Uitgelezen 2019

donderdag 16 december 2010

Typisch gevalletje verkeerde rij - deel 1

Iedereen schijnt het regelmatig te gebeuren: verkeerde kassa gekozen. Mij gebeurt het dus ook regelmatig. Hoe wetenschappelijk Professor Purperpol het kiezen van de juiste kassa ook aanpakt: het verkeerderijsyndroom is blijkbaar een onverklaarbare en onvermijdelijke kwestie van Pure Pech.
Wat me ook nekt bij dit syndroom is mijn eigenwijsheid. Ik ben te eigenwijs om snel tussentijds van rij te wisselen. Eens gekozen blijft gekozen. Bovendien zul je dan altijd net zien dat dát dan weer een heel verkeerde keuze was.

Gisteravond. Nog gauw even wat kopen. Kunstpol heet dus eigenlijk Luuk en bij V&D hebben ze leuke Lucky Luke dingen. Ik had kortingsstickers. En samen was dat een net betaalbare leuke combinatie.

Snel de juiste maat uit het schap gevist en naar de kassa ermee. Twee kassa's open. Linkerkassa: een oudere mevrouw met een zak waxinelichtjes. Rechterkassa: een hotemetoterige mevrouw met een echt een heule heuleboel hotemetoterige spulletjes. Wat zou u doen?

□ Links


□ Rechts

Juist, ik dus ook.
Maar.
Mevrouw had een probleem.
Want.
'Ik heb dus vorige week een rendier gekocht, het stond daar (priemt met een krom wijsvingertje in de richting van de kerstafdeling). En nu wou ik er weer één kopen, maar ze zijn op. En thuis wilde ik er een waxinelichtje indoen, maar dat paste helemaal niet. En ik heb allerlei waxinelichtjes geprobeerd. Bolsius. Van de Hema. Van de Kruidvat. Van de Blokker. Van de Albert Heijn. Van de Xenos. Van de uh... hoe heet die winkel daar ook alweer, zit naast die ene telefoonwinkel. Goh, nou, dat is toch ook wat? Zonet wist ik het nog, want ik dacht nog, ik moet het goed onthouden voor als ik bij de V&D ga vragen hoe het zit. Nou, kom, naast die telefoonwinkel en aan de andere kant zat eerst die bloemenzaak maar die is nu weg, jammer eigenlijk, want ze verkochten altijd hele verse boeketten en van die schattige kerstbakjes. Nou. Dat kan ik nou niet uitstaan van mezelf, hè? Maar goed. Die waxinelichtjes passen dus ook niet. En nu vroeg ik me af of die van jullie daar wel in passen. Maar nu zijn die rendieren op. Ik wilde er eigenlijk nog één kopen, wordt die voorraad dan niet aangevuld?' (Sterk ingekorte versie)
'Nou, nee, mevrouw, sommige artikelen zijn seizoensartikelen en die vullen we niet altijd aan.'
'Ojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa? Nou, dat is dan ook jammer. Want het staat echt zo gezellig en één rendier alleen is ook maar niets. Die wil echt een vriendje hebben. Maar als er geen waxinelichtjes in passen, dat is ook zo raar. Goh. Hoe heette die winkel nou ook alweer? Iets met een M. Of een W. Of een klinker. Ja, het was vast een klinker. De A? Neh, ik weet het echt niet meer. O, ze zeggen wel eens dat ik oud word, maar zie ik er al zo oud uit dan?' (Sterk ingekorte versie)
Meisje: 'Ik zal wel even bellen naar de kerstafdeling of ze er meer van hebben en of ze weten of onze eigen waxinelichtjes erin passen.'
'Nou, dat zou ik heel fijn vinden, want die van Bolsius, en het Kruidvat, en Albert Heijn en de Hema en de Xenos en de Blokker en van die ene winkel, nou kom, hoe heet die nou toch. Op de Grotestraat, je weet wel?' (sterk ingekorte versie)
Het meisje belt intussen en doet echt haar best voor mevrouw. Maar nee. De rendieren zijn op. En mijn geduld ook. Bij de rechterkassa zijn inmiddels veertien, vijftien klanten geholpen en gelukkig mag ik daar voordringen.

Oude mevrouw weet misschien nog steeds de naam van die winkel niet. Maar ik wel.

Ik heb namelijk een heule heuleboel ethos. Kassa-ethos.

9 opmerkingen:

Toaske zei

Maar je weet nu wel dat in een rendier niet ieder willekeurig waxinelichtje past en dat had je anders nooit geweten!

Greet zei

En je weet waar je waxinelichtjes kunt kopen: Hema, Kruidvat, Blokker Albert Heijn, Xenox en V&D.

YKO zei

En je weet nu ook, dat je best toch wel redelijk veel geduld hebt.

Gr. Ineke

Lies86 zei

Ik ben best benieuwd naar jou 10 gedachtes toen je in de rij stond!
HEb je dan ook het gedachtenstokje gegeven,
Mocht je willen kun je m aannemen...
Zie verder m'n blogje!

Groetjes
Lies

Wondelgijn zei

Volgens mijn man hebben wij aandelen bij de Etos... Ik weet het niet, maar ik vind het wel een fijne winkel... eigenlijk... ;-) Hoewel, met zo'n teut voor je in de rij zou ik het toch minder prettig gaan vinden denk ik.. Rendieren... *proest*

Zeeuwse Mama zei

O, echt, ik kwam niet meer bij, ik zie het helemaal voor me!
Heerlijk verhaal!

ChoCho zei

hehe, dat zal je leren ...
trouwens, ik kies de kassa niet volgens de lengte van de rij, maar volgens de kunde van de kassajuffrouw - hint hint :-)

baasbraal zei

Ja, die mevrouw is een watertype. Ik heb ooit eens een cursus gevolgd waar die types werden uitgelegd.
Aan de hand van hetzelfde fenomeen (pet op in de klas)werd uitgelegd hoe de verschillende types leerkrachten zouden reageren:
Vuur: "Joh, zet die pet eens af"
Lucht: "Héé Wim, doe eens gek, zet je pet eens af"
Aarde: "Katrien, doe je het raam even dicht, Kees, doe je boek even in je locker, Wim, zet je pet even af...
Water: Aan het begin van het jaar hebben we allerlei afspraken gemaakt. Ik weet er wel een paar op te noemen, b.v. geen kauwgum in de klas kauwen, anders zit ik tegen een aantal herkauwende tieners aan te kijken, ja, dat kan natuurlijk niet, ik ben tenslotte geen biologieleraar...Verder hebben we afgesproken dat je een briefje gaat halen als je te laat komt. Ik weet niet altijd de reden waarom je te laat komt en dat wil ik ook niet altijd weten (enz. enz) Nu hebben we ook afgesproken dat niemand, NIEMAND een pet op zou hebben in de klas. Het is zomaar een afspraak he, maar ja, je moet je aan alle afspraken houden, daar heb je zelf in toegestemd aan het begin van het jaar, dus Wim...."

Maar ja, waar je nou een watertype aan kan herkennen als je in de rij voor de kassa staat......ik weet het niet!

CdeV zei

hilarisch! vrede zij met haar...... inner poise........ etc etc. internetshoppen, super efficient :-)