Uitgelezen 2019

zondag 19 december 2010

Typisch gevalletje verkeerde rij - deel 2

Voor de basale VerkeerdeRijTheorie verwijs ik u naar deze post.

Bij Appie moet ik uitkijken. De wachttijd valt meestal mee, het zijn allemaal snelle scanners. Maar ik wil niet bij elke caissièr(e).
Bij Appie werkt Piet. En Piet wil ik niet. Want Piet weet het altijd beter en ik ook, dus dat botst. En Piet waarschuwt altijd overal voor. En ik vind dat ik mezelf best kan waarschuwen, daar heb ik Piet niet voor nodig.
Ik laat bijvoorbeeld altijd de zakkies met appels open, want ik vind het zo'n gedoe om ze thuis dan weer open te rukken. Piet knoopt ze altijd dicht, want anders zouden de appels eruit rollen, mevrouw! Nou en?, denk ik dan. Ik vind het altijd wel gezellig staan, van die vrolijk stuiterende appeltjes op de lopende band, die grabbel ik heus wel weer bij elkaar.

Laatst was ik m'n portemonnee vergeten, zat nog in de fietstas en daar kwam ik pas achter toen ik opeens bij Piet bleek te moeten betalen. Ik had niet goed uitgekeken bij het aanschuiven in de rij, vandaar. En ik was in een zeldzaam spraakzame bui, waardoor ik te veel informatie zomaar prijsgaf.
'Nou, mevrouw, u mag wel uitkijken. O, en u heeft een nieuwe fiets? Zonder verzekering? Dan zou ik maar gauw een diefstalverzekering afsluiten,' zei Piet geschrokken. Piet moest eens weten wat ik allemaal in mijn fietstassen laat zitten. Als hij wist wat daar allemaal te halen valt, had ik hem misschien verleid het criminele pad op te gaan. Ik heb 'm dus ook maar niet verteld dat ik ook nog vergeten was mijn fiets op slot te zetten. Dat vergeetachtige heb je zo als je Prednison gebruikt. (Van mijn internist mag ik alle schuld op de Prednison schuiven, als ik de internist zelf de schuld maar niet geef. Nou, leuk hoor. Prednison blijkt inderdaad een best handig excuus voor van alles.)

Het ergste vind ik Piet als hij me voor de zoveelste keer waarschuwt voor mijn kromme bonuskaart. Al anderhalf jaar gebruik ik diverse kromme passen die het nog prima doen (dat ze krom zijn, komt ook door de Prednison!). Maar Piet vindt het een verschrikking, want stel je voor dat zo'n pas breekt. Wat dan?

Wat dan? Nou niks. Dan heb ik nog een bonuskaart. En nog een. Liggen klaar in het derde laatje.

Help me alleen onthouden waar ze liggen. En help me ook onthouden dat ik niet weer bij Piet aanschuif. Ik vergeet die dingen wel eens. Komt door de Prednison. (Of had ik dat al geschreven?)

11 opmerkingen:

Karien zei

Haha, ik zou juist expres bij Piet aanschuiven. Even lekker jennen. Het er nog eens extra dik bovenop doen. En dan lekker lachen. En een blogje schrijven.

Fokelien Haije-Ploeg zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Fokelien Haije-Ploeg zei

Haha, die Piet. Jij hebt tenminste nog een kassier die een praatje maakt, of oogcontact. Hier zitten veelal hele jonge meiden mét kauwgom en die niet eens opkijken wie ze voor zich hebben. Niet te pruimen, dus ik geniet van jouw verhaal. Oké, ik leef toch met je mee: mensen die het altijd beter weten dan jijzelf zijn ook niet te pruimen :-)))

Caro zei

Misschien had Piet graag een waarschuwing gehad. Dat werken bij de Appie nou niet voor iedereen de leukste carrière betekent. Dat had hij graag vooraf geweten. En van de weeromstuit (staat dat woord wel eens in een dictee? vind ik zo mooi!) waarschuwt Piet overal voor. Kan hij ook niet helpen. Hij was liever 1 maand per jaar in dienst geweest bij die oude baas uit Spanje. Als vermaanpiet.

ChoCho zei

hehe, die Piet toch ;-)

Toaske zei

Wat een heerlijk blogje weer. Enne, waar staat die ongesloten fiets van jou dan?

Greet zei

Ik heb mijn bonuskaart aan de sleutelhanger hangen. Bij het op slot draaien van de deur komt de bonuskaart er altijd tussen. En als de bonuskaart niet meer mooi is, zeggen ze bij AH aan de kassa altijd dat ik een nieuwe moet aanvragen omdat deze niet goed meer werkt. Dan zeg ik elke keer maar braaf ja. Maar als ik zelf scan doet-ie het nog prima. Nu, een paar jaar na de eerste waarschuwing en honderden waarschuwingen later, doe ik het nog steeds met mijn oude bonuskaart, verfomfaaid en al bijna zonder plastic, maar uitstekend werkend.
En nu zul je dus zien dat hij het een dezer dagen vertikt. Maar ik heb nog reservekaarten, in het bovenste laatje in de keuken.

baasbraal zei

Je moet er een hele serie van maken! Het zijn echt fantastisch leuke logjes, en Zo herkenbaar. Toch weet ik zeker dat ik niet bij jou in de buurt woon.

Tineke Plooij zei

Ik laat ook altijd van alles in mijn fietstassen zitten, expres, gewoon boodschappen als ik ergens anders ook nog wat moet halen.
Zo van: als iemand het eruit haalt, dan heeft die het misschien wel harder nodig dan ik.
En mijn portemonnee lag laatst nog thuis, in een andere tas; was toen trouwens in een boekhandel; legden wat ik had uitgezocht even apart. En toen ik even later weer terugkwam alleen een vriendelijke opmerking dat ik gelukkig niet ver weg woonde.
Vertelde dit aan één van mijn jongvolwassen dochters, en ook zij had al wel eens de portemonnee niet bij zich gehad; heel normaal dus om zo nu en dan je portemonnee niet bij je te hebben.

wilma zei

Ha,ha.misschien gebruikt ie ook wel Prednison!!
En Fokelien, inderdaad kauwgom eten met de mond open. Je moet zeggen,ik kan precies zien wat je gisteren gegeten hebt. Weet je, dan klappen die kaken maar zo dicht.Bonus kaart ertussen en hap je hebt er twee.ha,Ha

wilmi zei

ik moet vreselijk lachen om jouw verkeerderijverhalen. Wat herkenbaar, en wat beschrijf je het leuk!
Je hebt trouwens 87 volgers ;)