woensdag 12 januari 2011

Koningin Purperpol en de conceptuele kunst van haar zieke overbuurvrouw

Ik had u iets beloofd. Een verhaal over een vallende po. Maar er is meer en ja, u krijgt ook meer. Echte kunst. Conceptual art. En ook dat poverhaal is een uiting van deze kunststroming.

Eerst even het nieuwste nieuws van deze koningin in haar residentie? Het gaat goed! De koorts lijkt vandaag weg te blijven, de ontstekingswaarden dalen en ik voel me steeds beter. Er is zelfs al over ontslag gerept. Eind van de week. Nou. Dat eind van de week is nu toch al zo'n beetje aangebroken? Of vindt u van niet?
Is dat even goed nieuws? In elk geval is het goed nieuws voor de dames van de receptie hier. Die krijgen elke keer weer een rolberoerte en spontane migraine als ze weer een mailtje binnenkrijgen voor ene Purperbolletje, Purpelpol, Lydia ppp, Koningin Purperpol of - het ergst - Purperpo. Maar het is ze gelukt, hoor. Er worden steeds printjes van die mailtjes op mijn bed gelegd en ik hoop maar dat die van u er ook bij zit. Of had u een nog gekkere variant?
Ook leuk is al die post die mijn huisadres weet te bereiken. Ben ik nu zo dom, of bent u nu zo slim? Ik had nooit gedacht dat u mijn ware huisadres zou weten te achterhalen. Of is dat een Twittergeheim - iets waar ik weer helemaal buitensta? Mijn prikbord is al overvol en de prikkertjes zijn op. Maar ga zo door, mensen, ga zo door. U moest eens weten hoe erg ik hiervan geniet!
Onduidelijk blijft wat het nu voor rare ontsteking is/was. En of die nu netjes weg blijft. Met koninginnen weet je het nooit, die zijn ondoorzichtig en ondoorgrondelijk. En onschendbaar. Ha!
En zelfs koninginnen kunnen een ordinair griepje oplopen, maar omdat ze koninklijk bloed hebben, komt dat zo extra rot aan (in mijn geval dan). Of het bij Bea ook zo werkt, weet ik niet. Daarvan weet ik alleen dat ze altijd van die dikke knieën had en een paardrijderrière. Da's ook vervelend.

Maar u wilt nu natuurlijk alles weten van die kunstzinnige buurvrouw die aan conceptual art doet. Compleet met happenings en performances. Als echte koningin ben ik natuurlijk ook een groot kunstminner, dus mensen, ik lig hier zo op mijn plek.
Deze buurvrouw ligt een deurtje verder, hoor. Ik hoor haar vooral, maar dat is maar goed ook, anders zou ik een overdosis aan conceptual art binnenkrijgen. Da's ook weer zo ongezond.
En over gezondheid gesproken: ik ben een béétje moe. Helaas voor u stel ik het poverhaal nog even uit.

Wordt vervolgd...

11 opmerkingen:

Fokelien Haije-Ploeg zei

Lieve Pol, rust lekker uit, ik 'werk' me een slag in de rondte om jouw epistels vanuit je residentie door te lezen. Van mijn kant even geen mop of sterk verhaal. Mijn twee blogjes van deze week kun je vast waarderen (vanuit je hoog en droog-bed) :-)))
Fijn dat het de goede kant op gaat! Dat is de juiste richting!
Ik hoop met je mee dat je het thuisfront weer kunt gaan versterken! Arme Grote Pol vierde zijn frustratie bot op een dop! Of is het toch botvierde?
Ennieweej, laat je nog even flink verwennen, voor je het weet moet je thuis weer voor jezelf zorgen (hoe graag je dat vast ook doet).
Groet uit een nat Amersfoort,
Fokelien

Toaske zei

Ach, ach, ach. Daar komt het denken wij dan, dat prachtige, interessante, gekke, meesterlijke verhaal. Maar niets van dat alles! Als het uwe genadigheid behaagt, morgen wellicht?
Slaap zacht straks.

Josh zei

slaap lekker, en fijn dat het wat beter gaat!

CdeV zei

moest hier erg om gniffelen. ok kom ik morgen weer kijken. ik volg je inmiddels maar blogger is weer eens veranderd en heb nu de frustrerende ervaring dat ik je niet op mijn 'leeslijst' krijg. Naja! mop - kijk maar ff op mijn woordeloze woensdag, ik vond 'm zelf erg lollig. lekker als je voor t weekend weer naar huis mag. maar je klinkt nog wel heeeeeeeuuul moe! lekker pitten dus maar. welterusten & hou je haaks. de kaarten - het adres - dat weet iedereen (behalve ik) dankzij gekakel. leuk he!

Irene zei

Das goed nieuws Uwe Majesteit!
Op naar een algeheel herstel!

Lies86 zei

Hahaha dat is waarschijnlijk een of andere magie van het bloggen die kaartjes en post.
Maak je geen zorgen, niks engs of raars gewoon magie!!
Hou je taai hoor! We duimen je eind van de week weer vanuit huis te horen!

Greet zei

Majesteit, fijn om te horen dat het weer zo veel beter met je gaat.
Hier nog een leuk filmpje voor als je je verveelt:
http://www.copytijgers.nl/communicatie/wat-te-doen-tegen-helpdeskterreur/

Greet zei

Als je je nu nog steeds verveelt, is dit misschien iets voor je. Je kunt er uren naar kijken en het is zeer rustgevend:
http://casper.frontier.nl/eham/

DharSon zei

Beterschap en fijn te lezen dat het ietsje beter gaat.

ChoCho zei

hehe, je weet ons wel goed in spanning te houden ;-)

Corrie zei

Ik hang aan Uwe lippen.