dinsdag 18 januari 2011

Moordzin

Op iets meer dan een steenworp afstand van ons huis staat een villa. Een dikke villa. En daarin woonden twee mensen. Nu nog maar één, want er is er onlangs één vermoord. Middenin de nacht. Onder de ogen van zijn vrouw. Ja, echt heel verschrikkelijk gruwelijk. En dat in ons rustige dorp. Waar nooit wat gebeurt. Alhoewel, onlangs fikte er ook al een illegalle hennepkwekerij af. Dat was nu al de zesde hennepkwekerij in anderhalf jaar, zei een politica geschokt.
Terug naar die villa. Parapol fietst er elke ochtend langs en werd zodoende geïnterviewd. Een diepte-interview, vermoed ik, want daar staat de lokale omroep om bekend. Not.
'Wat vind jíj ervan dat dit gebeurd is?' vroegen ze.
'En wat heb je toen geantwoord?' vroeg ik nieuwsgierig, want ik zit graag boven op het nieuws én ik controleer mijn kinderen graag. Parapol kan soms prachtige, diepe dingen zeggen. Over Het Leven en De Zin Van Het Bestaan enzo. Wellicht had ie zichzelf weer overtroffen en iets krachtigs, poëtisch en zeer zinnigs geuit. Als waardig vertegenwoordiger van de Jeugd van Tegenwoordig. Maar nee.

'Nou gewoon, ik zei dat ik het wel erg vond.'

Erg.
Parapol vond het wel erg.

Het fragment is niet uitgezonden.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahaha.... inderdaad een 'hoogstandje' :-)...

Madelief zei

Oh tja. Dát is pas erg. Dat zijn antwoord waarschijnlijk niet erg genoeg was ofzo. Maar het is natuurlijk afschuwelijk en helemaal als het zo dichtbij je huis gebeurd is.

Greet zei

Jij hebt een goed alibi: je lag in het ziekenhuis.

Hanneke zei

Tja, wat moet je ánders op zo'n vraag antwoorden? Als er hier - bij voorkeur rond etenstijd - iemand aan de deur staat met de vraag "In Afrika sterven kinderen van de honger. Wat vind u daarvan?" sta ik ook altijd met mijn mond vol tanden... En zeggen dat je dat fantástisch vindt, is ook weer zo wat....

Running Rapunzel zei

tjemig....weet je, ik vind het eigenlijk wel een oprecht antwoord dat wel uitgezonden had moeten worden. De gewiekste slash ongeinteresseerde puber gaf wel een antwoord dat de lading helemaal dekt....niet puberaal, niet onvolwasssen en niet blase.

wilmi zei

Nou, je kan het wel op een hééleboel verschillende manieren zeggen hoor.. moet je maar es proberen..
Maar ik las het in de krant, en dacht sjonge, wat een crimineel gebeuren is het daar...wat erg! (echt!)

Aritha zei

Hoe reageerden jouw kinderen? Hier waren ze vrij onrustig. Ook omdat diezelfde nacht hier een echtpaar overvallen werd, waarschijnlijk door hetzelfde viertal.

Het is echt heel erg!

Gerda zei

He has made my day... ik zit hier vreselijk lachend achter (voor) de pc... Dank je wel Parapol! En Purperpol natuurlijk voor het weer heerlijk omschrijvend vermogen van je! Ik ga lachend naar bed! En o... ja... tis toch wat allemaal tegenwoordig!
Nou.
Dag!

pien-duzz zei

tiz ook best wel erg...
;)

wat ook erg is
heb helemaal je koninklijke hospitale avontuur gemist!

wens je alsnog heueul veul fijns en beterschapperigs toe.
enne... wees een beetje lief voor jezelf