je als een schroefje los zit?
Banaandraaien.

Het is geel en het pest.
Een bana-na-na-na-na.

Het is geel en het hangt achter de auto.
Een banaanhangwagen.

Het is geel en je staat er ingeschreven.
Een centraal banaanmeldpunt.

Het is geel en het komt van achteren.
Een achterbakse banaanval.

Het is geel je kunt je sigaret er mee aansteken.
Een banaansteker.

Het is geel en de afwas staat er op.
Een banaanrecht.

Het is geel en je kunt er je banaan aan vast leggen.
Een banaanlegsteiger.

Het is geel en mensen die dit soort grapjes maken komen het tekort.
Banaandacht.

baasbraal zei

Nou, als je daar allemaal niet vrolijk van wordt, is het pas echt slecht met je gesteld! Beterschap meid, ik denk aan je!

Tineke Plooij zei

Ik lees in een artikel over een sneeuwstorm in New York, en de bijbehorende problemen het volgende zinnetje:

het openbaar vervoer staat op losse schroeven

Dat lijkt me ook zonder sneeuwstorm niet heel erg veilig!

marion zei

geniet van het bloggen en blogjes lezen.......

ik zou op zoek gaan naar de meest waanzinnige informatie......

wat zijn bijvoorbeeld alle afleveringen van glee ?
Als je wil lachen trouwens een goede dvd om de polletjes mee te laten nemen.Zo fout dat het weer leuk is en je bent in goed gezeldschap. Ook Barack Obama en Oprah zijn dol op glee........

Beterschap!!

marion zei

de witte slippers van de zuster........

Meyser zei

@Lies86:

als het omhoog dwarrelt, is het een debiel sneeuwvlokje.