zaterdag 22 januari 2011

Tafelgesprek

De Polletjes zijn brave kindertjes. Daar kwamen ze vanavond zelf ook achter.
Of ze nooit eens de behoefte hadden om (ook, net als ál die andere leerlingen) hun brood weg te gooien en in plaats daarvan iets lekkers op school te kopen? Neuh. Zelfs niet met die enorme zelfgebakken joekels van boterhammen die zij meenemen en die er niet bepaald hip uitzien.
Of ze nooit eens uit zouden willen gaan? Neuh. Ook niet naar een shoarmatent, pizzabakker of snookercentrum. Misschien een keer naar Friet van Piet. Dat wel. Maar dat is niet echt uitgaan, dat is gewoon lekker.
Of ze nooit eens ruzie zouden willen maken over onbenullige dingen, zoals wel of niet afwassen, of kleding? Neuh. Dat is het gedoe ze niet waard.
Roken, drinken, jointje? Neuh. Veel te ongezond. Parapol wordt zelfs freakeriger dan wijzelf op voedingsgebied als het gaat om transvet. De ingrediëntenlijstjes op allerlei verpakkingen van boter, fritessaus, koekjes en snoepjes wordt nauwgezet bestudeerd en als het erin zit, moet meneer het niet. (Het geeft trouwens niet als er allerlei andere rommel in zit, als het maar lekker is.)
Pfff. Heilige boontjes zijn het, die amper opgevoed hoeven te worden. Of zou het de stilte voor de storm zijn? Komt er een verlate puberteit aan als ze twintigers of misschien wel dertigers zijn?
Of worden het later vreselijke neuroten? Kan ook nog...

8 opmerkingen:

Alle mooie dingen zei

stilte voor de storm?? welnee johhh jij hebt je kinderen al verschrikkelijk goed opgevoed... dus jij krijgt geen problemen hoor!!
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Judith zei

fijn juist...hoef je je daar geen zorgen over te maken..
en stiekem kan je best trots op ze zijn!

Greet zei

Ik had in de quiz toch moeten invullen dat je een cursus opvoeden van puberzoons gaat geven, met zulke brave hendriken.

Evelyn zei

Euh.. Ik herken he-le-maal niets in dit verhaal! NIETS! Hm.. Moet ik mijzelve nu achter mijn oor krabben? Heb ik iets gemist? Nee toch? Naja, ik denk maar zo: elk kind is uniek. Haha!

Toaske zei

;-)

Wieke zei

Mag ik een handleiding zodat ik de mijne ook zo kan opvoeden??

Mammalien zei

Transvet??!

Inge zei

of het zijn gewoon prachtige jongens, die machtige kerels worden ;-)